Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 3. 2019,
18.47

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,16

5

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Mura NK Maribor NK Maribor Nk Olimpija ND Gorica NK Aluminij NK Krško NK Rudar Velenje NK Celje NK Domžale NK Triglav

Nedelja, 31. 3. 2019, 18.47

5 let

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 24. KROG

Mura razbila Kidričane. Preobrat gostov v Krškem, ki je že odpisano?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,16

5

Amadej Maroša | Mura je v Fazaneriji že trikrat zatresla mrežo Aluminija. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mura je v Fazaneriji že trikrat zatresla mrežo Aluminija.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V zadnji tekmi 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije je Mura v Fazaneriji s 3:0 premagala Aluminij. Z nedeljskim sporedom sta začela Krško in Triglav, ki je po preobratu v drugem polčasu prišel do zmage s 3:1. Olimpija se je po sobotni zmagi v Domžalah približala vodilnemu Mariboru, ki je doma remiziral s Celjem, na minus osem. Almir Sulejmanović je na klopi Rudarja debitiral z remijem proti Gorici.

V prvi tekmi po reprezentančnem premoru smo v soboto spremljali derbi kroga med drugouvrščeno Olimpijo in Domžalami, ki so na tretjem mestu. Ljubljančani so dosegli novo zmago, s katero so Domžalčanom ušli za kar 12 točk. V prvem polčasu je z nevsakdanjim golom, ki močno spominja na legendarni zadetek Milana Osterca na tekmi dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2002 proti Romuniji za Bežigradom, za vodstvo Olimpije poskrbel Mario Jurčević.

Milan Osterc
Sportal Nevsakdanji gol v Domžalah, ki je spomnil na Bežigrad in leto 2001

Na začetku drugega polčasa je po lepi samostojni akciji vodstvo gostov povišal Goran Brkić, v 55. minuti pa je Amedej Vetrih znižal izid in zdelo se je, da bo zanimivo. Le pet minut za tem je strelec gola za Domžale prejel neposreden rdeči karton zaradi prekrška nad Asmirjem Suljićem. Kljub številčni prednosti so potem nekaj časa pretili Domžalčani, a ko je po lepi akciji z Rokom Kidrićem za 3:1 zadel Stefan Savić, je bila tekma odločena.

Celjani so se takole veselili gola, ki jim je prinesel točko na štajerskem derbiju v Ljudskem vrtu. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Celjani so se takole veselili gola, ki jim je prinesel točko na štajerskem derbiju v Ljudskem vrtu. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Maribor ostal brez dveh točk

V Ljudskem vrtu smo v drugi sobotni tekmi spremljali štajerski derbi. Po prvem polčasu, v katerem Maribor ni zmogel niti enega strela v okvir nasprotnikovih vrat, medtem ko so Celjani poizkušali precej več, so domači v Ljudskem vrtu že po pol minute igre v drugem delu igre prišli do vodstva.

Po podaji Luke Zahovića je spretno zadel Gregor Bajde. Potem so Celjani začeli napadati in bili nekajkrat nevarni, do izenačenja pa prišli v 82. minuti, ko je do prvenca v prvoligaški konkurenci prišel Žan Benedičič in postavil tudi končni izid.

Maribor vs Celje Prva Liga Telekom Slovenije Dušan Kosić
Sportal Izkusil pekel in utišal Ljudski vrt #video
Matej Jug
Sportal So sodniki obdarili Olimpijo in oškodovali Maribor?

Razburljiva tekma v Velenju ni ponudila zmagovalca

Gorica se je dvakrat razveselila gola v Velenju, kjer je prišla do točke. | Foto: Jurij Vodušek/Sportida Gorica se je dvakrat razveselila gola v Velenju, kjer je prišla do točke. Foto: Jurij Vodušek/Sportida Zadnji sobotni obračun je bil na sporedu v Velenju, kjer je na klopi Rudarja debitiral Almir Sulejmanović. Gorica, ki je v prejšnjem krogu zmagala prvič po kar desetih prvenstvenih tekmah brez zmage, je ob polčasu vodila, v vodstvo jo je v 17. minuti popeljal Semir Smajlagić.

V drugem polčasu so v manj kot desetih minutah, v 66. in 75. minuti, Velenjčani prišli do preobrata, ko sta zadela najprej Leon Črnčič in potem še Žiga Škoflek, in kazalo je, da bo zmaga ostala v Velenju, a smo do konca tekme videli še eno spremembo izida. V 82. minuti je končni izid s prvencem v prvi slovenski ligi postavil nogometaš, ki ga je iz drugoligaških Radomelj pripeljal bosanski trener Gorice Nermin Hadžić, njegov rojak Adel Halilović.

Preobrat gostov in incident domačega vratarja v Krškem

V prvi nedeljski tekmi so Krčani z novim trenerjem Andrejem Panadićem gostili Triglav in bili v prvem polčasu precej boljši nasprotnik, po golu Marina Perića pa so tudi vodili. V drugem polčasu so gostje prišli do preobrata po dveh golih kapetana Luke Majcna, ki je zdaj že pri desetih prvenstvenih zadetkih.

Marko Zalokar
Sportal Incident vratarja Krškega, ki je posnemal Zinedina Zidana

Malce za tem si je veliko neumnost privoščil še domači vratar Marko Zalokar, ki je poskrbel za incident. Nasprotnika je udaril z glavo, si prislužil rdeči karton in soigralce pustil na cedilu. Do konca tekme so gostje zadeli še enkrat, ko je v polno meril rezervist Ivan Crnov in postavil končni izid. Triglav je s četrto zmago v petih spomladanskih tekmah skočil na sedmo mesto, medtem ko Krčani ostajajo prikovani na dno. Za devetim mestom zaostajajo za devet točk.

Mura samo še točko za Aluminijem

V zadnji tekmi kroga je šestouvrščena Mura gostila Aluminij, ki je mesto višje, in dosegla novo zmago. Že v prvem polčasu je za Muro zadel  Amadej Maroša, v drugem pa so gledalci v Fazaneriji v dveh minutah videli dva gola v mreži gostov, ko sta se med strelce vpisala najprej Luka Šušnjara in potem še Nino Kouter, tako da je bila tekma odločena. Varovanci Anteja Šimundže so se tako Kidričanom na lestvici približali na zgolj točko zaostanka.

Najboljši strelci:

12 - Rudi Požeg Vancaš (Celje),
11 - Luka Zahović (Maribor),
10 - Rok Kronaveter (Olimpija), Rok Sirk (Mura), Andres Vombergar (Olimpija),
9 - Jan Mlakar (Maribor), Francesco Tahiraj (Aluminij),
8 - Dino Hotić (Maribor), Luka Majcen (Triglav), Shamar Nicholson (Domžale), Marcos Tavares (Maribor)
...

Video vrhunci tekem:

Krško : Triglav 1:3

Mura : Aluminij 3:0

Rudar : Gorica 2:2

Maribor : Celje 1:1

Domžale : Olimpija 1:3

Poročila s tekem:

Fotogalerije s tekem:

Mura : Aluminij (foto Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 45

Rudar : Gorica (foto Jurij Vodušek/Sportida):

Fotogalerija
1 / 21

Maribor : Celje (foto Miloš Vujinović/Sportida):

Fotogalerija
1 / 32

Domžale : Olimpija (foto Matic Ritonja/Sportida):

Fotogalerija
1 / 39

Planet 2. Prva liga. Programsko mesto. Prva liga Telekom Slovenije. | Foto:

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte