TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 9. 2011,
15.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andrew Garfield

Četrtek, 15. 9. 2011, 15.00

8 let

Andrew Garfield – pripravljen na vzlet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Andrewa Garfielda gledalci vedno raje videvamo v glavnih vlogah. V Videoteki na SiOL TV si oglejte njegov film Imaginarij Dr. Parnassusa!

Andrew Garfield se je rodil leta 1983 v Los Angelesu, v Veliko Britanijo se je preselil pri štirih letih. Igranja se je začel učiti že pri 12 letih, najprej pa je delal kot gledališki igralec. Njegove odrske vloge niso ostale neopažene, saj je prejemnik številnih gledaliških nagrad. Prvo večjo je dobil že pri 21 letih.

Njegov televizijski debi je bila najstniška serija Sugar Rush, oktobra 2007 pa ga je filmski časnik Variety že imenoval za enega od desetih igralcev, ki jih je treba videti. Že čez en mesec je dobil vabilo za Jagenjčke in leve.

Prva vloga pri 24 letih

Samo tri leta po koncu šole, je pri 24 letih tako že dobil svojo prvo veliko vlogo. V filmu Jagenjčki in levi (Lions for Lambs) Roberta Redforda je igral brezvoljnega študenta, Redford pa njegovega idealističnega profesorja. Film, v katerem igrata tudi Tom Cruise in Meryl Streep se dogaja v enem samem dnevu.

Med njegovimi zgodnejšimi filmi sta tudi Imaginarij Dr. Parnassusa in Fant A, za katerega je leta 2008 dobil bafto za glavno moško vlogo. Leta 2008 je dobil tudi manjšo vlogo v zgodovinski drami Druga sestra Boleyn (The Other Boleyn Girl), na Berlinalu pa so ga tisto leto razglasili za obetavnega filmskega igralca.

Zaslovel s Facebookom

Pozornost širše javnosti je pritegnil z vlogo v filmu Socialno omrežje, ki je lani dobil oskarja. Za stransko vlogo v odmevnem filmu o nastanku Facebooka je bil tudi nominiran za bafto in zlati globus. Lani se je s Carrey Mulligan in Keiro Knightley preizkusil v nekakšni realistični znanstveni fantastiki – v filmski adaptaciji knjige britansko-japonskega pisatelja Kazua Ishigura Ne zapusti me nikdar (Never Let Me Go).

Lani julija so ga izbrali za glavno vlogo v nadaljevanju Spider-Mana, ki so ga začeli snemati lani decembra. Andrew Garfield bo zamenjal Tobeyja Maguirja, režiser Marc Webb pa ga ne more prehvaliti. "Čeprav je njegovo ime številnim dokaj neznano, pa tisti, ki pa poznajo njegovo delo, vedo, kako zelo nadarjen je," je povedal režiser.

"Zame je to izjemen izziv. Junaku želim vdihniti novo življenje. Gledalci in tudi jaz smo se že navadili številnih inkarnacij tega lika. V kinu se bom verjetno drl na samega sebe. Ampak to moram prepustiti usodi. Ni vrnitve nazaj, niti si je ne želim," je o Spider-Manu povedal 28-letni igralec z britanskim in ameriškim državljanstvom, zaradi česar se je vedno počutil kot nomad.

Med njegovimi najljubšimi igralci sta Daniel Day-Lewis in Dustin Hoffman. Snemanje s Tomom Cruisom in Meryl Streep pa je bilo "kot bi bil v Disneylandu, to so bila igralska nebesa".

Ne spreglejte