Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
31. 10. 2016,
22.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

1

Natisni članek

nogomet Jasmin Kurtić Robert Berić Josip Iličić Valter Birsa Kevin Kampl Boštjan Cesar Jan Oblak Jan Oblak Matjaž Kek Marijan Pušnik legionarji

Ponedeljek, 31. 10. 2016, 22.37

6 let, 6 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Rušilna moč Matjaža Keka ne pojenja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

1

Matjaž Kek | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Kaj se ta konec tedna dogaja s Slovenci, ki si nogometni kruh služijo v tujini? Matjaž Kek je z Rijeko na Hrvaškem prišel do pete zaporedne prvenstvene zmage. Jasmin Kurtić je bil junak Atalante v prvi italijanski ligi. V njej je sploh prvič v šestih sezonah zabil dva gola na eni tekmi. Željko Filipović je Mechelenu prinesel pomembno zmago v prvi belgijski ligi.

Nekdanji selektor Slovenije tudi po 23 tekmah na klopi Rijeke v tej sezoni v vseh tekmovanjih ne pozna poraza. Tokrat je v nedeljo gostoval v Zagrebu pri tamkajšnji Lokomotivi in v prvenstvu zmagal z 2:0. Gostje so zadetka, ki so sta jim prinesla nove tri točke, dosegli v zadnje pol ure igre.

Rečani so v prvih 14 prvenstvenih krogih zbrali kar 38 točk (12 zmag in dva remija) in imajo še naprej šest točk prednosti pred branilcem naslova zagrebškim Dinamom. To je bila njihova že osma zaporedna zmaga v vseh tekmovanjih in peta zaporedna, ki so jo dosegli v prvenstvu.

Uspešen je bil tudi Marijan Pušnik na klopi splitskega Hajduka. Pred domačimi navijači je z 1:0 premagal Osijek in ga preskočil na lestvici. Zdaj je na tretjem mestu. Za Dinamom na drugem ima štiri točke zaostanka. Nekdanji trener Olimpije na klopi Hajduka poraza ne pozna že osem prvenstvenih tekem zapored.


Morda vas iz rubrike nogomet na Siol.net zanima še:


Jan Oblak je bil med vratnicama Atletica na tekmi proti Malagi dvakrat premagan, a se je veselil zmage. | Foto: Reuters Jan Oblak je bil med vratnicama Atletica na tekmi proti Malagi dvakrat premagan, a se je veselil zmage. Foto: Reuters

Slovenski reprezentanti:

Vratarji:

Jan Oblak: Škofjeločan je z Atleticom v soboto v španskem prvenstvu premagal Malago. Vrata Madridčanov je branil vso tekmo in prejel dva gola (s soigralci se je veselil zmage s 4:2), kar se je enemu izmed najboljših vratarjev na svetu zgodilo sploh prvič v tej sezoni. Na dozdajšnjih 13 tekmah, ki jih je odigral v sezoni 2016/17, je vselej prejel le enega oziroma je tekme končal nepremagan. Na desetih prvenstvenih tekmah je zdaj prejel šest golov.

Jan Koprivec: Z Anorthosisom je v ponedeljek prvič po šestih tekmah zmagal v ciprskem prvenstvu. Z 2:1 je bil boljši od Anagennisi Deryneie, ki je prikovana na zadnje mesto. V devetih tekmah je osvojila vsega točko. Primorski vratar je branil vso tekmo.

Vid Belec: V soboto je sploh prvič v tej sezoni dočakal priložnost med vratnicama Carpija v drugi italijanski ligi, a tekme se ne bo spominjal po dobrem. Pred domačimi navijači je izgubil proti Ascoliju z 0:2.

Vid Belec je v drugi italijanski ligi po daljšem času branil za Carpi. | Foto: Guliverimage/Getty Images Vid Belec je v drugi italijanski ligi po daljšem času branil za Carpi. Foto: Guliverimage/Getty Images Branilci:

Bojan Jokić: Villarreal si je v Španiji privoščil spodrsljaj in z 1:2 izgubil v gosteh pri skromnemu Eibarju. Tudi tokrat brez pomoči Kranjčana. Ni ga bilo niti na klopi.

Boštjan Cesar: Chievo je v italijanskem prvenstvu v nedeljo z 0:2 izgubil v gosteh pri Crotoneju. Tudi tokrat so se morali Verončani znajti brez pomoči kapetana Slovenije, ki je še vedno poškodovan.

Miha Mevlja: Z Rostovom je v prvi ruski ligi v soboto z 0:1 izgubil v gosteh pri Amkarju Permu. Na igrišču je bil od prve do zadnje minute.

Miral Samardžić: S Henan Jianyem je v prvi kitajski ligi v nedeljo z 1:3 izgubil v gosteh pri Beijing Guoanu. Igral je 69 minut.

Nejc Skubic: S Konyasporom je v soboto v turškem prvenstvu z 0:2 izgubil pri Bursasporju. Igral je vso tekmo.

Boštjan Cesar še vedno ni okreval po poškodbi, ki jo je staknil ob igranju za Slovenijo. | Foto: Vid Ponikvar Boštjan Cesar še vedno ni okreval po poškodbi, ki jo je staknil ob igranju za Slovenijo. Foto: Vid Ponikvar Dejan Trajkovski: Twente je bil v prvi nizozemski ligi na delu že v petek zvečer in malce razočaral. Pred domačimi navijači je osvojil le točko proti Rodi JC, ki je bila do tega kroga na zadnjem mestu prvenstvene razpredelnice. Tekma se je končala brez zadetkov. Nekdanji nogometaš Domžal in Maribora je bil na igrišču od prve do zadnje minute. Pri gostih je v zadnjih petih minutah nastopil njegov nekdanji soigralec iz mariborske garderobe Martin Milec. Ta je vsega tri minute po prihodu na igrišče prejel rumeni karton.

Aljaž Struna: S Carpijem je v drugi italijanski ligi v soboto doma izgubil proti Ascoliju z 0:2. Igral je 63 minut in prejel rumeni karton. Ko je odšel na klop, je bil na semaforju že končni izid tekme.

Boban Jović: Wislo Krakov je v prvi poljski ligi v ponedeljek z 2:2 remizirala v gosteh pri Zaglebie Lubinu. Igral je vso tekmo.


Morda vas iz preostalih rubrik na Siol.net zanima še:


Vezisti:

Kevin Kampl: Po treh porazih v zadnjih štirih tekmah v vseh tekmovanjih, dveh zaporednih v prvenstvu, je Kevin Kampl z Bayerjem Leverkusnom v soboto le zmagal v prvi nemški ligi. S soigralci je gostoval pri Wolfsburgu in po prvem polčasu zaostajal z 0:1, a nato je Bayer v zaključku tekme dosegel dva gola in le zmagal. Slovenski reprezentant je odpovedal svoj nastop na zadnji reprezentančni akciji, tudi zaradi nezadovoljstva z igralnim položajem, saj si želi igrati na položaju defenzivnega vezista.

V soboto je za Bayer igral na položaju napadalca in bil med najboljšimi na igrišču. Tam je prebil vseh 90 minut in bil med najboljšimi posamezniki tekme.

Kevin Kampl v družbi Hrvata Tina Jedvaja, ki je Bayerju prinesel zmago v Wolfsburgu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kevin Kampl v družbi Hrvata Tina Jedvaja, ki je Bayerju prinesel zmago v Wolfsburgu. Foto: Guliverimage/Getty Images Josip Iličić: S Fiorentino je med tednom razočaral in na domačem štadionu le remiziral proti zadnjeuvrščenemu Crotoneju. Spodrsljaj je popravil na sobotnem gostovanju pri Bologni, kjer se je s soigralci veselil zmage z 1:0. Igral je 84 minut.

Valter Birsa: S Chievom je v nedeljo izgubil z 0:2 proti do tega kroga zadnjeuvrščenemu klubu italijanskega prvenstva, Crotoneju. Primorski nogometaš je igral vseh 90 minut.

Rene Krhin: Z Granado tudi po devetih krogih še vedno čaka na prvo zmago v prvi španski ligi, kar je bilo tudi pričakovati. Pravzaprav se je zadnjeuvrščeni klub španskega prvenstva presenetljivo dobro upiral Barceloni in na kultnem Camp Nouu izgubil le z 0:1. Brez pomoči izkušenega slovenskega vezista, ki ga ni bilo niti na klopi gostov. 

Jasmin Kurtić je bil z dvema goloma junak tretje zaporedne zmage Atalante v italijanskem prvenstvu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Jasmin Kurtić je bil z dvema goloma junak tretje zaporedne zmage Atalante v italijanskem prvenstvu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Jasmin Kurtić: Atalanti gre v tej sezoni v italijanskem prvenstvu presenetljivo dobro. V nedeljo je prišla do tretje zaporedne zmage, potem ko je doma s 3:0 odpravila Genoo. Da je bilo tako, je poskrbel prav Kurtić, ki je v zadnjih desetih minutah prvega polčasa zabil dva gola. Prvega v 36. minuti, ko je zadel za 1:0, in drugega v izdihljajih prvega dela igre, takrat je poskrbel za vodstvo moštva iz Bergama z 2:0.

