Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
11. 10. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 slovenska nogometna reprezentanca Anglija Boštjan Cesar

Torek, 11. 10. 2016, 4.00

6 let, 7 mesecev

Kapetan slovenske reprezentance Boštjan Cesar

O bunkerju v Stožicah noče niti slišati

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Boštjan Cesar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Kapetan slovenske reprezentance Boštjan Cesar se je v karieri proti angleški izbrani vrsti opekel že štirikrat. Danes ima novo priložnost, da končno občuti, kako je ostati neporažen proti nekdanjim svetovnim prvakom, ki računajo na kopico znanih nogometnih imen. Navijačem obljublja, da se Slovenija v Stožicah ne namerava zgolj braniti.

Slovenija – Anglija, Stožice, danes, 11. oktober, 20.45

Prvi obrambni steber slovenske reprezentance Boštjan Cesar je pred srečanjem z Anglijo, vrhuncem kvalifikacijskega ciklusa za SP 2018, kar se tiče domačih preizkušenj, dobre volje. Napetost in iskre, ki so iz njega bruhale, ko se je Slovenija spraševala o tem, kdo nosi odgovornost za rojstvo afere Kampl, je zamenjal spokojen smeh.

"Proti Slovaški smo po turbulentnem tednu pokazali, da smo enotni. Tako znotraj kot zunaj igrišča. Zmenili smo se, kako nastopati. To je pravo ogledalo te reprezentance," 34-letni komandant obrambe uživa v dnevih, ki so nastopili po zmagi nad Slovaško.

Dober spanec in dolge masaže

Tako sta se na SP 2010 za žogo borila Cesar in Anglež Joe Cole. | Foto: Vid Ponikvar Tako sta se na SP 2010 za žogo borila Cesar in Anglež Joe Cole. Foto: Vid Ponikvar Bradati Ljubljančan, ki je vedno bližje jubilejni stotici (v državnem dresu je zbral 93 nastopov), v torkov spektakel, na katerem si lahko Katančeva četa priigra celo vodilni položaj na lestvici, vstopa sproščeno.

Če ne bi v soboto oddelal zahtevnega srečanja s Slovaško, na katerem je garal od prvega do zadnjega sodnikovega piska, bi se počutil popolno, tako pa mu nekaj težav povzroča utrujenost.

Telo ni več rosno mlado, zato ga po vsaki naporni tekmi čaka dvojno opravilo. Poleg počitka, ki ga prinaša kakovosten spanec, se predaja tudi masažam. Brez njih bi težko sledil ritmu, ki ga v izbrani vrsti spremlja že krepko desetletje. Kapetan noče pustiti soigralcev in domovine na cedilu, zato se trudi, da bi vsako srečanje pričakal s potrebno svežino.

"Drugi dan po tekmi (v tem primeru ponedeljek, op. p.) je najbolj kritičen, saj si takrat najbolj izčrpan. Ta dan prinaša največ težav. Zato v ponedeljek nismo preveč trenirali, saj moramo biti na tekmi z Anglijo od prve minute na pravi ravni," si želi, da bi ponovili sobotno predstavo, v kateri so bili boljši od Slovakov in si priigrali dragocene tri točke.

Zaigrati tako kot v soboto

Kapetan treh levov Wayne Rooney bo dvoboj začel na rezervni klopi. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Kapetan treh levov Wayne Rooney bo dvoboj začel na rezervni klopi. Foto: Morgan Kristan / Sportida V karieri je proti trem levom odigral štiri tekme, a vedno ostal praznih rok. Pogosto je bil zelo blizu, kar trikrat je izgubil z najbolj tesno razliko, na koncu pa je moral vedno seči v roke Angležem. Tako je bilo tudi lani, ko so nekdanji svetovni prvaki (iz leta 1966) osvojili Stožice (3:2).

"Proti Angliji nimamo dobrih rezultatov. V torek bo nova tekma, povsem za sebe. Proti Angležem moramo zaigrati tako kot proti Slovaški. Na polno od začetka do konca. Z našo igro moramo priti do gola, ostati zbrani, nato pa narediti manj napak od Angležev," je razkril recept za rezultat, ki bi osrečil srca slovenskih navijačev.

Ti še imajo priložnost za nakup vstopnic. Do sredine ponedeljka je bilo prodanih okrog 12 tisoč vstopnic, tako da jih je na voljo še nekaj tisoč. Nekaj tudi v družinskem sektorju. Na južnem delu stoženskega objekta bo zbranih okrog 1.700 angleških privržencev, ki pričakujejo novo zmago treh levov.

Cesar se s tem ne strinja. Goste opozarja, da bi lahko naleteli na velike težave. "Od prve minute bomo zaigrali borbeno. Prišli bodo tudi trenutki, ko se bomo morali braniti, saj imajo Angleži hitre in dobre igralce, a se na tekmo zagotovo ne bomo prišli branit," je namignil, da v torek v Stožicah ne bo ne duha ne sluha o slovenskem bunkerju, postavljenem pred vrati Jana Oblaka.

Bo Slovenija premagala tudi Anglijo?

  • Da.
    71,31 %
    256 glasov
  • Ne.
    28,69 %
    103 glasov
Oddanih 359 glasov

Cesar se je prvič srečal z Rooneyjem leta 2009 na prijateljski tekmi na Wembleyju. Zvezdnik Manchester Uniteda ga je poškodoval, sodnik pa je ocenil, da je Ljubljančan storil prekršek za najstrožjo kazen ... | Foto: Reuters Cesar se je prvič srečal z Rooneyjem leta 2009 na prijateljski tekmi na Wembleyju. Zvezdnik Manchester Uniteda ga je poškodoval, sodnik pa je ocenil, da je Ljubljančan storil prekršek za najstrožjo kazen ... Foto: Reuters

To je ponosno razkril tudi peščici angleških novinarjev, ki se je v ponedeljek mudila na Brdu pri Kranju, s tem pa napovedal, da Slovenijo zanima še kaj več od začetne točke (0:0).

Dvoboj se bo začel ob 20.45, kapetan angleške izbrane vrste Wayne Rooney pa ne bo uvrščen v začetno enajsterico.


O tej temi preberite še:

Ne spreglejte