Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2016,
15.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

TvitajmoZaNaše Olimpijski komite Slovenije Telekom Slovenije Olimpijske igre Rio de Janeiro Rio 2016

Torek, 17. 5. 2016, 15.34

6 let, 6 mesecev

Tudi letos se tvita za naše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natančno 80 dni pred slovesnim odprtjem olimpijskih iger, ki jih bo avgusta gostil Rio (5.–21. 8.), sta Telekom Slovenije in Olimpijski komite Slovenije vnovič obudila priljubljeno akcijo z dobrodelno noto #TvitajmoZaNase.

Še 80 dni do olimpijskih iger. | Foto: Še 80 dni do olimpijskih iger.

Medtem ko olimpijski ogenj postopoma potuje proti Riu, slovenski športniki pa imajo še dobra dva meseca časa, da izpolnijo olimpijske norme, se olimpijski utrip znova povečuje tudi na socialnih omrežjih. Po poletnih olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 in zimskih dve leti pozneje v Sočiju bo slovenske športnike in njihove navijače tudi letos spremljala posebna digitalna kampanja #TvitajmoZaNase.

S tviti do evrov za športnike

Gre za posebno akcijo krovne olimpijske organizacije in njenega dolgoletnega sponzorja Telekoma Slovenije na socialnem spletnem omrežju Twitter, v kateri se beležijo zapisi s značko (hashtag) #TvitajmoZaNase (štejejo tudi značke #TvitajmoZaNaše, #potvrio, #TvitamZaNase, #riovnas in #riovmeni).

Ko bo presežena meja 20 tisoč zapisov oziroma tvitov z eno od omenjenih značk, bo Telekom Slovenije, ki je pripravil tudi posebno nagradno spletno igro, Fundaciji za športnike iz socialno ogroženih okolij doniral deset tisoč evrov.

Akcija Tvitajmo za naše je bila leta 2014 uspešno končana ob slovesnem sprejemu za slovenske športnike v Ljubljani. | Foto: Akcija Tvitajmo za naše je bila leta 2014 uspešno končana ob slovesnem sprejemu za slovenske športnike v Ljubljani.

Dvakrat uspešni, tretjič …

Naj spomnimo, akcija je nastala leta 2012 pred igrami v Londonu in takoj pritegnila pozornost javnosti, saj je bilo preseženih deset tisoč tvitov, donacijo v višini deset tisoč evrov pa so prejeli paraolimpijski športniki. V času Sočija 2014 pa je bilo zabeleženih skoraj 30 tisoč tvitov, donacije pa je bila deležna že omenjena fundacija za športnike iz socialno ogroženih okolij.

Ne spreglejte