Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 4. 2024,
22.25

Osveženo pred

3 tedne, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

svetovni pokal Tacen Kajakaška zveza Slovenije

Sobota, 6. 4. 2024, 22.25

3 tedne, 2 dneva

Kajakaška zveza Slovenije dobila dve tekmovanji v naslednjih letih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Tacen, svetovni pokal, kajak kanu, splošna | Tacen bo leta 2026 eno od prizorišč svetovnega pokala. | Foto Grega Valančič/Sportida

Tacen bo leta 2026 eno od prizorišč svetovnega pokala.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Mednarodna kajakaška zveza ICF je na zasedanju upravnega odbora v Londonu odločala tudi o prirediteljih največjih kajakaških tekmovanj v prihodnjih letih. Dve tekmovanju so pri ICF zaupali tudi Kajakaški zvezi Slovenije (KZS).

Kot so sporočili iz KZS, bo Tacen, ki bo letos med 15. in 19. majem gostil člansko evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah, že prej pa mu je bila tudi zaupana organizacija svetovnega pokala v prihodnjem letu, eno izmed prizorišč tekem za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah še v sezoni 2026.

Še eno veliko tekmovanje so člani upravnega odbora ICF podelili slovenski zvezi, in sicer organizacijo svetovnega prvenstva v spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. To bo potekalo v Solkanu leta 2025. Prav tako v letu 2025 bo Solkan gostil še eno veliko tekmovanje - evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane.

V okviru sestanka je upravni odbor potrdil določene spremembe v tekmovalnih pravilih. Med zanimivejšimi spremembami je nova tekma za kolajne. V kajakaškem krosu bodo po novem kolajne podelili tudi najboljšim v dosedanjih kvalifikacijskih vožnjah na čas, to pravilo bo v veljavi na ICF-tekmovanjih tretje ravni.

Od sezone 2025 dalje bodo opazne spremembe v tekmovalnih pravilih v slalomu na divjih vodah. Na tekmah svetovnega pokala bo iz ene kvalifikacijske vožnje v finale napredovalo najhitrejših 12 tekmovalcev, na svetovnih prvenstvih pa bo iz ene kvalifikacijske vožnje v polfinale napredovalo 30 najhitrejših tekmovalcev, ki se bodo nato potegovali za eno izmed 12 mest v finalu.

Preberite še:

Aleš Kuder
Sportal Zloglasne zgodbe z ljubljanskih Fužin so bile po njegovem napihnjene #video
Anže Urankar
Sportal Slovenec s priprav: Živimo za električno ograjo #video
Benjamin Savšek
Sportal Naš olimpijski prvak še kako čuti krutost vrhunskega športa
Ne spreglejte