Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 7. 2011,
12.45

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Športni Avtomoto Porsche

Torek, 26. 7. 2011, 12.45

8 let, 1 mesec

Bodo pri Porscheju obudili legendarnega spyderja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Porsche razmišlja o proizvodnji posodobljenega legendarnega modela 550 spyder, ki ga je v petdesetih letih prejšnjega stoletja vozil slavni ameriški igralec James Dean.

Matthias Müller: Moderna verzija slavnega porscheja Jamesa Deana bi zelo razveselila naše stranke

"Lahko si predstavljam, da bi moderna verzija slavnega porscheja Jamesa Deana zelo razveselila naše stranke," je za nemški poslovni časnik Handelsblatt povedal prvi mož družbe Matthias Müller in dodal, da je sam zelo navdušen nad idejo oživitve ene izmed najbolj karizmatičnih ikon iz avtomobilske zgodovine.

Retro dizajn ni pogoj

Posodobljeni model Deanovega avtomobila bi se lahko imenoval 551 spyder, je še pojasnil direktor družbe. Po njegovih besedah pa ni nujno, da bi šlo za retro vozilo, zagotovo pa bi model bil zasnovan kot roadster kabriolet z dvema sedežema.

Bogata dediščina za privlačno ceno?

Poleg genov iz karizmatične zgodovine pa bi naslednik legendarnega modela moral biti privlačen tudi s finančnega vidika, tako da bi v Porscheju lažje privabili kupce. Trenutno je najcenejši Porschejev model na trgu boxster, ki glede na podatke, objavljene na spletni strani nemškega podjetja, stane najmanj 50 tisoč evrov.

"Little Bastard" je bil usoden za slavnega igralca

Model 550 spyder je nemški proizvajalec avtomobilov proizvajal med letoma 1953 in 1957, prav s tem vozilom pa se je Dean leta 1955 usodno ponesrečil. James Dean se je s svojim porschejem, ki je nosil vzdevek Little Bastard zaletel na križišču avtoceste številka 46 in 41 v bližini kraja Cholame v Kaliforniji.

V prihodnosti na trgu kar sedem različnih modelov

Sicer pa v Porscheju načrtujejo, da bodo do leta 2018 letno prodajo svojih vozil, namenjenih petičnim kupcem, glede na letošnje prodajne številke podvojili in tako prodali 200 tisoč vozil letno. Kot je še izpostavil Müller, bodo v tem času sredstva za raziskave in razvoj povečali za 50 odstotkov, saj želijo imeti na trgu sedem modelov in ne samo štiri kot zdaj.

Ne spreglejte