Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Petek,
12. 12. 2014,
16.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Hyundai Škoda Opel Citroën

Petek, 12. 12. 2014, 16.42

8 let

Autobest 2015: zmagala je nova opel corsa

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Opel corsa je zmagovalka izbora Autobest 2015. Na vzporednem testu finalistov je zbrala 994 točk in za seboj pustila hyundai i20 (906 točk), škodo fabio (871 točk) in citroëna C4 cactus (830 točk).

Odločal je tudi naš novinar

Strokovno žirijo Autobest sestavlja 15 vodilnih avtomobilskih novinarjev iz 15 držav srednje in vzhodne Evrope, med katerimi je tudi naš novinar Vinko Kernc. Na tržnem področju, katerega izbor pokriva, živi približno 300 milijonov ljudi. Zmaga na tem izboru je precej cenjena, ker ima izbor precejšnjo težo tudi med kupci. V izboru se namreč lahko visoko uvrsti le avtomobil z ugodnim razmerjem med ceno, vsebino in zmogljivostmi. Poleg osnovnih tehničnih značilnosti posameznega avtomobila namreč žirija upošteva tudi stroške vzdrževanja, distribucijo in dosegljivost nadomestnih delov ter obseg storitev prodajno-servisne mreže. Zmaga tako pripada avtomobilu, ki predstavlja najboljši nakup za povprečnega oziroma običajnega voznika oziroma kupca.

Na velikem vzporednem testu vseh štirih finalistov v središču Navak pri Beogradu v Srbiji je nova corsa svoje tekmece za seboj pustila s precejšnjo prednostjo 88 točk in hkrati postala tudi prvi avtomobil, ki je v tem izboru zmagal z dvema zaporednima generacijama.

Velja omeniti, da je bila opel corsa leta 2007 izbrana tudi za slovenski avto leta, njena najnovejša peta generacija pa je tudi letos v konkurenci kandidatov za Slovenski avto leta 2015.

Predsednik Opla izpostavlja njeno varnost

Lovorika glede na pomembnost corse v tržnem deležu modelnega nabora znamke in konkurence, ki je v njenem razredu izredno močna, Oplu seveda veliko pomeni. Zmago corse je predsednik Opel Group, dr. Karl-Thomas Neumann, pospremil z naslednjim komentarjem:

"Prepričani smo, da je corsa najboljši mali avtomobil, kar je žirija izbora Autobest tudi potrdila. Zelo smo ponosni na ta uspeh! Nova generacija corse izstopa z nemškim inženiringom, čustvenim dizajnom in izjemnim razmerjem med vsebino in vrednostjo za denar. Med vrhunce njene tehnologije spadajo varnostni sistemi in sistemi pomoči vozniku ter najsodobnejši motorji in menjalniki."

Ne spreglejte