Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 6. 2018,
21.55

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,03

2

Natisni članek

FIFA SP 2018

Nedelja, 17. 6. 2018, 21.55

5 let, 10 mesecev

SP 2018, 4. DAN (SKUPINSKI DEL – 1. KROG)

Mehika šokirala svetovne prvake, spodrsnilo tudi Brazilcem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,03

2

Brazilija, Švica | Foto Reuters

Foto: Reuters

Četrti dan svetovnega nogometnega prvenstva je prinesel veliko presenečenje, saj je v skupini F Mehika z 1:0 premagala svetovne prvake Nemce. Spodrsljaj so si v skupini E privoščili tudi Brazilci, ki so proti Švici le remizirali z 1:1. V isti skupini je Srbija z 1:0 odpravila Kostariko.

Glavni favorit za naslov prvaka Brazilija je v Rostovu v skupini E razočarala in le remizirala proti Švici. Brazilci so bolje začeli tekmo in po 20 minutah tekme tudi povedli, potem ko je po mojstrskem strelu od daleč zadel zvezdnik Barcelone Philippe Coutinho.

Fotogalerija
1 / 34

Potem so Brazilci spustili plin, kar se jim je maščevalo na začetku drugega polčasa, ko je po kotu z glavo zadel Steven Zuber. Do konca tekme so Južnoameričani pritiskali za zmago, imeli predvsem v zadnjih nekaj minutah kar nekaj priložnosti za drugi gol, a jim ni uspelo, tako da so v uvodu letošnjega svetovnega prvenstva razočarali svoje navijače.

Mladi Mehičan šokiral svetovne prvake

Moskovski štadion Lužniki, največji izmed vseh, ki gostijo SP 2018, je poskrbel za prvo večjo senzacijo na letošnjem svetovnem prvenstvu. Mehičani so z 1:0 premagali premagali svetovne prvake Nemce, ki so tudi letos glavni favorit za naslov.

Mehičanom je senzacionalno zmago z golom v prvem polčasu prinesel Hirving Lozano. | Foto: Reuters Mehičanom je senzacionalno zmago z golom v prvem polčasu prinesel Hirving Lozano. Foto: Reuters

Edini gol na tekmi je v 35. minuti zabil mladi as nizozemskega prvoligaša PSV Eindhovna Hirving Lozano, ki je uspešno realiziral hiter protinapad. Do konca tekme so Nemci, ki so bili nevarni predvsem v zadnje pol ure, pritiskali za preobrat, s prostega strela je Toni Kroos v prvem polčasu zadel tudi vratnico, a jim ni uspelo. Žilavi Mehičani so zdržali in poskrbeli za enega najodmevnejših rezultatov v svoji zgodovini.

Juan Carlos Osorio
Sportal Obmetavali so ga s kritikami, nato je priredil največjo senzacijo SP 2018

Ob tem pa se je na tej tekmi za Mehičane zgodil še en pomemben trenutek. Na igrišče je vstopil izkušeni branilec Rafael Marquez, ki je tako nastopil še na petem svetovnem prvenstvu, kar je do zdaj uspelo le še dvema nogometašema (Mehičan Antonio Carbajal in Nemec Lothar Matthäus).



Mojstrovina kapetana za pomembno zmago Srbov

V uvodni tekmi v Samari je Srbija z 1:0 premagala Kostariko in poskrbela, da evropske predstavnice tudi po sedmem nastopu na letošnjem svetovnem prvenstvu ne poznajo poraza. Po zmagah Rusije, Francije, Danske in Hrvaške ter remiju Portugalske in Španije je neporažena ostala tudi Srbija.

Srbi so se veselili pomembne zmage, ki jim odpira vrata osmine finala svetovnega prvenstva. | Foto: Reuters Srbi so se veselili pomembne zmage, ki jim odpira vrata osmine finala svetovnega prvenstva. Foto: Reuters

Srbi, pri katerih je 34-letni branilec Branislav Ivanović s 104. nastopom v reprezentančnem dresu postal rekorder po številu nastopov (prehitel je Dejana Stankovića), so bili skozi celotno tekmo boljši nasprotnik, a je pri Kostaričanih, ki so bili hit zadnjega svetovnega prvenstva, med vratnicama blestel zvezdnik madridskega Reala Keylor Navas.

Toda tudi on je bil nemočen v 56. minuti, ko je z mojstrskim prostim strelom edini gol na tekmi dosegel kapetan Srbov Aleksandar Kolarov. Guverner samarske oblasti Dmitrij Azarov mu je za nagrado izročil ključe avtomobila, Srb si je za nagrado priigral lado 4x4, ki jih izdelujejo v tem mestu. 


Skupina E:

Skupina F:

Reprezentance, ki so na delu v nedeljo:

Sportal Kostarika
Sportal Srbija
Mehika
Sportal Mehika
Sportal Nemčija
Sportal Švica
Sportal Brazilija

Štadioni, na katerih so nedeljske tekme:

Lužniki Moskva Štadion SP 2018 Rusija
Sportal Moskva (Lužniki)
Nižni Novgorod Štadion SP 2018 Rusija
Sportal Nižni Novgorod
Rostov SP 2018
Sportal Rostov na Donu

 

Ne spreglejte