Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
11. 10. 2016,
17.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

nogomet Slovenija Anglija kvalifikacije za SP 2018

Torek, 11. 10. 2016, 17.00

6 let, 6 mesecev

Športne stave

Slovenija - Anglija: Gledajo le na svojo denarnico

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Stave | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V torek zvečer (20.45) se bo slovenska reprezentanca na kvalifikacijski tekmi z veliko Anglijo pomerila v Stožicah, kjer bo velika večina gledalcev držala pesti za četo Srečka Katanca. Pa vsi slovenski ljubitelji športa držijo pesti za Slovenijo?

Športne stave so po svetu in tudi pri nas zelo razširjene. Ni treba ugibati, za katero današnjo tekmo je bilo v Sloveniji vplačanih največ stav. Najbolj stavniško vroča tekma je nocojšnji nogometni spektakel med Slovenijo in Anglijo. Če bo v torek zvečer na štadionu v Stožicah velika večina navijačev stiskala pesti za Slovenijo, pa je v slovenskem stavniškem svetu malo drugače.

športne stave, listki | Foto:

Najbolj vroča tekma na slovenskih stavnicah

Za več informacij smo poklicali na slovensko Športno loterijo, kjer so nam razkrili nekaj splošnih podatkov. Kot so nam povedali, so na slovenskih stavnicah ljudje preudarni.

"Načeloma pustijo čustva ob strani in gledajo na svojo denarnico. Lahko povem, da je v tem trenutku 60 odstotkov vplačil na reprezentanco Anglije, preostala deleža pa sta enaka, kar pomeni, da jih je 20 odstotkov stavilo na neodločen izid, 20 odstotkov pa na zmago Slovenije. Je pa to danes zagotovo najbolj odmevna tekma," so nam zaupali na Športni loteriji. Pravijo, da je ob tovrstnih nogometnih tekmah vedno tako. Še najbolj čustveni pri stavah so ljubitelji slovenskega hokeja.

Kako so videti kvote na najbolj znanih stavnicah:

 

Preveč sem nervozen

Za mnenje smo poklicali poznavalca stav, ki nam je že pred časom dejal, da bi o stavah lahko napisal knjigo. S stavami se ukvarja že desetletja. Ali tudi on pusti čustva ob strani? "Ne bom stavil na to tekmo, ker sem potem preveč nervozen. Ponavadi se domačih tekem izogibam," nam je zaupal slovenski upokojenec, ki mu je, kot kaže, vendarle še nekaj do slovenskega športa.

Anglija Rooney | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Angleži neporaženi kar sedem let

Točno pred sedmimi leti, bil je 10. oktober 2009, so Angleži zadnjič izgubili na kvalifikacijskem srečanju. Na gostovanju v Ukrajini so ostali praznih rok (0:1), nato pa nanizali neverjetnih 31 tekem brez poraza.

Anglija je v preteklosti Slovenijo še vedno premagala. Vsakič je bilo napeto, na koncu pa je Anglija zmagala z rezultati 2:1 (2009: prijateljska tekma v Londonu), 1:0 (2010: svetovno prvenstvo v JAR), 3:1 (2014: kvalifikacije za EP 2016 v Londonu) in 3:2 (kvalifikacije za EP 2016 v Ljubljani). Slovenija je na dveh tekmah povedla, a ji tudi to ni pomagalo do pozitivnega rezultata.

Preberite še:

Ne spreglejte