Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
24. 12. 2016,
13.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

John Mary Dominik Glavina Prva liga Telekom Slovenije infografika naj gol NK Rudar

Sobota, 24. 12. 2016, 13.00

6 let, 6 mesecev

Po jesenskem delu: Rudar (infografika)

Rudar načrtuje napad na mesto, ki prinaša Evropo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
John Mary NK Rudar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Velenjski Rudar se je v sezono 2016/17 podal z željo, da se okrepi in ne doživlja finančnih stresov, ki so ga obremenjevali v prejšnji sezoni. Sodelovanje s srbskim partnerjem je povečalo priliv tujih nogometašev. Dva sta se zelo izkazala v napadu. Hrvat Dominik Glavina in Kamerunec John Mary sta prispevala kar 18 zadetkov, knapi pa bodo prezimili na sedmem mestu.

Na Sportalu bomo slovo od leta 2016 pospremili z analizo opravljenega v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije. Odštevanje po dnevih smo začeli pri Radomljah, ki so zasedle zadnje mesto. Danes je na vrsti Rudar, vsak prihodnji dan pa bo postregel z višje uvrščenim klubom.

Knapi, ki so jesenski del končali na sedmem mestu, odhajajo na zimski premor delno zadovoljni. Če drugoligaška Krka prihodnje leto ne bo priredila prvovrstne senzacije ter v druščini Maribora, Olimpije in Domžal osvojila pokalnega naslova, bo za nastop v Evropi zadostovalo tudi četrto mesto v Prvi ligi Telekom Slovenije. Tako je Rudar še resno v igri za nastop v kvalifikacijah za evropsko ligo, saj za Gorico zaostaja le tri točke.

Velenjčane v tej sezoni, ko je klub dobil tudi novega predsednika, vodijo le srbski strokovnjaki. Priprave so začeli pod vodstvom Milovana Rajevca, ki pa je kmalu zapustil prestolnico lignita in se odpravil v Alžirijo.

Vskočil je njegov rojak Slobodan Krčmarević. Nekajkrat je presenetil favorite in dokazal, da se lahko Rudar ob dobrem dnevu enakovredno meri z vsakim tekmecem v 1. SNL, privoščil pa si je tudi nekaj spodrsljajev. Vodstvo kluba je z njim prekinilo sodelovanje po domačem remiju s Krškim, v zadnjih letošnjih krogih pa je odgovornost prvega moža stroke prevzel njegov nekdanji pomočnik Branko Čović in jesenski del končal na sedmem mestu.

Rudarjev dvojec dal 18 golov, domžalski in mariborski pa 16

Rudar ima veliko tujcev. Zelo je ponosen na najbolj vroči napadalski dvojec v ligi. Hrvat Dominik Glavina je z desetimi zadetki prvi, Kamerunec John Mary pa tretji strelec tekmovanja. Skupaj sta dosegla kar 18 od 27 zadetkov Rudarja (dve tretjini). V Prvi ligi Telekom Slovenije ni bolj razigranega dvojca v napadu, ki bi predstavljal večji strup za vratarje. Še najbližje so Domžale (Marko Alvir in Slobodan Vuk) in Maribor (Luka Zahović in Marcos Tavares) s 16 zadetki.

Velenjčani za četrtim mestom, ki bo najverjetneje vodilo v Evropo, zaostajajo le tri točke. | Foto: Vid Ponikvar Velenjčani za četrtim mestom, ki bo najverjetneje vodilo v Evropo, zaostajajo le tri točke. Foto: Vid Ponikvar

Najboljše ocene si je v jesenskem delu prislužil Anže Pišek, ki je zadel v polno tudi na poletnem gostovanju v Ljubljani in pomagal Rudarju do presenetljive zmage v Stožicah nad branilcem naslova Olimpijo (2:0). Po koncu prvega dela sezone je mladi napadalec Mitja Lotrič doživel veliko čast, saj si je prislužil vpoklic Srečka Katanca v B-reprezentanco.

V klubu se je zgodila tudi sprememba, saj je izkušeni Dalmatinec Mate Eterović, tretji najboljši strelec v zgodovini kluba, pomahal v slovo. Ob razigranih Glavini in Maryju, ki načrtujeta strelski pohod tudi v nadaljevanju sezone, mu je bila zaupana le stranska vloga. 

Lestvica po jesenskem delu:

1. Maribor 21 tekem - 46 točk
2. Olimpija 21 - 46
3. Domžale 21 - 39
4. Gorica 21 - 28
5. Celje 21 - 27
6. Luka Koper 21 - 27
7. Rudar 21 - 25
8. Krško 21 - 22
9. Aluminij 21 - 18
10. Radomlje 21 - 9

Najlepši zadetki 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte