Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 2. 2022,
14.29

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Miha Ličef Miha Hrobat Boštjan Kline Nejc Naraločnik Timi Zajc Timi Zajc Lovro Kos Anže Lanišek Anže Lanišek Peter Prevc Peter Prevc Peking 2022 Peking 2022

Nedelja, 6. 2. 2022, 14.29

2 leti, 2 meseca

Peking 2022, 2. tekmovalni dan

Prevcu do kolajne zmanjkalo pol točke, smukači brez tekme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Peter Prevc | Petru Prevcu je le malo zmanjkalo do olimpijskega brona. | Foto Guliverimage

Petru Prevcu je le malo zmanjkalo do olimpijskega brona.

Foto: Guliverimage

Drugi tekmovalni dan olimpijskih iger v Pekingu bi se moral začeti z moškim smukom, pa je bil zaradi premočnega vetra prestavljen na ponedeljek (5.00), so pa imeli slovenski tekmovalci priložnost za novo odličje na moški tekmi v smučarskih skokih. Peter Prevc je zasedel nesrečno četrto mesto, do kolajne mu je zmanjkalo pičle pol točke. Timi Zajc je bil na srednji skakalnici deveti, Anže Lanišek 13. in Lovro Kos 28.. 

Na moški tekmi na srednji skakalnici je nastopila slovenska četverica orlov Peter Prevc, Anže Lanišek, Timi Zajc in Lovro Kos. Prvi je nastopil odlično in se boril za odličje, do tega pa mu je na koncu zmanjkalo pol točke. Peter Prevc je tekmo končal na četrtem mestu, zmagal je Japonec Rjoju Kobajaši, srebro in bron pa sta osvojila Avstrijec Manuel Fettner in Poljak Dawid Kubacki. Zajc je bil deveti, Lanišek 13. inj Kos 28.

Na Kitajsko je sicer pripotovalo pet slovenskih skakalcev, po treningih pa se je trener odločil, da brez kvalifikacij na srednji skakalnici ostane Cene Prevc.

Prvi vrhunec nedeljskega dne na igrah v Pekingu, moški smuk, je bil zaradi močnega vetra prestavljen, poskušali ga bodo izpeljati v ponedeljek ob 5. uri po slovenskem času. Slovenske barve bodo branili Boštjan Kline, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik.

smuk veter Skala
Sportal Prenevarno! Veter je olimpijski smuk odpihnil na ponedeljek.

Na 30-kilometrski preizkušnji v skiatlonu je do zlatega odličja zanesljivo pritekel Rus Aleksander Boljšunov, slovenski predstavnik Miha Ličef je bil 56.

Peter Prevc
Sportal Bledi slovenski obrazi

Šved do zlata z olimpijskim rekordom

Nils van der Poel je naslovu svetovnega prvaka dodal še naslov olimpijskega. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nils van der Poel je naslovu svetovnega prvaka dodal še naslov olimpijskega. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Šved Nils van der Poel je z olimpijskim rekordom osvojil zlato kolajno v hitrostnem drsanju na 5.000 metrov. 

Olimpijska prvakinja v deskanju prostega sloga v snežnem parku, kjer je imela v sobotnih kvalifikacijah predstavnico tudi Slovenija (Urška Pribošič je v kvalifikacijah osvojila 24. mesto), je Zoi Sadowski Synnott.

Olimpijski prvak v sankanju je postal Nemec Johannes Ludwig, olimpijska prvakinja na grbinah pa Avstralka Jakara Anthony.

 

Ne spreglejte