Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
27. 12. 2016,
19.11

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

naj gol NK Celje Robert Pevnik nogomet Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 27. 12. 2016, 19.11

6 let, 6 mesecev

Po jesenskem delu: Celje (infografika)

V pretekli sezoni dišalo po lovoriki, spomladi jim ostane boj za četrto mesto

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
NK Celje | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Celje po jesenskem delu in 21 odigrani krogih s 27 osvojenimi točkami zaseda peto mesto, in to čeprav so na zadnjih sedmih tekmah osvojili samo štiri točke. Štajerci si želijo v spomladanskem delu napredovati vsaj za eno mesto in se uvrstiti v kvalifikacije za ligo Europa.

Na Sportalu se bomo od leta 2016 poslovili z analizo opravljenega v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije. Odštevanje po dnevih smo začeli pri Radomljah. Danes je na vrsti Celje, vsak prihodnji dan pa bo postregel z višje uvrščenim klubom.

Nogometaši iz knežjega mesta so v novo sezono vstopili dobro, po treh krogih so zasedali celo tretje mesto, a so tega kmalu prevzele Domžale in si pred zasledovalci priigrale lepo prednost.

Celjani, ki po 12 krogih nikoli niso bili slabši kot peti, Domžal spomladi najbrž ne morejo več ujeti, bodo pa vse sile usmerili v to, da na četrtem mestu zamenjajo Gorico, ki jih je na peto mesto potisnila po porazu Celja v Kidričevem. Goričani imajo le točko prednosti, zato je praktično vse še odprto.

 

Prihod Ukrajincev, odhod Pevnika

Ukrajinskim investitorjem se Robert Pevnik ni zdel perspektiven, zato so na mesto trenerja postavili znanca s Hrvaške. | Foto: Vid Ponikvar Ukrajinskim investitorjem se Robert Pevnik ni zdel perspektiven, zato so na mesto trenerja postavili znanca s Hrvaške. Foto: Vid Ponikvar Ko je v začetku oktobra celjski klub objavil, da so dobili ukrajinskega investitorja, so se začela deliti mnenja.

Mnogi so celo pisali, da gre za sumljive posle, zaradi katerih je službo izgubil tudi trener Robert Pevnik, a so se v klubu odzvali, da se veselijo sprememb in želijo narediti korak ali dva naprej.

Projekt, ki bo v ponos Celju in širše

"Glavna želja kluba je narediti korak naprej, dva koraka naprej. Kolikor korakov naprej je mogoče narediti. V športu visoki cilji z dvomom in strahom niso dosegljivi. Dosegljivi so, če vanje verjamejo vsi. Klub jih želi doseči skupaj z navijači in navijačicami, z domačimi in tujimi partnerji ter s predstavniki mesta Celje. Končni cilj je projekt, ki bo v ponos Celju in širše," so v odprtem pismu takrat zapisali v klubu, ki je sezono nadaljeval z ukrajinskim direktorjem Igorjem Dešinom, na trenersko klop pa je prišel Hrvat Igor Jovičević, s katerim je Dešin uspešno sodeloval že pri ukrajinski nogometni ekipi Karpaty.



Volaš samo za Zahovićem in Glavino

Na skupno 199 prvoligaških nastopih je Dalibor Volaš dosegel že 79 zadetkov. Do stotice potrebuje le še 21 zadetkov. | Foto: Vid Ponikvar Na skupno 199 prvoligaških nastopih je Dalibor Volaš dosegel že 79 zadetkov. Do stotice potrebuje le še 21 zadetkov. Foto: Vid Ponikvar Celjani in Domžalčani so v jesenskem delu najmanjkrat remizirali. To se je zgodilo le na treh tekmah, ob tem pa so osemkrat zmagali in desetkrat izgubili. Od tega kar petkrat v zadnjih sedmih krogih.

Dodajmo, da so Štajerci na 21 tekmah dosegli 25 zadetkov, prav toliko so jih tudi prejeli, najboljši strelec pa je bil z osmimi zadetki Dalibor Volaš.

Ta se je po nekaj mesecih igranja v Maleziji in Albaniji vrnili na slovenske zelenice. Primorec je po koprskem, lendavskem in mariborskem dresu oblekel še celjskega in se vodstvu hitro odkupil za angažiranje.

Več zadetkov od izkušenega Ankarančana sta dosegla le Luka Zahović in Dominik Glavina (10).

Srdit boj za Evropo

Potem ko so v pretekli sezoni skoraj osvojili lovoriko – v finalu slovenskega pokala so po enajstmetrovkah izgubili proti Mariboru –, so v tej sezoni v omenjenem tekmovanju proti Krškemu izgubili že v osmini finala, zato bodo spomladi vse sile usmerili v ligo.

Lovili bodo četrto mesto, ki še vodi v Evropo, a naloga ne bo lahka. Z enakim številom točk jim za ovratnik diha Koper, dve točki manj ima Rudar, preveč oddaljen pa z 22 točkami ni niti Krško, zato si forme iz zadnjih krogov jesenskega dela ne bodo smeli privoščiti. Seveda če želijo prehiteti Gorico in prihodnjo sezono igrati v kvalifikacijah evropske lige.

Se bo Celje uvrstilo v Evropo?

  • Da.
    30,59 %
    26 glasov
  • Ne.
    69,41 %
    59 glasov
Oddanih 85 glasov

Lestvica po jesenskem delu:

1. Maribor 21 tekem - 46 točk
2. Olimpija 21 - 46
3. Domžale 21 - 39
4. Gorica 21 - 28
5. Celje 21 - 27
6. Luka Koper 21 - 27
7. Rudar 21 - 25
8. Krško 21 - 22
9. Aluminij 21 - 18
10. Radomlje 21 - 9

Ne spreglejte