Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 6. 2017,
13.44

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča PVG d.o.o.

Foto: Klemen Korenjak
Video: Uroš Trampuš

Natisni članek

advertorial Motorist Vespa

Četrtek, 1. 6. 2017, 13.44

2 meseca, 1 teden

"Izpolnila se mi je želja iz mladosti"

Vsebino omogoča PVG d.o.o.

Foto: Klemen Korenjak
Video: Uroš Trampuš

Vespa nagrajenec | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Uroš Trampuš, naš srečni nagrajenec, ki je bil izžreban v nagradni igri in se kar tri dni vozil z legendarno Vespo, ni mogel skriti svojega navdušenja nad italijansko lepotico, kot jo je sam poimenoval. Z njo je preživel tri dni, skupaj sta prepotovala 200 kilometrov.

Vespa mu je takoj zlezla pod kožo in čeprav že 40 let ni napravil toliko kilometrov z motorjem, mu je italijanska dama več kot olajšala nove cestne pustolovščine.

Uroš Trampuš se je v Piaggiovo zvezdo zaljubil kot mladenič, že takrat je sanjal, da bi se z njo podal po ljubljanskih ulicah. Na žalost je bila takrat nedosegljiva. "Imel jo je kolega, vsi drugi smo o njej lahko samo sanjali," Vespa pa je že v tistih časih veljala za pravi magnet za brhke lepotice. "Z njo je osvojil tudi ljubko dekle, s katero se je pozneje poročil. Takrat si bi res velik frajer, če si imel Vespo."

Najprej bolj previdno, po prvem kilometru pa je že steklo. Vespa je zakon! | Foto: Klemen Korenjak Najprej bolj previdno, po prvem kilometru pa je že steklo. Vespa je zakon! Foto: Klemen Korenjak

Najprej na testno vožnjo po Ljubljani, potem pa še na vikend izlet

Z Urošem smo se dobili kar v salonu podjetja PVG na Kajuhovi ulici v Ljubljani, kjer so mu rezervirali novo Vespo, ki ga je osvojila že na prvi pogled. Snežno bela, z elegantnimi dodatki iz kroma – na parkirišču je vabila poglede, tudi Uroševega, ki je komaj čakal, da si nadene čelado in se odpravi na prvo vožnjo.

Čeprav je bil sprva nekoliko negotov, jo je osvojil že po prvih metrih. "Sploh nimam težav, takoj sem 'not padu'," nam je razložil že ob prvem postanku na gradu. "Zdaj, ko je že tako toplo, pa sploh paše, saj je vožnja prav osvežujoča," nasmeh pa se je kar razlezel čez njegov obraz.

Vijuganje do gradu mu ni delalo težav. Uroš Trampuš se je vrnil v svojo mladost. | Foto: Klemen Korenjak Vijuganje do gradu mu ni delalo težav. Uroš Trampuš se je vrnil v svojo mladost. Foto: Klemen Korenjak

Nekaj ovinkov okoli gradu, potem pa še daljše raziskovanje po mestnih ulicah – 300 kubikov se kar pozna - Vespa je hitra in učinkovita, v glavi se mu je že zarisala misel o izletu za konec tedna.

Vespa je sinonim uživanja. Nasmeh se na obrazu zariše vsakemu, ki sede nanjo. | Foto: Klemen Korenjak Vespa je sinonim uživanja. Nasmeh se na obrazu zariše vsakemu, ki sede nanjo. Foto: Klemen Korenjak

Obvezni postanek v mestu – sladoled

Bralci ste morali v sklopu naše nagradne igre zapisati, kateri sladoled se najbolj poda Vespi. Uroš je izbral vaniljo in odpeljali smo ga na dve slastni kepici. Vespo je sicer parkiral, vendar s sedla ni želel. Vanilja se res poda Vespi – potrditev smo dobili iz njegovega nasmejanega izraza.

Uroš je izbral vaniljo, kateri sladoled bi pa vi pojedli na sedlu svoje Vespe? | Foto: Klemen Korenjak Uroš je izbral vaniljo, kateri sladoled bi pa vi pojedli na sedlu svoje Vespe? Foto: Klemen Korenjak

Njegovo prvo vožnjo smo sklenili še z nekaj prav frajerskimi "fotošutingi" in ga nato pustili samega z njo. Pomahal je v slovo in se že veselil prihajajočega konca tedna.

