Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 8. 2016,
10.58

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Foto: Vid Ponikvar, Reuters

Natisni članek

advertorial Rio 2016 Vasilij Žbogar TvitajmoZaNaše Telekom Slovenije

Sreda, 10. 8. 2016, 10.58

2 meseca, 1 teden

Kaj je tako navdušilo Vasilija Žbogarja?

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Foto: Vid Ponikvar, Reuters

Vasilij Žbogar

"Vsi se zavedamo, da so olimpijske igre nekaj posebnega," s takšnimi občutki je Vasilij Žbogar poletel v Rio na lov na tretje olimpijsko odličje. Pred tem pa si je v Sloveniji vzel tudi nekaj časa za posebno tehnološko izkušnjo. Vse v duhu kampanje #TvitajmoZaNase.

Vasilij Žbogar je prvi olimpijski duh občutil že na odprtju olimpijskih iger v Riu, ko je visoko nad slovensko olimpijsko reprezentanco zavihtel slovensko zastavo. Slovenski olimpijski veteran se je vrnil na olimpijsko prizorišče, kjer se s svojo jadrnico v razredu finn bori za tretjo olimpijsko medaljo: "Tudi letos sem v igri, a se zavedam, da bo težko. Treba je vedeti, da je vsaj deset ali petnajst jadralcev, ki bodo v igri za medalje. Samo en slab dan ali ena slaba regata bo odločala o vsem," nam je še pred nekaj tedni na slovenski obali v svojem rodnem kraju pred treningom trezno pojasnil Vasco, ki je prav za to priložnost preizkusil novo tehnološko "igračko", s katero je posnel poseben video.

To je pogled, ki si ga želi vsak dan

Med pripravljalnim olimpijskim treningom po domačih valovih je namreč preizkusil novo kamero, ki omogoča posnetke v tehniki 360°. Gre za posebno akcijo Olimpijskega komiteja Slovenije in njenega sponzorja Telekoma Slovenije na socialnem spletnem omrežju Twitter, v kateri se beležijo zapisi z značko (hashtagom) #TvitajmoZaNase (štejejo tudi značke #TvitajmoZaNase , #TvitajmoZaNaše, #potvrio, #TvitamZaNase, #riovnas in #riovmeni ).

"Na začetku sploh nisem vedel, kako bo to izpadlo, zdaj sem kamero preizkusil tudi sam in je super," je o svoji novi tehnološki izkušnji povedal Vasilij, ki se s kamerami na splošno dobro ujame, treme pred nastopanjem nima več. "Na začetku sem imel nekaj treme predvsem pred kakšno oddajo v živo, sicer pa na splošno s tem nisem imel nikoli težav," prav zato se je tudi ob preizkušanju nove kamere zelo dobro znašel, ne samo v vlogi glavnega akterja, ampak svetovalca, ki vedno rad pomaga s kakšno dobro idejo. "Tudi sami veliko snemamo med treningi. Iz ene strani snemamo tehniko, iz druge pa recimo, kako se zvija jambor, snemamo tudi jadra, kako različni modeli delujejo na različne proge. Ravno zato vem, kje lahko ujamemo dobre kadre. Treba je namreč vedeti, kako se barka premika in če nekdo tega ne razume, lahko narobe postavi kamero."

S kamero 360° tudi na trening

Analiza po treningih je ključni del priprav vsakega športnika, prav kamere so postale neprecenljiv pripomoček Vasilijeve ekipe.

S kamero 360° pa bi bila takšna analiza še bolj izpopolnjena: "Če bi prej vedel, da obstaja, bi jo gotovo že nabavil. Pri teh navadnih kamerah, ki so pri miru, se lahko pri snemanju osredotočimo samo na eno stvar," pri takšni inovativni kameri pa bi bil pregled nad dogajanjem celovitejši.

Kako je jadral po domačem morju, je lahko tudi takoj preveril prek očal, ki omogočajo 360-stopinjski pogled:

Navijajmo za naše!

Vasilij Žobgar je na dobir poti do izvrstne olimpijske uvrstitve! #TvitajmoZaNase | Foto: Reuters Vasilij Žobgar je na dobir poti do izvrstne olimpijske uvrstitve! #TvitajmoZaNase Foto: Reuters Vasilij se ravno v teh dneh bori za tretjo olimpijsko medaljo, trenutno mu kaže zelo dobro, zato mu bo vsaka vaša spodbudna beseda pomagala, da bo odjadral še hitreje.

Navijajte zanj in za vse naše olimpijce prek Twitterja in dodajte značko (hashtag) #TvitajmoZaNase , #TvitajmoZaNaše, #potvrio, #TvitamZaNase, #riovnas in #riovmeni.

 

Ne spreglejte