Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
26. 12. 2016,
17.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Gregor Sikošek Senijad Ibričić Danijel Pranjić naj gol Igor Pamić Luka Koper NK Koper FC Koper Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 26. 12. 2016, 17.30

6 let, 7 mesecev

Po jesenskem delu: Koper (infografika)

Zmešnjave in konec dopisovanja z Mandarićem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48
Luka Koper dres | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Kopra so s šestim mestom le delno upravičili cilje klubskega vodstva, to je pričakovalo, da se bodo potegovali za višja mesta. Turbulentno jesen so zaznamovali kaotične razmere, posledice finančnih dolgov in tudi pravni namizni tenis z nekdanjim velikim upnikom Milanom Mandarićem ter največje število tujih nogometašev v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Na Sportalu bomo slovo od leta 2016 pospremili z analizo opravljenega v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije. Odštevanje po dnevih smo začeli pri Radomljah. Danes je na vrsti Koper, vsak prihodnji dan pa bo postregel z višje uvrščenim klubom.

Koprčani so leto 2016 zaznamovali s številnimi novostmi. Vse niso prinesle pričakovanih rezultatov. Kozlički, ki so v novi klubski preobleki nasledili kanarčke in v svoje vrste pripeljali ogromno tujcev, so si spomladi reševali prvoligaško kožo v zadnjem krogu. Napovedi župana Borisa Popoviča, da bodo krojili razplet pri vrhu, so izzvenele kot neslana šala.

 

Prejšnja sezona je razočarala, začetek nove pa je prinesel več zadovoljstva. Koprčani so znali zmagovati in so spadali med pet najboljših ekip v Sloveniji. Odmevala je zlasti gostujoča zmaga nad Olimpijo, ki je bila usodna za nekdanjega trenerja Kopra Rodolfa Vanolija. Po solidnih rezultatih je nastopilo obdobje krize, bolj kot o zanimivih igralskih imenih in občasnih bleskih na igrišču pa se je govorilo o negotovi finančni usodi kluba.

Županović odkupil terjatve Mandarića

Milan Obradović je trenersko štafetno palico predal Igorju Pamiću. | Foto: Vid Ponikvar Milan Obradović je trenersko štafetno palico predal Igorju Pamiću. Foto: Vid Ponikvar Ceno za zdrs iz prve polovice razpredelnice je plačal srbski strateg Milan Obradović. Nasledil ga je Hrvat Igor Pamić in boljše rezultate napovedal za spomladanski del prvenstva. V zadnjih jesenskih nastopih je pogrešal preveč pomembnih igralcev, da bi lahko razvil igro, ki jo želi vcepiti nogometašem Kopra. Oba stratega sta v jesenskem delu ponudila priložnost kar 31 različnih igralcem, kar je največ izmed vseh v 1. SNL.

Po koncu jesenskega dela je postalo jasno, da so Koprčani še vedno v resni igri za Evropo. Za četrtouvrščeno Gorico zaostajajo le točko. Vodstvo, ki ga po novem pooseblja hrvaški poslovnež Boško Županović (odkupil je terjatve Milana Mandarića, ta tako ni več na seznamu upnikov), želi primorski klub popeljali do odmevnih dosežkov. Pomembno besedo bo imel tudi prisilni upravitelj Matija Vičar.

Pranjić najboljši, Datković in Sikošek reprezentanta

Gregor Sikošek je debitiral v dresu slovenske članske izbrane vrste. | Foto: Vid Ponikvar Gregor Sikošek je debitiral v dresu slovenske članske izbrane vrste. Foto: Vid Ponikvar Koper je eden od petih različnih klubov, ki so v Sloveniji osvajali naslov državnih prvakov. To je uspelo le še Mariboru, Olimpiji – če združimo novejšo in starejšo različico ljubljanskega kluba, Domžalam in Gorici. 

Jeseni si je najboljše ocene za nastop prislužil Danijel Pranjić, eden od najbolj znanih tujcev, kar jih je kdaj gostovalo v Sloveniji. Ni potreboval veliko časa, da je pokazal svojo kakovost. Prispeval je že tri podaje in je najboljši klubski podajalec. Največje pozornosti za nastope so bili deležni Hrvati. Dobra sta bila tudi Šime Gregov in Toni Datković, drugi si je pred kratkim prislužil poziv hrvaškega selektorja Anteja Čačića. Leto 2016 je poskrbelo tudi za novopečenega slovenskega reprezentanta, ki igra v Kopru.

Mladi levi bočni branilec Gregor Sikošek je zaigral pod vodstvom Srečka Katanca na Poljskem, jesen na Bonifiki, ki so jo zaznamovala tako velika nesoglasja, da prvi sponzor Luka Koper razmišlja o umiku imena Luka iz tekmovalnega naziva koprskega kluba, pa je tako postregla s posebnim ponosom. Koprčani potrebujejo za spomladanski del še bolj razigranega strelca. Jeseni je dal največ zadetkov nekdanji reprezentant BiH Senijad Ibričić (4), ki pa je zaradi zdravstvenih težav izpustil zadnji del prvega dela sezone.

Lestvica po jesenskem delu:

1. Maribor 21 tekem - 46 točk
2. Olimpija 21 - 46
3. Domžale 21 - 39
4. Gorica 21 - 28
5. Celje 21 - 27
6. Luka Koper 21 - 27
7. Rudar 21 - 25
8. Krško 21 - 22
9. Aluminij 21 - 18
10. Radomlje 21 - 9

Najlepši zadetki 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte