Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
29. 12. 2016,
21.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Simon Rožman Luka Elsner naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale

Četrtek, 29. 12. 2016, 21.36

6 let, 7 mesecev

Po jesenskem delu: Domžale (infografika)

Visok zaostanek za vodilnima, a velika prednost pred zasledovalci

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
NK Domžale | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Domžale tako kot v preteklih dveh letih tudi po jesenskem delu te sezone v PrviLigi Telekoma Slovenije zasedajo tretje mesto. Zaostanek za vodilnima je velik, sedem točk, a prednost pred zasledovalci je še večja. Pred četrtouvrščeno Gorico imajo kar 11 točk prednosti.

Na Sportalu bomo slovo od leta 2016 pospremili z analizo opravljenega v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije. Odštevanje po dnevih smo začeli pri Radomljah. Danes so na vrsti Domžale, vsak prihodnji dan pa bo postregel z višje uvrščenim klubom.

Večno tretji, bi lahko dejali. Čeprav je pred vsako sezono tiha želja Domžalčanov, da se po letu 2007 in 2008 spet vmešajo v boj za naslov prvaka, jim v zadnjem obdobju vedno nekaj majhnega zmanjka. V zadnjih štirih sezonah so kar trikrat končali na tretjem mestu, podobno pa Domžalam kaže tudi v tej sezoni.

Sedem točk za vodilnima Mariborom in Olimpijo je velik zaostanek, a dejstvo, da bi se moral zgoditi pravi pravcati čudež, da jih kdo izrine s tretjega mesta, bi lahko pred nadaljevanjem sezone za četo Simona Rožmana pomenilo, da lahko zaigrajo izredno sproščeno, morda bi bila ravno to tista prednost, ki bi mogoče dvoboj za državni naslov spremenila v troboj.

 

Po njegovem prihodu dosegli kar 34 zadetkov

Po prihodu Simona Rožmana na domžalsko klop so dosegli kar 34 zadetkov. Skoraj dva in pol na vsaki tekmi. | Foto: Vid Ponikvar Po prihodu Simona Rožmana na domžalsko klop so dosegli kar 34 zadetkov. Skoraj dva in pol na vsaki tekmi. Foto: Vid Ponikvar

Domžalčani so v sezono še tretje leto zapored vstopili s trenerjem Luko Elsnerjem, ki pa je po sedmem krogu odšel k Olimpiji, na domžalsko klop se je usedel Simon Rožman, ki je pred dvema sezona zablestel na klopi Celja. Že ob ustoličenju je dejal, da njihovim navijačem ne bo dolgčas.

"Saj me poznate iz prejšnjih klubov," je napovedal in tako je tudi bilo. Domžalčani so pod vodstvom zdaj trenerja Olimpije v sedmih krogih dosegli le 11 zadetkov, do konca jesenskega dela pa so se izjemno učinkovite Domžale ustavile pri številki 45.

Zanimivo je, da je Elsner preteklo sezono končal s 46 doseženimi zadetki, kar pomeni, da ga je Rožman ujel že po dobri polovici prvenstva. Domžalčani so v prvem delu prvenstva dosegli tri zadetke več kot vodilni Maribor in 11 več kot Olimpija.

Zanimivo je, da tudi obramba ni tako slaba kot marsikdo misli. Domžale se namreč lahko pohvalijo s tretjo najboljšo obrambo. Prejele so 22 zadetkov, boljša sta s 15 prejetimi zadetki v lastni mreži le Maribor in Olimpija.



Vuk prehitel Ljubijankića

Slobodan Vuk je večni lestvici najboljših strelcev Domžal ujel in prehitel legendarnega Zlatana Ljubijankića. | Foto: Vid Ponikvar Slobodan Vuk je večni lestvici najboljših strelcev Domžal ujel in prehitel legendarnega Zlatana Ljubijankića. Foto: Vid Ponikvar Prvo ime Rožmanovega napadalnega nogometa je bil zagotovo Slobodan Vuk, ki se je v začetno enajsterico rumenih vrnil po Rožmanovem prevzemu članskega moštva. Dolgoletni član domžalskega kluba je v prvem delu dosegel osem zadetkov, v 16. krogu, ki so ga Domžale dobile z izidom 5:0, je Vuk postregel še z zgodovinskim dejanjem, saj se je s 35. prvoligaškim zadetkom na vrhu klubske lestvice izenačil z Zlatanom Ljubijankićem. Krog zatem, na tekmi v Kidričevem, je nekdanjega reprezentanta tudi prehitel. 

Ne smemo pozabiti niti na odličnega Marka Alvirja, ki je v prvem delu sezone tako kot Vuk dosegel osem zadetkov. Pred obema sta le Luka Zahović (Maribor) in Dominik Glavina (Rudar).

Se lahko Domžale še vključijo v boj za naslov prvaka?

  • Ne.
    38,00 %
    19 glasov
  • Da.
    62,00 %
    31 glasov
Oddanih 50 glasov

Lestvica po jesenskem delu:

1. Maribor 21 tekem - 46 točk
2. Olimpija 21 - 46
3. Domžale 21 - 39
4. Gorica 21 - 28
5. Celje 21 - 27
6. Luka Koper 21 - 27
7. Rudar 21 - 25
8. Krško 21 - 22
9. Aluminij 21 - 18
10. Radomlje 21 - 9

Ne spreglejte