Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Sreda,
28. 12. 2011,
13.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Potovalni Avtomoto

Sreda, 28. 12. 2011, 13.37

8 let

Adria matrix supreme zmagovalec testa avtodomov ADAC

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nemški ADAC je predstavil rezultate primerjalnega testa petih avtodomov različnih proizvajalcev, v katerem so ocenjevali varnost, opremljenost ter kakovost izdelave. Na vrhu je slovenski proizvajalec.

Kriteriji testa: vozne lastnosti, kakovost bivalnega dela in nosilnost

ADAC je v tokratnem testu pod drobnogled vzel tri ključne kriterije pri rabi avtodoma: varnost (zavorna pot, okretnost, delovanje voznih sistemov, vozne lastnosti …), kakovost bivalnih površin in skupna nosilnost. Med tokratnimi testnimi modeli v skupini polintegrircev in bivalnikov "crosover" zasnove ter cenovnega razreda od 48.000 do 67.300 evrov sicer nihče izmed petih modelov – adria matrix supreme, peugeot boxer liberté VIP 690, bürstner ixeo time it 650, knaus sky wave 650 MF in chausson flash 24 top – ni prejel ocene zelo dobro. Najbolje ocenjena avtodoma dolenjski adria matrix supreme M 687 SL in francoski peugeot boxer liberté VIP 690 sta prejela oceno dobro, preostali trije modeli pa so bili na testu ocenjeni kot zadovoljujoči.

Matrix supreme blestel pri voznih lastnostih in kakovosti bivalnega prostora

Slovenski "crosover" adria matrix supreme, ki je narejen na podvozju renaulta master, je blestel v kategoriji ocenjevanja voznih lastnosti in pri ocenjevanju bivalnega prostora, kjer je prejel najvišjo oceno ter porazil konkurenco. Slabšo oceno je izdelek mednarodno uveljavljenega slovenskega proizvajalca prejel le v kategoriji nosilnosti. Slednje pa gre verjetno pripisati dejstvu, da je matrix supreme izdatno opremljen avtodom, ki med drugim nudi tudi sodoben sistem toplovodnega ogrevanja alde. Zaradi širokega nabora opreme je težji, kar se seveda pozna v razmerju med maso vozila in skupno dovoljeno maso.

Odlična sezona dolenjskega podjetja

Adria Mobil iz Novega mesta je letos prejela številna priznanja za svoje produkte, ki podjetje uvrščajo v sam vrh evropskih proizvajalcev. Dolenjski karavaning velikan je namreč pred kratkim prejel tudi evropsko panožno priznanje za inovativnost. Podjetje pa se v letošnjem letu lahko pohvali še z zmago na nemškem izboru König Kunde Awards 2011, ki poteka pod okriljem revije Reisemobil International. Adria pa je sploh prvi nenemški proizvajalec, ki mu je uspelo dobiti to ugledno priznanje.

Ne spreglejte