Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 8. 2016,
14.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Natisni članek

olimpijske igre navijanje Telekom Slovenije advertorial TvitajmoZaNaše Rio 2016

Ponedeljek, 15. 8. 2016, 14.00

2 meseca, 2 tedna

Od kdaj so olimpijske igre največji spektakel za celotno človeštvo?

gledalci rio navijači | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenija se je na razpredelnici po številu osvojenih odličij na prebivalca uvrstila na svetovni vrh. Praznujte tudi vi – vabljeni k poslušanju drugega podcasta #TvitajmoZaNase.

Drugi podcast #TvitajmoZaNase se olimpijskih iger loteva z drugačnega zornega kota. Zanimalo nas je, kakšno sporočilo olimpijci dajejo našim najmlajšim. Olimpijske igre so namreč postale globalni spektakel, ki privlači mlade z vsega sveta.

Če ste prvi podcast zamudili, ga še vedno lahko poslušate TUKAJ.

Poleg naših olimpijcev – Tanje Žakelj, Benjamina Savška in Vasilija Žbogarja – ter predstavnikov Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) sta tokratna gosta tudi športna filozofa Lev Kreft in Milan Hosta, športni psiholog Aleš Vičič ter brazilsko-domžalski nogometaš Juninho.

Med drugim je Vasilij Žbogar ustvarjalcem podcasta, ki so ga pripravili še pred odhodom v Rio, zaupal, da se zelo veseli brazilske hrane, predvsem mesnih dobrot. Tanja Žakelj je uvodoma poudarila, da se zelo rada srečuje s slovenskimi športniki, še posebej s tistimi, ki so že dosegli kakšnega od vrhuncev svoje kariere. Tudi Petra Kauzerja so še ujeli, tik preden se je vkrcal na srebrno letalo v Rio.

Kdaj so igre postale pravi spektakel?

olimpijske igre - rio 2016 | Foto:

Olimpijske igre so leta 1936 v Berlinu prerasle v spektakel, in od takrat dalje ostajajo med najodmevnejšimi svetovnimi dogodki, je pojasnil Lev Kreft.

Lev Kreft: "Olimpijske igre zadnjih dvajset let živijo relativno normalno življenje, saj ohranjajo vlogo največjega skupnega spektakla celotnega človeštva."

Filozof Milan Hosta sporoča, da lahko olimpijski junaki s svojo karizmo odločno pripomorejo k temu, kar bi moral biti eden od najpomembnejših olimpijskih ciljev – da bi se mladi spet v večji meri spravili ven iz svojih sob ter se aktivneje športno udejstvovali.

Treba je znižati pomen negativnih komentarjev

Drugi #TvitajmoZaNase podcast prinaša tudi pogled psihologa Aleša Vičiča na spopadanje s pozornostjo, ki so jo mnogi deležni prvič, ter komentarje, ki temu pritičejo. Pomembno je, da športnik v svoji glavi zniža pomen negativnih komentarjev, ki se lahko pojavijo ob morebitnih neuspehih.

Nogomet ni več "edini" šport v Braziliji

Domžalski nogometaš Juninho: "Nogomet v Braziliji ni več 'edini šport." | Foto: Sportida Domžalski nogometaš Juninho: "Nogomet v Braziliji ni več 'edini šport." Foto: Sportida

Ob poslušanja podcasta boste dobili tudi "insiderski" pogled na spremembe, ki jih je v zadnjih letih doživela Brazilija.

Med drugim se spreminja tudi športna pokrajina – kot pravi domžalski nogometaš, nogomet v Braziliji v zadnjih letih ni več "edini" šport. 

Izvedeli boste tudi nekaj o olimpijskem marketinškem pravilu 40 in o tem, da olimpijci videov sploh ne smejo objavljati. Ste vedeli, da se po več kot sto letih na olimpijske igre vrača golf in po malo manj kot sto letih tudi ragbi?

Na tretjini poti

Pot v Rio Telekom Slovenije | Foto: Akcija #TvijtamoZaNase, ki poteka že tretjič, je sicer v polnem zamahu in trenutno se je nabralo že za tretjino od 20 tisoč tvitov, kolikor je cilj, ki Fundaciji za športnike iz socialno ogroženih družin prinaša donacijo deset tisoč evrov. Ta bo pomagala mladim, ki si stroškov športnih aktivnosti ne morejo privoščiti in o olimpijskih igrah šele sanjajo, lažje doseči svoje športne cilje.   

Navijajte za vse naše olimpijce prek Twitterja in dodajte značko (hashtag) #TvitajmoZaNase, #TvitajmoZaNaše, #potvrio, #TvitamZaNase, #riovnas in #riovmeni.

Preberite še:

Prvi olimpijski radio že oddaja: prisluhnite podcastu #TvijtamoZaNase

Slovenski zastavonoša na OI: Upam, da vas tudi v Riu ne bom razočaral

Bil je nekoliko v zadregi, našli smo ga namreč s tablico v roki #video

Tanja Žakelj: Če je presenetila v Londonu, zakaj ne bi še v Riu?

Tudi letos se tvita za naše

Rio de Janeiro: Kako prepluti sedem tisoč navtičnih milj?

Ne spreglejte