Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 6. 2016,
11.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Olimpijske igre Rio de Janeiro kajak kanu Pot v Rio Rio 2016 Benjamin Savšek

Četrtek, 30. 6. 2016, 11.06

6 let, 6 mesecev

Pot v Rio

Bil je nekoliko v zadregi, našli smo ga namreč s tablico v roki #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Benjamin Savšek | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Najboljši slovenski kanuist na divjih vodah Benjamin Savšek že odšteva dneve do olimpijskih iger v Riu de Janeiru. Napetost pred najpomembnejšo tekmo narašča, a Savšek se zna v takšnih situacijah sprostiti na zanimiv način.

Beni, kot ga kličejo prijatelji, je umirjen športnik, a ko se na štartu prižge merilec časa, se mu prižge ogenj v očeh in takrat ga praktično ni mogoče ustaviti. Ljubljančan je v svoji športni karieri nanizal vrsto velikih uspehov. Lani je osvojil naslov evropskega prvaka, isto leto pa si je na svetovnem prvenstvu v Londonu priveslal drugo mesto. Rezultati sami zase govorijo, da Beni spada v ožji krog favoritov za olimpijsko medaljo.

Olimpijske igre v Riu de Janeiru bodo zanj druge. Pred štirimi leti je nastopil v Londonu in bil vse do velikega finala v igri za medalje. Izdala ga je trema. "Ustrašil sem se tekme in velike množice," je pred štirimi leti odkrito priznal slovenski kanuist, ki v zadnjih letih v Sloveniji nima prave konkurence.

Bil je nekoliko v zadregi

Benjamin Savšek te dni pod vodstvom svojega dolgoletnega trenerja Jožeta Vidmarja pospešeno trenira na tacenskih brzicah Bil je tako zatopljen v ekran, da nas sprva sploh ni opazil. | Foto: Ana Kovač Bil je tako zatopljen v ekran, da nas sprva sploh ni opazil. Foto: Ana Kovač in se pripravlja na najbrž daleč najpomembnejšo tekmo v sezoni. Obiskali smo ga na treningu. Tokrat ga nismo ujeli med vratci na brzicah reke Save. Našli smo ga s tablico v rokah. "Ste že končali trening?" smo ga vprašali. Bil je tako zatopljen v ekran, da nas sploh ni slišal. Pozneje nas je le opazil in nam nekoliko v zadregi priznal, da igra igrico, kjer je se je moral z jadrnico umikati preprekam.

Kot otrok je veliko jadral, a zdaj mu čas tega ne dopušča. Benjamin Savšek upa, da bo imel še kdaj možnost spet stopiti na jadrnico. | Foto: Ana Kovač Kot otrok je veliko jadral, a zdaj mu čas tega ne dopušča. Benjamin Savšek upa, da bo imel še kdaj možnost spet stopiti na jadrnico. Foto: Ana Kovač

Če bi imel čas, bi šel večkrat jadrat

Savšek pa jadranja ne pozna samo iz igric. Že kot otrok je bil večkrat na jadrnici. "Ko sem bil mlajši, smo hodili veliko jadrat. Doma smo imeli tudi manjši katamaran. Navdušen sem nad jadranjem. Gre za izjemno lepo in zanimivo dogodivščino. Upam in želim si, da bi šel lahko še kdaj jadrat. Če bom imel le možnost in čas."

Motiviran in osredotočen

Čakajo ga ovire, a si jih želi preskočiti. | Foto: Ana Kovač Čakajo ga ovire, a si jih želi preskočiti. Foto: Ana Kovač Pozneje je beseda nanesla na nastop na olimpijskih igrah v Riu. Savšek danes velja za izkušenega tekmovalca in svoje cilje ima jasno zastavljene. Želi si izboljšati osmo mesto z OI v Londonu. "Lahko rečem, da sem med treningi zelo motiviran in osredotočen na svoj cilj. Res bom vse poskušal podrediti temu, da dosežem res dober rezultat. Dejansko računam, da bo pot v Rio bolj uspešna. Vsekakor nas čakajo ovire, ki jih bo treba uspešno preskočiti. Upam, da se jim bom uspešno izognil," nam je še zaupal Beni.

 

 

 

Vas zanima, kako je iz perspektive 360 stopinj videti trening Benjamina Savška? Oglejte si video:

Ne spreglejte