Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 3. 2019,
11.40

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Darko Milanič Dušan Kosić Prva liga Telekom Slovenije Žan Benedičič NK Celje NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 31. 3. 2019, 11.40

5 let

Trenerja po štajerskem derbiju

Izkusil pekel in utišal Ljudski vrt #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Maribor vs Celje Prva Liga Telekom Slovenije Dušan Kosić | Dušan Kosić je s Celjem ostal nepremagan v Ljudskem vrtu še drugič v tej sezoni. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Dušan Kosić je s Celjem ostal nepremagan v Ljudskem vrtu še drugič v tej sezoni.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Štajerski derbi v Ljudskem vrtu se je v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije končal brez zmagovalca (1:1). Vodilnemu klubu je načrte osem minut pred koncem pokvaril Žan Benedičič in osrečil trenerja Dušana Kosića, ponosnega na mlade izbrance. Domači strateg Darko Milanič je po remiju, ki je prednost pred Olimpijo stopil na osem točk, pohvalil Celjane.

Amadej Maroša
Sportal Mura razbila Kidričane. Preobrat gostov v Krškem, ki je že odpisano?

Mariborčani na prvi tekmi po reprezentančnem premoru niso uresničili cilja. Niso izkoristili prednosti domačega igrišča in štiri tisoč navijačev, ki so si v soboto v živo ogledali štajersko poslastico 23. kroga. S Celjani so se razšli brez zmagovalca (1:1), na igrišču pa pokazali premalo natančnosti in razigranosti.

Milanič: Po zadetku izgubili iniciativo

''Zavedali smo se, da bo to za nas težko srečanje, zlasti zaradi tega, ker se je nekaj igralcev vrnilo po dolgem premoru. Igrali smo proti zelo poletni ekipi, ki nam v Ljudskem vrtu iz tekme v tekmo zaradi dinamike povzroča težave. Drugi polčas smo zelo dobro odprli in povedli, nato pa izgubili iniciativo in bili zelo malo pri žogi v določenem trenutku. Tekmec je dobival energijo in hotel izenačiti, to jim je po eni prekinitvi na žalost tudi uspelo,'' je po remiju proti Celju povedal Darko Milanič, ki ga čaka nov izziv že v sredo, ko se bodo Mariborčani v prvi polfinalni tekmi pokala Slovenije pomerili proti Muri.

Darko Milanič po tekmi za Planet TV:

Na tisti tekmi bosta morda že med kandidati Marko Šuler in Jan Mlakar, ki bo treninge začel v nedeljo. Po dolgem času sta igrala Mitja Viler in Gregor Bajde, ki je zatresel mrežo nekdanjega kluba. Martin Milec je odigral šele drugo tekmo v tem letu.

Kosić: Ostaja grenak priokus

Mariborčani so naleteli na velik odpor celjskega tekmeca, ki se ni ustrašil vijolic, ampak si priigral več priložnosti od gostiteljev. ''Fante moram pohvaliti za moško tekmo. Od prvega do zadnjega. Ostaja grenak priokus, da na koncu nismo izkoristili tistega, kar se nam je ponudilo. Zadovoljen sem skoraj z vsem, kar smo danes prikazali,'' je trener Dušan Kosić ocenil gostovanje v Ljudskem vrtu, na katerem je prekrižal načrte prvemu favoritu za osvojitev naslova.

Dušan Kosić po tekmi za Planet TV:

''Mariboru nismo dovolili prav veliko. Na začetku drugega dela mu je uspelo pobegniti, potem pa smo imeli nekaj sreče in izenačili. Rezultat je dober,'' je vesel točke, s katero je Celje ujelo Domžale in ostaja blizu vrha, na položajih, kjer močno diši po Evropi.

''Želeli smo prikazati obraz mlade in obetavne ekipe. Fantje trdo delajo. Danes je Bene (Žan Benedičič, op. p.) dosegel gol. Vesel sem zanj. Od samega prihoda v Celje je šel čez pekel. Vesel sem, da mu je uspelo, saj na treningih trdo dela. Fantje imajo karakter, a je to le ena tekma. Do konca sezone nas čaka še 13 tekem. Rad bi, da bi odigrali vsako tekmo s takim odnosom,'' je izpovedal željo Kosić, ki je z remijem v Mariboru pomagal nekdanjemu klubu Olimpiji. Zmaji po novem za vijolicami zaostajajo za osem točk.

Žan Benedičič je v 82. minuti izenačil in utišal Ljudski vrt. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Žan Benedičič je v 82. minuti izenačil in utišal Ljudski vrt. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

23-letni zvezni igralec Žan Benedičič je v tej sezoni odigral deset tekem, skupno pa na igrišču prebil le 451 minut. Gorenjec, ki se je v mlajših kategorijah dokazoval v Italiji in nosil tudi dres slovitega AC Milana, svojo priložnost pa je med člani iskal tudi v Angliji, je v 12. nastopu v Prvi ligi Telekom Slovenije dočakal krstni zadetek. V Celje je prispel že leta 2017, a nato zaradi zdravstvenih težav za rumeno-modre do danes odigral le 12 tekem. Zato je njegov zadetek, s katerim je nekdanji mladi reprezentant v 82. minuti postavil končni rezultat 1:1, še toliko bolj navdušil njegovega trenerja.

Matej Jug
Sportal So sodniki obdarili Olimpijo in oškodovali Maribor?
Maribor Ljudski vrt Žoga Zbližuje Mastercard
Sportal Fifa s pismom strla Tavaresu srce
Ne spreglejte