27-letni vezist je zdaj pri treh prvenstvenih golih v tej sezoni, kar je njegov osebni rekord v prvi italijanski ligi. V njej nastopa že šesto sezono, današnja tekma je bila njegova 133. v elitni italijanski nogometni ligi, a na eni tekmi še nikoli ni zadel dvakrat. Zdaj je to Kurtiću uspelo v vsega desetih minutah. Na igrišču je bil 64 minut.

Benjamin Verbič: S Köbenhavnom hiti k novemu naslovu danskega prvaka. V nedeljo je igral 55 minut pri zmagi nad Midtjyllandu s 3:1 v gosteh, po kateri so nogometaši iz glavnega mesta Danske pred najbližjim zasledovalcem ohranili visoko prednost šestih točk.

Matic Črnic: Pri nedeljski zmagi Rijeke nad zagrebško Lokomotivo z 2:0 v gosteh ni sodeloval. Sedel je na klopi, a ni dobil priložnosti za igro.

Nik Omladič: Z Eintrachtom Braunschweigom je imel v petek zvečer lepo priložnost, da bi prednost na vrhu lestvice nemške drugoligaške konkurence še povišal (do tega kroga je znašala pet točk), a jo je zapravil. Gostoval je pri Dynamu Dresdnu in po prvem polčasu s soigralci vodil z 2:0, nato pa prejel tri zadetke in izgubil. Vse tri gole je za domače prispeval Stefan Kutschke v zadnjih 20 minutah. Zvezni igralec, ki prihaja iz Šmartnega ob Paki, je igral vso tekmo.

Robert Berić je okreval po poškodbi in je po daljšem času spet zaigral v začetni enajsterici Saint Etienna. | Foto: Reuters Robert Berić je okreval po poškodbi in je po daljšem času spet zaigral v začetni enajsterici Saint Etienna. Foto: Reuters

Napadalca:

Robert Berić: Saint Etienne je v 11. krogu prve francoske lige v soboto doma remiziral z drugouvrščenim Monacom. Krčan, ki zaradi poškodbe v zadnjih tednih ni igral, je očitno povsem okreval. Prejšnji teden je nastopil v ligi Europa, na zadnji prvenstveni tekmi Saint Etienna ni igral, tokrat pa je tekmo začel v prvi postavi in na igrišču ostal 77 minut.

Roman Bezjak: Tudi po devetih tekmah čaka na prvenec v dresu nemškega prvoligaša Darmstadta. Tudi tokrat je igral v zvezni vrsti in na igrišču prebil 79 minut. Darmstadt je gostil Leipzig in izgubil z 0:2. 

Na seznamu so nogometaši, ki jih je selektor Srečko Katanec vpoklical za zadnji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški (1:0) in Angliji (0:0).

Preostali nogometaši:

Igralec

Liga

Tekma

Podatki

Jon Goran Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 2. liga Fulham : Huddersfield Town 5:0 Ni ga bilo niti na klopi.
Timi Max Elšnik (Derby County) Anglija, 2. liga Derby County : Sheffield Wednesday 2:0 Ni ga bilo niti na klopi.
Haris Vučkić (Bradford) Anglija, 3. liga Wimbledon : Bradford 2:3 Ni igral. Bil je na klopi.
Tadej Trdina (Wolfsberger) Avstrija, 1. liga Wolfsberger : Mattersburg 3:0 Ni igral. Bil je na klopi.
Rajko Rep (LASK Linz) Avstrija, 2. liga LASK Linz : Kapfenberger 3:1 Igral je vso tekmo in v 79. minuti postavil končni izid.
Patrik Eler (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Wacker Innsbruck : Blau Weiss Linz 1:1 Igral je 81 minut.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Mechelen : Gent 1:0 Igral je vso tekmo in v 75. minuti dosegel gol za 1:0.
Stefan Smiljanić (Metalleghe Jajce) BiH, 1. liga Metalleghe Jajce : Mladost Doboj 2:0 Igral je štiri minute.
David Poljanec (Karmiotissa) Ciper, 1. liga Ethnikos Achna : Karmiotissa 4:2 Igral je 90 minut in v 55. minuti zadel za 2:2.
Denis Petrić (Angers) Francija, 1. liga Guingamp : Angers 1:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Inter Zaprešić : Dinamo Zagreb 0:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Dalibor Stevanović (Slaven Belupo) Hrvaška, 1. liga Slaven Belupo : Istra 2:0 Igral je 90 minut.
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 1. liga Cagliari : Palermo 2:1 Igral je 90 minut.
Samir Handanović (Inter Milano) Italija, 1. liga Sampdoria : Inter 1:0 Igral je 90 minut.
Luka Krajnc (Sampdoria) Italija, 1. liga Sampdoria : Inter 1:0 Ni igral, ostal je na klopi.
Armin Bačinović (Ternana) Italija, 2. liga Ternana : Novara 4:3 V igro je vstopil v 69. minuti.
Gregor Bajde (Novara) Italija, 2. liga Ternana : Novara 4:3 Ni igral, ampak ostal na klopi.
Rene Mihelič (Hapoel Ra'anana) Izrael, 1. liga Hapoel Ra'anana : Ashdod 0:0 Igral je 22 minut.
Nejc Pečnik (Omiya Ardija) Japonska, 1. liga Kashiwa Reysol : Omiya Ardija 1:2 Ni igral, ampak ostal na klopi.
Branko Ilić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Jubilo Iwata : Urawa Reds 0:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Jubilo Iwata : Urawa Reds 0:1 V igro je vstopil v 80. minuti.
Roki Štraus (Yokohama) Japonska, 2. liga Renofa Yamaguchi : Yokohama 0:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Dejan Djermanović (Zetsyju) Kazahstan, 1. liga, liga za obstanek Zhetysu : Akzhayik 0:2 Igral je 90 minut.
Vito Plut (Birkirkara) Malta, 1. liga Birkirkara : Hibernians 0:1 Igral je 90 minut.
Žiga Kastrevec (St. Andrews) Malta, 1. liga St. Andrews: Valletta 0:0 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Martin Milec (Roda JC) Nizozemska, 1. liga Twente : Roda JC 0:0 Igral je od 85. minute.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Köln : HSV 3:0 Igral je le v prvih 12 minutah.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga St. Pauli : Nürnberg 1:1 Igral je 90 minut.
Tim Matavž (Nürnberg) Nemčija, 2. liga St. Pauli : Nürnberg 1:1 Igral je 55 minut in prispeval podajo.
Goran Šukalo (München 1860) Nemčija, 2. liga München 1860 : Erzgebirge Aue 6:2 Ni ga bilo niti na klopi.
Zlatko Dedić (Paderborn) Nemčija, 3. liga FSV Frankfurt : Paderborn 3:0 Igral je 90 minut.
Denis Popović (Wisla Krakov) Poljska, 1. liga Zaglebie Lubin : Wisla Krakov 2:2 Igral je 82 minut.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Nieciecza 2:1 Ni ga bilo niti na klopi.
Saša Aleksander Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Nieciecza 2:1 Igral je 86 minut.
Alen Ploj (Bytovia Bytow) Poljska, 2. liga Bytovia Bytow : Chojniczanka Chojnice 0:1 Igral je 65 minut.
Matic Žitko (Olimpia Grudziadz) Poljska, 2. liga Olimpia Grudziadz : Stomil Olsztyn 0:0 Igral je vseh 90 minut.
Ažbe Jug (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Nacional : Sporting 0:0 Ni ga bilo niti na klopi.
Ivica Guberac (Himki) Rusija, 2. liga Himki : Spartak Moskva II 1:0 Ni igral, sedel je na klopi.
Gregor Balažic (Partizan Beograd) Srbija, 1. liga Radnik Surdulica : Partizan 1:3 Igral je 90 minut.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Sion : Lugano 5:1 Igral je v prvem polčasu.
Andraž Šporar (Basel) Švica, 1. liga Grasshopper : Basel 0:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 2. liga Neuchatel Xamax : Zürich 1:3 Igral je od 78. minute.
Nejc Mevlja (Schaffhausen) Švica, 2. liga Le Mont : Schaffhausen 1:0 Igral je 90 minut.
Matic Fink (Rizespor) Turčija, 1. liga Trabzonspor : Rizespor 2:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Kayserispor : Antalyaspor 0:1 Igral je 90 minut in prejel rumeni karton.
Dejan Lazarević (Karabükspor) Turčija, 1. liga Fenerbahče : Karabükspor 5:0 Ni igral, sedel je na klopi.
Rajko Rotman (Istanbul Basaksehir) Turčija, 1. liga Istanbul Basaksehir : Akhisar Belediye 5:1 Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.
Ne spreglejte