Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
28. 12. 2016,
19.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

nogomet Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica naj gol

Sreda, 28. 12. 2016, 19.00

6 let, 6 mesecev

Po jesenskem delu: Gorica (infografika)

S pomočjo legende odplačujejo dolgove in navdušujejo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Gorica | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Gorica še vedno odplačuje dolgove, ki jih je nabralo prejšnje vodstvo ob sodelovanju z Italijani, a njeni nogometaši pod taktirko legendarnega Mirana Srebrniča navdušujejo na igrišču.

Na Sportalu bomo slovo od leta 2016 pospremili z analizo opravljenega v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije. Odštevanje po dnevih smo začeli pri Radomljah. Danes je na vrsti Gorica, vsak prihodnji dan pa bo postregel z višje uvrščenim klubom.

Gorica, na zadnjem selektorjevem seznamu za januarsko akcijo Srečka Katanca so se znašli trije njeni nogometaši (Sandi Arčon, Gregor Sorčan in Matija Boben), je po prvem delu prvenstvene sezone na četrtem mestu. To ob koncu sezone ob ugodnem razpletu pokalnega tekmovanja prinaša nastop v Evropi, kar je tudi glavni cilj Novogoričanov.

Gorica je, podobno kot v prejšnji sezoni, začela sijajno in bila po avgustovskih zmagah nad Mariborom in Domžalami krajši čas celo na vrhu lestvice, nato pa popustila in zdrsnila na četrto mesto. Zbrala je sedem zmag, sedem remijev in sedem porazov. Tudi število zadetkov, ki jih je dosegla in prejela, je podobno. Zabila jih je 24, prejela prav toliko.

 

Legenda nadaljuje svojo zgodbo

Miran Srebrnič je legenda Gorice. | Foto: Vid Ponikvar Miran Srebrnič je legenda Gorice. Foto: Vid Ponikvar Novogoričani navdušujejo z mladostjo, tudi letos pa jih s klopi vodi legendarni nekdanji nogometaš Miran Srebrnič, ki je dres Gorice nosil kar 14 let. Tudi letos so se pri njih uveljavili nekateri mladi posamezniki, tri med njimi smo že omenili.

Zagotovo lahko izpostavimo tudi 21-letnega bosanskega vezista Rifeta Kapića, ki je nase opozoril s šestimi podajami in štirimi zadetki. Zelo se je izkazal tudi izkušeni, 27-letni branilec Uroš Celcer, ki je bil po nekaterih statističnih podatkih celo najboljši posameznik moštva v prvem delu sezone. Omeniti velja še 22-letnega branilca Tomaža Kavčiča, njegovega vrstnika, vezista Roka Grudino, in še koga.

Nekdanji reprezentant Slovenije Miran Burgić je najboljši strelec Gorice. | Foto: Vid Ponikvar Nekdanji reprezentant Slovenije Miran Burgić je najboljši strelec Gorice. Foto: Vid Ponikvar

Izkušeni nekdanji reprezentant je v veliko pomoč

Svoje je pristavil tudi izkušeni Miran Burgić, ki je s sedmimi goli tudi najboljši strelec ekipe in eden tistih, čigar bogate izkušnje z igranjem v reprezentanci in tujini so prišle Gorici še kako prav.


Lestvica po jesenskem delu:

1. Maribor 21 tekem - 46 točk
2. Olimpija 21 - 46
3. Domžale 21 - 39
4. Gorica 21 - 28
5. Celje 21 - 27
6. Luka Koper 21 - 27
7. Rudar 21 - 25
8. Krško 21 - 22
9. Aluminij 21 - 18
10. Radomlje 21 - 9

Najlepši zadetki 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte