SiolNET. Avtomoto Novice
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ameriška širitev v Evropo: iz Hoč v München

0,08

termometer

Fisker ocean
Fisker namerava odpreti prvi center v Evropi ob koncu prihodnjega leta, prvi avtomobili pa bodo na staro celino zapeljali še leto kasneje. Foto: Fisker

Fisker se bliskovito širi, saj so po razkritju novega modela ocean, ki ga bodo proizvajali v tovarni Magna v Gradcu in barvali v Hočah, zdaj naznanili še nadaljnje načrte glede evropske širitve. Svoj sedež bodo kmalu odprli v Münchnu, do konca prihodnjega leta bodo odprli prvi razstavni salon in Evropejcem dostavili prva vozila do konca leta 2022.

München je po njihovem mnenju najbolj primerna lokacija, saj so v neposredni bližini vsi najpomembnejši trgi za električna vozila, blizu pa je tudi Gradec, kjer bodo začeli s proizvodnjo njihovega modela ocean. Pred časom so že napovedali, da bo njihov globalni sedež v Kaliforniji.

Iz Hoč v München

''München je že dolgo glavno globalno središče avtomobilske industrije. S tem ko bomo postavili naš sedež v južno Nemčijo, nam bo omogočen hiter in učinkovit začetek gradnje naše prodaje in distribucije po celotni Evropi. Lahek dostop do avtocestnega omrežja in bližina alpskih cest sta bila ključna za potrditev ciljev glede učinkovitosti naših modelov," je dejal Henrik Fisker, predsednik in ustanovitelj Fiskerja.

V Münchnu bodo prav tako do konca prihodnjega leta odprli še razstavni center, kupci pa bodo prve avtomobile dobili ob koncu leta 2022. V Evropi so se med prvimi za nakup 300 športnih terencev ocean odločili pri danskem podjetju Viggo.

Fisker ocean Foto: Fisker

Fisker ocean Foto: Fisker

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin