Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
25. 10. 2016,
17.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,48

6

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Real Madrid nogomet

Torek, 25. 10. 2016, 17.25

6 let, 7 mesecev

Zagovorniki Ronalda skočili v zrak. Šlo naj bi le za čudno navado. #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,48

6

Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Cristiana Ronalda so zaradi domnevnega klicanja prepovedanega položaja ob zmagovitem zadetku soigralca Alvara Morate proti Athleticu Bilbau raztrgali svetovni mediji, a Portugalčevi zagovorniki trdijo, da je to neresnica, saj je dvig roke od zadetkih Reala le njegova čudna navada.

Real se v tekmi devetega kroga španskega la lige dolgo mučil z Baski, na koncu pa je srečanje odločil rezervist Alvaro Morata, ki je zmagoviti zadetek dosegel le osem minut po vstopu v igro in si s tem na najlepši mogoč način voščil za 24. rojstni dan. Galaktiki so z novimi tremi točkami po spodrsljaju Atletica skočili na vrh lestvice in vse bilo lepo in prav, če kamere ob zadetku ne bi posnele kriljenja z rokami nejevoljnega Portugalca.

Ta je, potem ko je Španec po odboju v drugem poskusu zatresel mrežo Athletica, dvignil roko in, naj se sliši še tako čudno in neverjetno, od stranskega sodnika zahteval, da dvigne zastavico in razveljavi zadetek. To se seveda ni zgodilo, saj je bil zadetek čist kot solza. Seveda so zagovorniki Ronalda hitro skočili v zrak in skušajo dokazati, da njegova poteza ni bila sporna.

Je Ronaldo zahteval prepovedan položaj pri zadetku Morate ali ne?

  • Da.
    63,88 %
    313 glasov
  • Ne.
    29,18 %
    143 glasov
  • Ne vem, me ne zanima.
    6,94 %
    34 glasov
Oddanih 490 glasov

Čudna navada? Zakaj se ni veselil zadetka?

Trdijo, da je portugalski velezvezdnik to že počel v preteklosti in je to le njegova čudna navada, ki pa ni sporna in nikakor ni zahtevanje prepovedanega položaja. To so podkrepili tudi z slikovnimi dokazi. Zakaj je Ronaldo ob zadetku, ki je beli balet popeljal na vrh španskega prvenstva, le skomignil z rameni in odkimaval, pa ne znajo razložiti. Zadetka se niti malo ni razveselil, kar le govori o tem, da poleg tega, da tekmuje z igralci nasprotnih ekip, tekmuje tudi s soigralci.

Zmagoviti zadetek in reakcija Ronalda še enkrat ... 

Slaba forma in vse večja živčnost

Portugalec je sicer zaradi poškodbe v finalu evropskega prvenstva, ki ga je osvojila ravno Portugalska, v izjemno slabi formi. Le štirje zadetki (dva v Španiji, dva v ligi prvakov) na devetih tekmah so veliko manj, kot je Ronaldo vajen in vse skupaj ga je počasi že začelo razjedati. 

Samo enkrat do zdaj

Sol na rane Ronalda pa je v ponedeljkovih večernih urah dala še gala prireditev v Valencii, na kateri so razglasili najboljše nogometaše v minuli sezoni španskega prvenstva. Za najboljšega so proglasili soigralca Jana Oblaka pri Atleticu Francoza Antoina Griezmanna, Ronaldo pa je znova ostal praznih rok. V sedmih sezonah pri Realu je bil le enkrat (v sezoni 2013/14) izbran za najboljšega nogometaša španskega prvenstva, ne glede na to, da je v tem obdobju dosegel kar 262 zadetkov.

Ne spreglejte