Vikend kot iz sanj – prav težko se je poslovil od nje

Uroš je Vespo izkoristil v vseh pogledih in vsaj za nekaj dni uresničil tisto željo iz mladosti, ki ga je spremljala vsa ta leta. "Res sem dolgo čakal na vožnjo z Vespo. Super je bila, vožnja je res preprosta, vozi se kot puščica," nam je po tem, ko jo je vrnil v salon, povedal Uroš. "Zapeljal sem se do Kernikovega gradu v Lukovici, kjer imajo prekrasen ribnik," pot pa nato nadaljeval do Medvod in bližnjega golf igrišča v Vikrčah. Kilometri so se kopičili, njegova želja po vožnji z Vespo pa samo še naraščala. "Res bi jo imel. Odlična je za vožnjo po mestu."

Kako je videti konec tedna z Vespo, je Uroš ujel v kratkem videu:

Za nekaj poskusnih ovinkov jo je posodil tudi nečaku, ki je svoje dekle odpeljal na kavo. In čeprav je bil tudi nečak več kot navdušen, mu je ni pustil za dlje časa, želel je z njo preživeti še nekaj zadnjih ur. Skupaj sta čez vikend prevozila kar 200 kilometrov, zaveda pa se, da tale italijanska lepotica zmore veliko več, tudi dolgo pot na morje ali v odkrivanje lepot evropskih mest.

Odkrivanje Ljubljane in njene okolice - Uroš je v treh dneh prevozil 200 kilometrov, z njo je pospešil do 90 kilometrov na uro. | Foto: Klemen Korenjak Odkrivanje Ljubljane in njene okolice - Uroš je v treh dneh prevozil 200 kilometrov, z njo je pospešil do 90 kilometrov na uro. Foto: Klemen Korenjak

Slovo je bilo kar težko: "Prav težko sem se ločil od te punce, še zadnjič sem jo pobožal in šel," nam je povedal ob koncu tridnevne italijanske avanture. "Res je super motor."

Da je super, dokazuje njena več kot 70 let dolga zgodba, ki je zapisala posebno poglavje tako svetovni pop kulturi kot seveda v motoristični sferi, kjer je prav posebna zvezda.

Vespa je vedno v središču pozornosti. Takšno zvezdništvo ji je poznano že več kot sedemdeset let. | Foto: Klemen Korenjak Vespa je vedno v središču pozornosti. Takšno zvezdništvo ji je poznano že več kot sedemdeset let. Foto: Klemen Korenjak

Vespa je sinonim ležernosti, sproščenosti in brezskrbnega raziskovanja. Je nedvomno najboljša sopotnica tega poletja – tako na vročem mestnem asfaltu kot v oddaljenih serpentinah Evrope. Je dama, lepotica, ki je tako galantna in izpopolnjena, da nobenega ne pusti ravnodušnega. To je zelo dobro na svoji koži občutil Uroš, ki se z njo spogleduje že vse življenje.

Agilna, dinamična in poživljajoča - vožnja z Vespo je prava urbana pustolovščina. | Foto: Klemen Korenjak Agilna, dinamična in poživljajoča - vožnja z Vespo je prava urbana pustolovščina. Foto: Klemen Korenjak

Z žarometi LED je vožnja tudi ponoči ali v predorih varna in preprosta. | Foto: Klemen Korenjak Z žarometi LED je vožnja tudi ponoči ali v predorih varna in preprosta. Foto: Klemen Korenjak

Vespa nagrajenec | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak S kakšno Vespo se je vozil naš nagrajenec?

Uroša Trampuša je prevzela nadvse privlačna in dinamična Vespa GTS Super 300, ki je pravi sinonim klasične športne drže. Je sodobna in funkcionalna, tudi v najmanjših podrobnostih, kar nakazuje tudi praktičen USB-priključek.

Praktična in izjemno hitra, njeni pospeški nikoli ne zatajijo. Pod sedežem se skriva ogromno prostora – za čelado, torbico, morda fotoaparat ali jakno. Tipični dizajn, ki spominja na vse njene predhodnice, so dopolnili z visokotehnološkimi rešitvami, kot so reflektorji LED in varnostne komponente, ki omogočajo resnično brezskrbno vožnjo.

Vespa | Foto:

 

Ne spreglejte