Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 11. 2023,
16.42

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Simon Božič Lena Gabršček svetovni pokal Kairo odbojka sede

Četrtek, 16. 11. 2023, 16.42

5 mesecev, 1 teden

Kairo, svetovni pokal v odbojki sede

Slovenske odbojkarice še brez olimpijske vozovnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Odbojka sede Slovenija Italija ženske | Slovenkam v Egiptu ni uspelo priti do olimpijske vozovnice, ampak bodo imele še eno priložnost. | Foto ParaVolley Europe

Slovenkam v Egiptu ni uspelo priti do olimpijske vozovnice, ampak bodo imele še eno priložnost.

Foto: ParaVolley Europe

Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede je na svetovnem pokalu v Egiptu izgubila četrtfinale z Nemčijo z 1:3 (-12, 25, 19, 19) in tako končala nastope na tekmovanju. S tem je tudi ostala brez možnosti za vozovnico na paraolimpijske igre v Parizu leta 2024, ki jo bo v Egiptu dobila najboljša na igre še neuvrščena ekipa.

Slovenke so v predtekmovanju v Kairu dvakrat zmagale (Ukrajina in Nizozemska) in doživele dva poraza, s Kanado in Brazilijo. V četrtfinalu je za tekmice dobila nemško vrsto, ki je bila danes premočna nasprotnica, da bi se Slovenke prebile v polfinale.

V Egiptu si bo vozovnico za paraolimpijske igre priigrala najvišje uvrščena reprezentanca, ki si še ni zagotovila nastopa v Parizu. Tja so že uvrščene Francija, Brazilija, Italija, ZDA in Kitajska. Eno mesto na turnirju bodo zapolnile še afriške prvakinje.

Kljub porazu v četrtfinalu ima Slovenija še eno možnost za uvrstitev v Pariz. Prihodnje leto bo zadnji kvalifikacijski turnir, na katerem bo zmagovalka dobila zadnjo vozovnico za največje tekmovanje športnikov invalidov. Na igrah v Parizu bo sicer nastopilo samo osem ekip.

"Ne vem, kaj je šlo narobe, bile smo zrele za to zmago"

"Naš prvi niz je bil izjemen. Iskreno povedano niti sama ne vem, kaj se je potem zgodilo. Tudi prva polovica drugega je bila dobra, potem smo dobile nekaj servisov, ki jih nismo dobro rešile. Tehtnica se je potem prevesila na nemško stran. Mislim, da smo v vseh elementih še vedno bile boljše, a na neki točki so nam Nemke pobegnile, nismo več našle pravega odgovora. V zadnjih dveh je bilo videti, kot da nam je zmanjkalo motivacije. Kaj je šlo zares narobe, pa sama ne vem. Bile smo zrele za to zmago," je po tekmi za krovno zvezo za šport invalidov Slovenije - Slovenski paralimpijski komite povedala kapetanka Lena Gabršček.

"Žal nismo v polni zasedbi. Sama že od samega začetka trdim, da je vse mogoče, če stopimo skupaj kot ekipa. Sem nismo prišle v celotni zasedbi, a tiste, ki smo tu, smo se res srčno borilo in dale vse od sebe. Želja po Parizu ostaja, cilj je enak. Upam, da gremo na Kitajsko v popolni zasedbi in da si priborimo to vstopnico," je še dodala Gabršček.

Slovenija je doslej trikrat igrala na igrah. Leta 2004 v Atenah in v Pekingu štiri leta pozneje so slovenske odbojkarice zasedle četrto mesto, leta 2012 so bile v Londonu šeste. Na nedavnem evropskem prvenstvu so bile druge, prvakinje Italijanke so si že zagotovile vozovnico za Pariz.

Preberite še:

Odbojka sede Slovenija Italija ženske
Sportal Slovenke v Egipt po vozovnico za paraolimpijske igre v Parizu

 

Ne spreglejte