Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
24. 3. 2017,
16.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018 Bojan Jokić

Petek, 24. 3. 2017, 16.00

6 let, 7 mesecev

Bojan Jokić

Namestnik kapetana, ki bi poleti 2018 soigralcem rad razkazal Rusijo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Bojan Jokić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Bojan Jokić je še eden izmed nogometašev, na katere računa selektor Srečko Katanec in je v zadnjem obdobju  igral malo oziroma skorajda nič. Kljub temu ga v nedeljo, ko se bo Slovenija v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 ob 20.45 gostovala na Škotskem, pričakujemo v začetni enajsterici.

"Pripravljen sem dobro, a bi bilo seveda bolje, če bi igral. Verjamem pa, da bo kmalu bolje. Kot seveda verjamem tudi v to, da bom Sloveniji lahko pomagal do uspeha na Škotskem," je povedal Bojan Jokić, ki se ubada s skoraj enakimi težavami kot Rene Krhin.

V zadnjem letu Kranjčan, ki je pripravljenost vzdrževal tudi na treningih s slovenskim drugoligašem Triglavom iz Kranja, ni igral skoraj nič. Potem je januarja prestopil v Rusijo, k tamkajšnjemu prvoligašu Ufi, a je do zdaj zanj nastopil le na dveh tekmah in odigral vsega 36 minut. Kljub temu ni dileme o tem, da bo proti Škotski zavzel mesto na levi strani obrambe, na katerem je od prve do zadnje minute v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 igral tudi proti Slovaški, Angliji in Litvi. Tekmo proti Malti je izpustil zaradi poškodbe.

Je namestnik kapetana. Ko ni Boštjana Cesarja, je on tisti, ki nosi kapetanski trak Slovenije. | Foto: Vid Ponikvar Je namestnik kapetana. Ko ni Boštjana Cesarja, je on tisti, ki nosi kapetanski trak Slovenije. Foto: Vid Ponikvar

Čakal je na ponudbo iz Anglije, a jo je potem zavrnil

"Najprej sem si želel, da bi se preselil v Anglijo, kjer sem že igral, do zadnjega sem čakal na ponudbo z Otoka. Na koncu, ko sem bil že na pripravah z Ufo, sem jo tudi dobil, a sem jo zavrnil. Sprejel sem nov izziv. Naredil sem korak nazaj, a najbolj pomembno je, da igram. Na prvih tekmah sicer nisem igral toliko, kot bi si želel, a sem prepričan, da se bo to kmalu spremenilo," je povedal 30-letni nogometaš. "Malo nenavadno je, da se moram spet dokazovati kljub vsem izkušnjam, ki jih imam, a mi drugega ni preostalo. To je nogomet," je še dejal.

Dobrodošlica za Kevina Kampla

"To, da se je vrnil Kampl, je odlično. Na hitro smo se pogovorili in ga pozdravili. Z njim smo močnejši, saj je sijajen nogometaš, kar dokazuje iz tekme v tekmo. Je igralec, ki lahko tekmo reši tudi sam. Zdaj, ko so prišli dobri rezultati, je vse skupaj lažje. Tako je v nogometu. Rezultat narekuje vse," je o zvezdniku Bayerja Leverkusna Kevin Kampla, ta je lani jeseni zaradi nesporazumov s selektorjem izpustil tekmi proti Angliji in Slovaški, povedal izkušeni Jokić.

Sodeluje s trenerjem, ki ga je leta 2009 razjezil

Zanimivo, v Ufi, milijonskem ruskem mestu, ga je pričakal trener Sergej Semak. Nekdanji ruski reprezentant, ki je za Rusijo igral tudi na za Slovenijo nepozabnih tekmah dodatnih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2010, ko so Slovenci z Jokićem šokirali Ruse in se uvrstili na največje nogometno tekmovanje na svetu. "Da, na to me je takoj spomnil in mi rekel, da mi bo zdaj vrnil za vse slabo, kar smo njemu in Rusiji naredili takrat. Seveda se je šalil. Je odličen trener, s katerim bo sijajno sodelovati. Veseli me tudi to, da je bil prav on tisti, ki si me je v ekipi zaželel," je pojasnil Jokić.

Kranjčan je med najbolj izkušenimi reprezentanti. Zbral je že 82 nastopov. | Foto: Vid Ponikvar Kranjčan je med najbolj izkušenimi reprezentanti. Zbral je že 82 nastopov. Foto: Vid Ponikvar

Cilj je vsaj točka, a sam si želi zmagati

Toda bolj kot o Rusiji in letu 2009 slovenski nogometaši zdaj razmišljajo o Škotih. "Upamo na nove točke. Pomembno je, da ne izgubimo, a sam si želim zmage. Pripravljeni smo in verjamemo v uspeh. Res bi se rad uvrstil na svetovno prvenstvo in potem soigralcem razkazal ruske štadione, na katerih igram oziroma bom igral zdaj. To bi bilo sanjsko," si je zaželel eden od  najizkušenejših slovenskih reprezentantov. Zbral je že kar 82 nastopov.

"Vzdušje v ekipi je res sijajno, zato sem optimist. Tekma proti Škotom nam lahko prinese ogromno. Ne bo nam lahko, na kultnem štadionu bo najtežje predvsem v prvih 15 minutah. Takrat bomo morali najbolj stisniti, potem pa v nadaljevanju poskušati narediti kaj tudi v napadu. Najbolj pomembno je, da ne izgubimo, a sam bi rad kar zmagal," je še enkrat ponovil namestnik kapetana Slovenije, ki je v kvalifikacijski skupini F z osmimi točkami na drugem mestu. Škotska ima štiri točke in je peta.


Vse o tekmi s Škotsko:

Ne spreglejte