SiolNET. Avtomoto Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Infiniti etherea

1

termometer

 | Foto:
Infiniti je objavil podatke o študiji kompaktnega razkošnega avtomobila z imenom infiniti etherea, s katero nakazuje tudi oblikovno zasnovo prihodnjega vstopnega modela te znamke.

Novi tip razkošja

Kot pravijo pri Infinitiju, je etherea prikaz novega tipa razkošnega avtomobila za mlade voznike, ne pa zgolj pomanjšana izvedba značilno konservativnega tradicionalnega razkošnega avtomobila.

Majhna, a prostorna

Študija, ki je nastala pod neposrednim vodstvom podpredsednika Infinitijevega oblikovnega oddelka Shira Nakamure, v sebi združuje elemente kupeja, limuzine, kombilimuzine in crossoverja in jih zliva v enotno obliko. S 4,4 metra dolžine je za to znamko precej majhnih mer, vendar se zaradi nove tehnične zasnove in premišljene razporeditve elementov potniške kabine s prostornostjo približuje večjim limuzinam.

Tradicionalne tehnike v sodobni izvedbi

Oblikovalci so se pri urejanju notranjosti posluževali visokotehnoloških interpretacij tradicionalnih japonskih materialov in postopkov njihove obdelave, nekateri oblikovni elementi pa nakazujejo tudi prihodnje smernice te znamke. Takšen je denimo izstopajoči stebriček C v obliki nazaj zapognjenega srpa, ki smo ga sicer lahko videli že pri študiji essence.


Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin