Gregor Pavšič

Sreda,
25. 9. 2024,
6.10

Osveženo pred

1 dan, 22 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,24

Natisni članek

Natisni članek

električni avtomobili Leapmotor Stellantis

Sreda, 25. 9. 2024, 6.10

1 dan, 22 ur

Stellantis in Leapmotor

Italijani jih že imajo: mestni malček za 12 tisočakov? #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,24
Leapmotor | Leapmotor T03 je dolg 3,62 metra, širok 1,65 metra, medosje pa meri 2,4 metra. Sestavljali ga bodo na Poljskem. | Foto Leapmotor

Leapmotor T03 je dolg 3,62 metra, širok 1,65 metra, medosje pa meri 2,4 metra. Sestavljali ga bodo na Poljskem.

Foto: Leapmotor

Stellantis je v Evropi začel prodajo prvih dveh modelov svoje kitajske električne znamke Leapmotor. Mestni malček v Italiji stane manj kot 18 tisoč evrov, s trenutno slovensko subvencijo bi to pomenilo ceno približno 12 tisoč evrov.

Kapaciteta baterije znaša 37 kilovatnih ur. | Foto: Leapmotor Kapaciteta baterije znaša 37 kilovatnih ur. Foto: Leapmotor Stellantis je sklenil skupno podjetje s kitajskim Leapmotorjem in ustanovil družbo Leapmotor International, v kateri je večinski lastnik. V podjetje so vložili 1,5 milijarde evrov. Leapmotor je tako nova avtomobilska znamka Stellantisovega koncerna. Prvi Leapmotorjev avtomobil so že začeli sestavljati v tovarni na Poljskem, s čimer se bodo izognili višjim uvoznim carinam.

Leapmotor je prodajo že začel v sosedni Italiji. Tam bo mestni malček T03 stal 18.900 evrov, srednje velik križanec C10 pa 36.400 evrov. Do konca oktobra sta avtomobila še nekoliko cenejša, T03 tako stane manj kot 18 tisoč evrov. To so cene le za Italijo, saj se bodo med posameznimi trgi razlikovale.

Če bi za T03 upoštevali trenutno slovensko subvencijo, bi cena znašala manj kot 12 tisoč evrov.

Leapmotor | Foto: Leapmotor Foto: Leapmotor

Dongfeng
Avtomoto Kitajci udarili sredi Torina: veliki načrti za Evropo, širitev tudi v Sloveniji #video

Že letos hitra rešitev, konkretnih prodajnih načrtov še ni

Do konca leta namerava Leapmotor International vstopiti tudi v Nemčijo, Francijo, Belgijo, Grčijo, Luksemburg, Nizozemsko, Malto, Portugalsko, Romunijo, Španijo, Švico in Veliko Britanijo. Avtomobile bodo prodajali obstoječi trgovci drugih Stellantisovih znamk.

Konkretnih prodajnih ciljev za zdaj niso izpostavili. Za Stellantisov koncern bo vsak prodani leapmotor pomemben, saj bo nižal njihov skupni povprečni izpust ogljikovega dioksida.

Mestni malček bo imel do 200 kilometrov realnega dosega

Leapmotor T03 je trenutno tekmec za dacio spring, C10 pa je avtomobil, ki vsaj dimenzijsko cilja na razred tesle model Y. Na avtomobilski razstavi v Parizu bodo pokazali še model B10, ki je njihov prvi nov model za evropski trg.

T03 poganja 70-kilovatni elektromotor, kapaciteta baterije pa znaša 37 kilovatnih ur. To v praksi pomeni do 200 kilometrov dosega, s čimer bo malček primeren za vsakodnevne vožnje med domom in službo.

Leapmotor C10

Leapmotor | Foto: Leapmotor Foto: Leapmotor

Leapmotor | Foto: Leapmotor Foto: Leapmotor

Leapmotor | Foto: Leapmotor Foto: Leapmotor