Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2012,
13.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

renault

Petek, 7. 12. 2012, 13.02

8 let

40 let Renaulta v Novem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Jubilej obeležujejo z razstavo za povabljene ter v nadaljevanju za vse zaposlene in z okroglo mizo na temo konkurenčnosti avtomobilske industrije v Sloveniji, ki je potekala konec novembra.

Okroglo mizo je vodila Vida Petrovčič, sodelovali pa so predsednik uprave Revoza Aleš Bratož, generalni direktor TPV-ja Vladimir Bahč, generalni direktor Helle Saturnusa Christof Droste, predsednik poslovodnega odbora Hidrie Iztok Seljak in direktor Slovenskega avtomobilskega grozda Dušan Bušen.

Udeleženci okrogle mize so razpravljali o stanju v svetovni avtomobilski industriji ter zlasti o pogojih poslovanja v posameznih državah. Stanje avtomobilskih dobaviteljev v Sloveniji je orisal Dušan Bušen, o pogojih obstoja in zagotavljanju konkurenčnosti avtomobilske industrije Slovenije pa so poleg predsednika Revozove uprave Aleša Bratoža spregovorili tudi Christof Droste, Iztok Seljak in Vladimir Bahč. Aleš Bratož je ob tem poudaril, da je Revozova konkurenčna prednost v zaposlenih, ki so dobro usposobljeni in visoko motivirani, kljub trenutnim težavam v avtomobilski industriji.

Beseda je tekla tudi o odličnosti poslovanja, kako jo zagotoviti, ter o pomenu tako velikih podjetij za okolje v luči družbene odgovornosti. Udeleženci so bili tudi kritični do trenutnih gospodarskih in političnih razmer, želeli pa bi si tudi več prožnosti pri delovni zakonodaji ter bolj učinkovite in hitrejše administrativne postopke pri pridobivanju potrebnih dokumentov za izgradnjo novih objektov, za zagon novih industrijskih naprav ... Okroglo mizo so končali optimistično, z željo in s prepričanjem, da se bodo tudi v bodoče srečevali na takšnih in podobnih dogodkih v počastitev obletnic delovanja podjetij ali poslovnih uspehov.

Ne spreglejte