Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 9. 2012,
8.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Citroën

Nedelja, 2. 9. 2012, 8.26

8 let

Citroen DS3 cabrio

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prefinjeni francoski urbani malček DS3 bo kmalu na voljo tudi s platneno streho, ki se zlaga podobno kot pri legendarnem spačku. Tudi med vožnjo do 120 kilometrov na uro.

Pred leti je Citroën ponujal pluriela, to je bil mali C3 z zložljivo streho. Njegova posebnost je bila možnost odstranitve strešnih lokov, da smo se lahko naokoli vozili dobesedno brez strehe - brez možnosti, da bi jo ob morebitnem poletnem nalivu razpeli.

Plurielova posebnost je bila tudi zlaganje strehe skoraj v rolo, tako kot pri nekdanjem Citroënovem spačku (ali pa dyani). Streho je bilo moč zložiti samo do zadnjega stebrička, tako kot pri targah, ali pa povsem do prtljažnega prostora. Podoben sistem zlaganja platnene strehe je nato uporabil tudi Fiat pri modelu 500C.

In zdaj je tu DS3 cabrio. Torej DS3 s plurielovim načinom zlaganja platnene strehe. S to razliko, da strešnih lokov ni moč odstraniti, kar je seveda logična in pravilna odločitev.

Streho je moč zlagati tudi med vožnjo in to celo pri 120 kilometrih na uro. Zlaganje oziroma razpenjanje sicer traja 16 sekund, kar je dokaj hitro. Zloži pa se povsem do prtljažnika, tako da naj streha ne bi ovirala pogleda nazaj.

Pri Citroënu se hvalijo tudi s tem, da je to edini 5-sedežni kabriolet na trgu, kar je seveda treba jemati z rezervo, saj je DS3 majhen mestni avtomobil(ček). Do bližnje restavracije na kosilo bo že šlo, a da bi se pet prijateljic skupaj odpeljalo na morje, to pa raje ne.

Če zaradi drugega ne, pa zaradi komaj 245-litrskega prtljažnika. To je po Citroënovo največ med tekmeci, a katere avtomobile so šteli med tekmece, niso navedli. Prav veliko jih ni moglo biti, je pa res, da mali italijan z enakim strešnim sitemom ponuja dobrih 50 litrov manj.

Seveda je cabrio v notranjosti in pod karoserijo tipični DS3.

Ne spreglejte