Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 1. 2012,
12.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

BMW

Torek, 31. 1. 2012, 12.18

8 let

BMW 3 GT

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Premijski predstavniki srednjega razreda so v povprečju občutno manj prostorni in praktični kot cenejše limuzine tega razreda - BMW-jeva trojka GT je praktični premium avtomobil.

Nevoščljivci pogosto pripomnijo, da jih BMW-ji ne zanimajo, saj "plačaš enkrat več, pa zadaj odrasel človek sedi slabše kot v mondeu". Okej, so rekli pri BMW-ju in ustvarili GT-ja. Najprej petico GT, ki je nagovorila predvsem tiste, ki so od BMW-ja pričakovali zgolj prestiž, seveda dopolnjen s praktičnostjo peterih vrat in udobjem na zadnji klopi. Kupci GT-jevske petice pa vseeno niso dobili tiste slavne BMW-jeve dinamike.

Zdaj je na vrsti praktična trojka. Če sklepamo po teh prvih fotografijah, je na pogled izrazito kupejevska, vsekakor bolj športna od večjega GT-ja. To bi utegnila biti prava stvar za tiste oboževalce, ki se na račun praktičnosti nočejo odpovedati užitkom športne vožnje.

A preden podamo končno sodbo zgolj na podlagi fotografij, na katerih dinamiko poudarjajo dodatki BMW-jevega športnega oddelka M Sport, poglejmo podatke. Namreč, tako kot je petica GT dimenzijsko bližje sedmici kot petici, je tudi trojka GT precej večja od limuzinske in karavanske trojke.

Gre za kar dvajset centimetrov daljši avtomobil, skupno meri 4,82 metra. Za sedem centimetrov več prostora za noge zadnjih potnikov so dosegli s povečanjem trojkinega medosja za 11 centimetrov, stran od dinamike pa vleče tudi dejstvo, da potniki v malem GT-ju sedijo šest centimetrov višje kot v limuzini in karavanu – a brez skrbi, ne boste z glavami v stropu, GT-jevska trojka je namreč tudi osem centimetrov višja od običajnih.

Seveda je večji tudi prtljažnik, meri 520 litrov, kar je za 25 litrov več kot pri touringu, ki pa po drugi strani zmorejo osvajati srca s prednostmi karavanskega zadka.

Tehnika? Že znana iz drugih trojk in drugih BMW-jev.

Ne spreglejte