Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2024,
15.08

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

svetovni pokal gimnastika Tjaša Kysselef

Sobota, 9. 3. 2024, 15.08

1 mesec, 2 tedna

Gimnastika, Baku, svetovni pokal

Tjaša Kysselef šesta v Bakuju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Tjaša Kysselef | Tjaša Kysselef je osvojila šesto mesto. | Foto Grega Valančič/Sportida

Tjaša Kysselef je osvojila šesto mesto.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Telovadka Tjaša Kysselef, edina slovenska finalistka gimnastičnega svetovnega pokala v Bakuju, je v današnjem finalu preskoka zasedla šesto mesto (13,233 točke). Zmagala je Bolgarka Valentina Georgijeva (13,799), ki je po današnjem uspehu in dveh drugih mestih v Kairu in Cottbusu neuradno že ujela olimpijsko vozovnico za nastop v Parizu.

To je bilo za Georgijevo, ki je tako kot Kysselef povratnica po poškodbi, tretje tekmovanje v nizu, na katerem je stopila na zmagovalni oder, s čimer si je neuradno že priborila kvoto za poletne olimpijske igre. To mora potrditi še Mednarodna gimnastična zveza (Fig).

Takšen cilj je imela tudi 30-letna Kysselef, ki se je letos vrnila na sceno po skoraj dveh letih premora zaradi poškodbe. Uvodni svetovni pokal v Kairu je izpustila, v Cottbusu pa je zasedla deseto mesto.

Na tretji postojanki od štirih, ki štejejo za OI, se je Ljubljančanka s četrtim dosežkom uvrstila v finale, kjer je bila danes šesta, a njena skoka sta bila še boljša kot kvalifikacijska.

"Danes mi je šlo še bolje kot v kvalifikacijah. Izvedba skokov je bila malenkost boljša in temu primerno tudi ocena, ki mi je prinesla šesto mesto, s čimer sem zelo zadovoljna. Pred odhodom v Azerbajdžan je bil moj cilj preboj v finale, ki sem ga izpolnila že v četrtek. Nato sem si želela še malo izboljšati skoke, kar mi je tudi uspelo," je iz Bakuja za STA svoj nastop ocenila slovenska telovadka.

Po Bakuju sledi še tekmovanje v Dohi. Za pariško lestvico štejejo trije najboljši nastopi s štirih tekem.

"Predvsem pa me veseli, da se počutim super. Zelo se že veselim naslednje tekme," je dodala Kysselef, za katero je bila pot nazaj po poškodbi dolga in polna nepričakovanih ovir. Ko je že kazalo, da se lahko vrne na najvišjo raven, je namesto tega sledila še ena operacija. Zdaj vse kaže, da je poškodba pozdravljena.

Slovenija si je za zdaj priborila dve mesti na pariškem olimpijskem turnirju. Na poletnih igrah bo nastopila Lucija Hribar, Slovenija pa ima pravico do nastopa tudi na turnirju v ritmični gimnastiki, kjer je kvoto osvojila Jekaterina Vedenejeva.

Preberite še:

gimnastika, Koper, svetovni pokal, 3. dan, Lucija Hribar
Sportal Drugi dan brez slovenskih uvrstitev v finale
gimnastika, Koper, svetovni pokal, 1. dan, Tjaša Kysselef
Sportal Tjaša Kysselef s četrtim mestom v finale
Ne spreglejte