Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
6. 11. 2019,
21.42

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,06

Natisni članek

Sölden svetovni pokal Alice Robinson

Sreda, 6. 11. 2019, 21.42

4 leta, 5 mesecev

Alice Robinson

Rdeča luč za novozelandsko senzacijo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,06
Alice Robinson | Foto Sportida

Foto: Sportida

Presenetljiva novozelandska zmagovalka prve tekme nove sezone smučarskega svetovnega pokala Alice Robinson bo zaradi težav s kolenom izpustila drugo veleslalomsko preizkušnjo, ki jo bo ob koncu meseca gostil Killington.

Alice Robinson
Sportal Po senzacionalni zmagi jo je poklical šolski zvonec z južne poloble

Prvih deset dni po prvi zmagi v karieri je bilo za komaj 17-letno Alice Robinson zelo razburljivih. Po vrnitvi iz Avstrije je v domačem Queenstownu s sošolci proslavila smučarski uspeh in ob tem tudi uspešno končanje šolanja. Kmalu pa je sledilo večje razočaranje. Zdravnik ji je namreč prižgal rdečo luč za novembrsko pot v Severno Ameriko. Razlog se skriva v poškodbi kolena, ki pa jo je staknila že pred tekmo v Söldnu.

Dodatni pregledi so pokazali, da udarec v kost ni bil povsem nedolžen, zato ji je zdravnik svetoval počitek. Na račun tega bo ob koncu meseca (30.11.) izpustila veleslalomsko preizkušnjo v Killingtonu v ZDA, kjer bi sicer morala nastopiti v rdeči majico vodilne smučarke.

''To je grenka tableta, ki jo moram pogoltniti, saj sem s tem kolenom že smučala. A poslušala bom strokovnjake. Ne bom tvegala še večjih težav,'' je na Instragramu zapisala mladinska svetovnega prvakinja v veleslalomu, ki bo prvega decembra dopolnila 18 let. ''Posvetila se bom rehabilitaciji in kondicijski vadbi za decembrsko vrnitev,'' dodaja presenetljiva zmagovalka uvodne tekme, na kateri je v neposrednem obračunu ugnala tudi Mikaelo Shiffrin.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

So a lil update... leading up to Sölden I had a crash training and tweaked my knee... I thought everything was all good so continued to ski and obviously race. However we decided to get a scan when I got back home and it showed enough bone bruising that I’ve been advised by doctors that I need some time off to let it heal. To take the safe road I won’t be starting the next World Cup in Killington I will be focusing on my rehab and strength training at home and I’ll be back in December. It’s a hard pill to swallow seeing I’ve already been skiing on it and racing, but I’m going to listen to the experts and not put myself at risk of more damage. Thanks for all the support 😥

A post shared by ALICE ROBINSON (@alicerobins0n) on

Sportal Ilka Štuhec: Globuse še vedno delijo, mar ne? #video

Nova zvezda svetovnega pokala


Njen rojstni kraj je Sydney. Vse do četrtega leta je živela v Avstraliji, sledila pa je selitev na Novo Zelandijo, natančneje v Queenstown. Tam se je zaljubila v alpsko smučanje. In v Novo Zelandijo. Med evropsko zimo je njena baza Val di Fassa v Italiji, pomlad je letos podaljšala s smučanjem v ZDA, v evropskih poletnih mesecih pa sneg išče na Novi Zelandiji. Na voljo ima zajeten proračun, v katerega veliko prispeva tudi Red Bull. Črpala je tudi iz fundacije Lindsey Vonn. Po Claudii Rigler in Annelise Coberger je postala šele tretja novozelandska zmagovalka tekme svetovnega pokala.

Alice Robinson s svojim štabom ob zmagi v Söldnu. | Foto: Sportida Alice Robinson s svojim štabom ob zmagi v Söldnu. Foto: Sportida

Krst v svetovnem pokalu je doživela 6. januarja 2018 v kranjskogorski izvedbi Zlate lisice, kmalu zatem pa je novozelandske barve branila tudi na olimpijskih igrah v Pjongčangu. Nastopila je tudi na svetovnem prvenstvu v Aareju.

Na olimpijskih igrah v Južni Koreji je v veleslalomu zasedla 35. mesto. Za prvakinjo Shiffrinovo je zaostala kar 11 sekund. Ne skriva, da jo je opazovala. Tudi med novozelandskimi treningi. V njej je videla smučarski ideal. Vzorniki so zanjo še Julia Macuso, Bode Miller in Lindsey Vonn. Nekaj ameriškega je v njen koncept dela vnesla trenerska ekipa, v kateri imata glavno besedo Chris Knight in Jeff Fergus. Gre za strokovnjaka, ki sta usmerjala Vonnovo. Pomagala sta Alice. Letos je tudi po njuni zaslugi postala svetovna mladinska prvakinja v veleslalomu. V Spindleruvem Mlynu je osvojila prve točke svetovnega pokala (16. mesto), nato pa presenetila z drugim mestom v finalu svetovnega pokala v Soldeu.
Sportal Če bo zmagovala, bo tudi Ilki dovolil, da ga našemi
Žan Kranjec
Sportal Pobeg s poti med tragedijo in evforijo
Alice Robinson
Sportal Mikaela Shiffrin naletela na izzivalko iz novega stoletja
Helikopter
Sportal Avstrijskim težavam ni videti konca
Ne spreglejte