Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 4. 2024,
18.53

Osveženo pred

1 teden, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Doha Tjaša Kysselef Lucija Hribar gimnastika

Sreda, 17. 4. 2024, 18.53

1 teden, 6 dni

Gimnastika, Doha, svetovni pokal

Prvi dan v Dohi brez slovenskih finalov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Lucija Hribar | Lucija Hribar je zaradi premora med vajo na dvovišinski bradlji izgubila osem desetink točke. | Foto Luka Vovk/Sportida

Lucija Hribar je zaradi premora med vajo na dvovišinski bradlji izgubila osem desetink točke.

Foto: Luka Vovk/Sportida

Slovenski telovadki Lucija Hribar na dvovišinski bradlji in Tjaša Kysselef na preskoku sta prvi dan kvalifikacij svetovnega pokala v Dohi ostali brez uvrstitve med najboljšo osmerico. Hribarjevo v četrtek čakajo še kvalifikacije na gredi.

Dvaindvajsetletna olimpijka Lucija Hribar, po stažu veteranka s 26 finali svetovnih pokalov in svetovnih izzivov, ki je nastopila že na petih svetovnih prvenstvih, nadaljuje priprave na Pariz.

Danes je med sestavo na bradlji naredila medkoleb, premor, s čimer je po besedah trenerke Nataše Retelj izgubila osem desetink točke. Ostalo je naredila dobro in je z oceno 12,433 točke zasedla 12. mesto.

Tjaša Kysselef pa je imela drugačne težave. Že na ogrevanju se je počutila slabo, vendar je pričakovala, da bo lahko stisnila zobe in vseeno nastopila v kvalifikacijah.

"Ni mi uspelo narediti skokov. Po prvem, kjer sem pravzaprav naredila samo premet čez kozo, sem šla dol z odra. Bilo mi je slabo, nisem mogla dihati in imela sem vrtoglavico," je iz Katarja sporočila izkušena telovadka, ki bo ta mesec dopolnila 31 let.

"Na pregledih pri zdravniku je bilo nato vse v mejah normale, le sladkor je bil močno povišan. Doma bom opravila dodatne preglede," je dodala Tjaša Kysselef.

Tjaša Kysselef se je že na ogrevanju počutila slabo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tjaša Kysselef se je že na ogrevanju počutila slabo. Foto: Grega Valančič/Sportida

Doha je zadnja postojanka olimpijskih kvalifikacij za specialiste po orodjih v boju za poletne igre v Parizu. Pred tem so telovadci točke nabirali v Kairu, Cottbusu in Bakuju.

Mesto na OI na preskoku je lovila tudi Kysselef, vendar je bilo to že oddano. Pred zadnjo postojanko si ga je neuradno priborila Bolgarka Valentina Georgijeva po zmagi v Dohi in dveh drugih mestih v Kairu in Cottbusu.

Preberite še:

Teja Belak
Sportal Gimnastična vrsta na EP brez Teje Belak #video
Max Whitlock
Sportal Pariz bo zadnja tekma olimpijskega prvaka Maxa Whitlocka
Ne spreglejte