Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
11. 10. 2016,
15.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

2

Natisni članek

Bojan Prašnikar Branko Oblak Rudi Zavrl slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018 nogomet anketa

Torek, 11. 10. 2016, 15.08

6 let, 6 mesecev

Anketa

Bojan Prašnikar: Treba bo igrati bolje kot proti Slovakom

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

2

Kaj pred današnjo tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 pravijo nekdanja selektorja Branko Oblak in Bojan Prašnikar ter nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Rudi Zavrl?

Slovenija – Anglija, Stožice, danes, 11. oktober, 20.45

Bojan Prašnikar, nekdanji selektor Slovenije:

Bojan Prašnikar opozarja, da bo treba igrati bolje kot v soboto. | Foto: Reuters Bojan Prašnikar opozarja, da bo treba igrati bolje kot v soboto. Foto: Reuters "Sem optimist. Anglija v zadnjem času doživlja kar nekaj sprememb. To ni več tista reprezentanca, ki je v prejšnjih kvalifikacijah na desetih tekmah desetkrat zmagala. V podobnem položaju je bila ta ekipa tudi pred dvema letoma, a se je za Angleže na koncu izteklo sanjsko.

Sem optimist in kot pravi športnik seveda verjamem v pozitiven razplet. Mi se moramo nasprotniku po robu postaviti z agresivno igro in odigrati tako, kot najbolje znamo. Ne slepimo se, treba bo igrati veliko bolje, kot smo igrali proti Slovaški. Treba bo narediti korak naprej. Anglija je boljša od Slovaške."

Branko Oblak, nekdanji selektor Slovenije:

Branko Oblak stavi na Josipa Iličića. | Foto: Vid Ponikvar Branko Oblak stavi na Josipa Iličića. Foto: Vid Ponikvar "Zakaj pa ne bi premagali še Anglije, ki sploh ni tako dobra, kot se morda zdi, da je. To tekmo lahko dobimo z borbeno igro. Angleži me niti na evropskem prvenstvu in niti po njem sploh niso prepričali. Mislim, da jih lahko premagamo.

Res je sicer, da nogometaši v angleški ligi igrajo dobro. Gre za igralce, ki so fizično pripravljeni zelo dobro, in vprašanje je, kako se jim bodo po robu postavili naši igralci, a Anglija takšnega nogometaša, kot je Josip Iličić, nima. Veliko bo odvisnega od tega, kako dobro bo razpoložen on. Bomo videli. Sem optimist."

Rudi Zavrl je optimist. | Foto: Vid Ponikvar Rudi Zavrl je optimist. Foto: Vid Ponikvar Rudi Zavrl, nekdanji predsednik NZS:

"Zelo pomembno je, da smo premagali Slovake. Vsaka taka zmaga te dvigne. Zdaj je zgodba povsem drugačna, kot je bila še pred nekaj dnevi. Anglija je kljub vsemu favorit. Vemo, kdo in kaj so Angleži, a ne glede na to lahko presenetimo. Ne bi se zgodilo prvič, če bi jih. V današnjem nogometu se dogajajo presenečenja. Upam, da bomo danes doživeli še enega.

Igramo doma, na svoji strani bomo imeli navijače, po sobotni zmagi smo samozavestni. Upam, da se bodo fantje postavili tako, kot je treba. Ne bi bil presenečen, če bi osvojili kakšno točko. Jaz sem optimist."


Preberite še:

Ne spreglejte