Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
23. 3. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Rene Krhin slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018

Četrtek, 23. 3. 2017, 20.00

6 let, 7 mesecev

Rene Krhin

Najprej je prepričal selektorja, potem je padel v nemilost trenerja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Lani jeseni je bil Rene Krhin med najboljšimi posamezniki Slovenije, ki se je povzpela na drugo mesto kvalifikacijske skupine F za svetovno prvenstvo 2018, in zdelo se je, da je Srečko Katanec končno našel rešitev za položaj defenzivnega vezista. Toda 26-letni Mariborčan je od takrat v Španiji za Granado igral le na eni tekmi, kar je za selektorja velika težava.

"Res je. To je težava, tega ne skrivam. Treniral sem, tudi dodatno, a igranje je nekaj povsem drugačnega kot treningi. V štirih, petih mesecih sem igral le na eni tekmi, zaradi česar ne morem biti zadovoljen. Vsak nogometaš si želi igrati. Tudi z menoj ni drugače," je priznal Rene Krhin, ki je na vseh štirih kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo v Rusiji igral od prve minute. Čeprav v zadnjem času ni igral, zato ni presenečenje, da se je znašel na tokratnem seznamu Srečka Katanca za nedeljsko tekmo (20.45) na Škotskem.

Pomislil je, da se selektor ne bo spomnil nanj

Od oktobra lani je za Granado igral le enkrat. | Foto: Getty Images Od oktobra lani je za Granado igral le enkrat. Foto: Getty Images "Nekateri nogometaši, ki igrajo na mojem igralnem položaju, so v zelo dobri formi, zato sem pomislil tudi na to, da se selektor sploh ne bo spomnil name, a se je odločil, kot se je. Zdaj bom na vsakem treningu in seveda na tekmi dal vse od sebe in skušal narediti vse, da upravičim selektorjevo zaupanje," je povedal 26-letni vezist, ki je predvsem na tekmah proti Angliji in Slovaški navdušil s tem, ko je opravil ogromno umazanega dela na sredini igrišča in ustavil nasprotnikove zvezdnike.

Ko se je vrnil v klub, ga je pri Granadi pričakala povsem drugačna usoda. "Prišel je nov trener, ki me nima v načrtih. S trenerjem sem se tudi pogovoril, razložil mi je, da ima sam drugačne rešitve, in njegovo odločitev sem seveda sprejel. Treniram zavzeto, a priložnosti za igro ne dobim. To je pač nogomet," je mirno razložil Mariborčan, ki je zagato pozimi skušal rešiti tudi tako, da bi zamenjal klub.

Prestop v Anglijo je zadnji hip padel v vodo

Bil je povsem blizu angleškega drugoligaša Birmingham Cityja, na klopi katerega sedi nekdanji legendarni italijanski nogometaš Gianfranco Zola, bil že v Angliji, a je nato prestop tik pred zdajci padel v vodo. Zakaj?

V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 je za Slovenijo odigral 354 od mogočih 360 minut. | Foto: Reuters V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 je za Slovenijo odigral 354 od mogočih 360 minut. Foto: Reuters

"Vse je že bilo dogovorjeno, a potem so se v ozadju začele dogajati nekatere stvari, o katerih zdaj ne bi govoril. Izšlo se je tako, kot se je. Seveda bom poleti iskal nove rešitve. Tako ne gre več naprej. Verjamem, da bomo skupaj s klubom dosegli dogovor, a zdaj o tem ne govorimo, saj ni primerno. Glede na to, v kakšnem položaju je Granada trenutno, sploh ne," je povedal Krhin. Granada, katere član je od leta 2015, je trenutno v zelo zahtevnem položaju v prvi španski ligi. Po 28 odigranih prvenstvenih krogih je na 19. mestu, grozi ji izpad v drugo ligo. Za odrešilnim 17. mestom trenutno zaostaja sedem točk.

Glavna prednost Slovenije? Enotnost.

Krhin verjame, da bo z dobrimi igrami v reprezentančnem dresu nase morda opozori nove snubce, a bolj kot s svojo igro se v teh dneh ubada s podobno celotne slovenske reprezentance in nedeljskim gostovanjem na Škotskem, ki je pred njo.

Mariborčan je na zadnjih tekmah Slovenije uspešno ustavljal nasprotnikove zvezdnike. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Mariborčan je na zadnjih tekmah Slovenije uspešno ustavljal nasprotnikove zvezdnike. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Škoti igrajo specifičen nogomet. Na dolge žoge in skok. Moramo igrati po tleh, saj imamo v napadu dovolj kakovosti, da jih premagamo. Še bolj kot to je naša prednost enotnost, ki jo je mogoče začutiti v ekipi. V reprezentanci se je ustvarila nova kemija. Čutiti je pozitivnost. Vsi vseskozi dajemo vse od sebe in si želimo, da bi bila Slovenija uspešna. Verjamem, da tudi bo," je še povedal vezist, ki je do zdaj odigral 30 tekem v slovenskem dresu in dosegel tudi dva zadetka. Zadnjega septembra lani na prvi tekmi teh kvalifikacij, ko je Sloveniji pomagal do remija na gostovanju v Litvi z 2:2.


Vse o tekmi s Škotsko:

Ne spreglejte