Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 11. 2018,
16.40

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga Gaber Glavič Anže Pogačar

Ponedeljek, 26. 11. 2018, 16.40

5 let, 4 mesece

Anže Pogačar

Predsednik Jesenic o trenerski menjavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Anže Pogačar | Vodstvo Jesenic je v ponedeljek sporočilo, da Gaber Glavič ni več trener železarjev. Porazi proti Olimpiji in tudi nekateri prejšnji, prav tako igra, ki ni zadovoljila pričakovanj, so sodu izbili dno. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Vodstvo Jesenic je v ponedeljek sporočilo, da Gaber Glavič ni več trener železarjev. Porazi proti Olimpiji in tudi nekateri prejšnji, prav tako igra, ki ni zadovoljila pričakovanj, so sodu izbili dno.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Želimo strokovnjaka, ki vsaj malo pozna razmere, se lahko hitro prilagodi ekipi in ligi ter hitro začne delati. Predvsem si želim, da se ustvari pozitivno ozračje, da se popravi igra, ki ni na želeni ravni. Novega trenerja bomo imenovali najpozneje v desetih dneh, upam, da že prej," o trenerski menjavi HDD Sij Acroni Jesenice, pri katerem so po porazu na nedeljskem derbiju z Olimpijo (3:4) odstavili Gabra Glaviča, pravi predsednik društva Anže Pogačar.

Štirje porazi HDD Sij Acroni Jesenice na štirih tekmah proti večnemu tekmecu iz Ljubljane ter igra, ki ni prepričala, so glavni razlogi, da se je vodstvo gorenjskega društva za sodelovanje zahvalilo trenerju Gabru Glaviču. Po juliju 2017 tako zdaj iščejo novega trenerja, začasno bo ekipo vodil dozdajšnji pomočnik Aleš Burnik, sicer eden od kandidatov za glavnega trenerja. O odločitvi za menjavo, (nezavidljivem finančnem) položaju na Gorenjskem in kadrovanju smo se pogovarjali s predsednikom železarjev Anžetom Pogačarjem. Pravi, da trenutno ne iščejo novih okrepitev, prepričan je, da lahko z obstoječim kadrom posežejo višje, ob tem pa upa, da jim bo v prihodnje v ekipo uspelo vrniti nekatere domače fante.


Olimpija Jesenice
Sportal Olimpija po pravi drami Jesenicam zadala še en poraz

Nedeljski poraz je sodu izbil dno. Ste o trenerski menjavi razmišljali že kdaj prej?
Enkrat smo sestanek z Gabrom že imeli, takrat smo se pogovorili in menjave ni bilo, zdaj se je zgodila. Štirje zaporedni porazi proti Olimpiji in še nekateri drugi, kot je bil tisti s Crveno zvezdo, so nas pripeljali do te odločitve. Pa tudi igra ni na ravni, kot smo pričakovali. Gaber je odločitev sprejel profesionalno. V takih trenutkih je trener tisti, ki mora prevzeti odgovornost. Do danes nismo iskali drugega trenerja, saj niti ne bi bilo pošteno do ekipe in Gabra.

Olimpija je v nedeljo Jesenice premagala četrtič v sezoni in vknjižila dvojne točke - za državno prvenstvo in Alpsko ligo. V domačem tekmovanju so Ljubljančani vodilni, Jeseničani tretji, v Alpski ligi zmaji zasedajo četrto mesto, železarji pa sedmo.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Olimpija je v nedeljo Jesenice premagala četrtič v sezoni in vknjižila dvojne točke - za državno prvenstvo in Alpsko ligo. V domačem tekmovanju so Ljubljančani vodilni, Jeseničani tretji, v Alpski ligi zmaji zasedajo četrto mesto, železarji pa sedmo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Sezona je v polnem teku, trenerja bo treba poiskati hitro. Poznavanje razmer na Gorenjskem bi bilo zagotovo več kot dobrodošlo.
Da, to bi bilo najbolje, a vemo, da prav velikega izbora v Sloveniji nimamo. To je težava. V teh dneh bomo poskusili narediti čim širši nabor, se pogovoriti z mogočimi kandidati, potem pa izbrati najboljšo možnost za ekipo. Želimo strokovnjaka, ki vsaj malo pozna razmere in se lahko hitro prilagodi ekipi, ligi, tako da lahko hitro začne delati.

Bi glavni trener lahko postal dozdajšnji pomočnik Aleš Burnik, ki bo vodil naslednji tekmi?
Da. Tudi on je kandidat.

V kakšnem časovnem roku želite imenovati  novega trenerja?
Najpozneje v desetih dneh. Upam, da že prej.

HDD Jesenice HK Olimpija Gaber Glavič
Sportal Poraz na derbiju sodu izbil dno: Glavič ni več trener Jesenic

Po nedeljskem porazu je Glavič navedel pomanjkanje financ, ki onemogoča branilske okrepitve
Saj smo imeli dve tuji branilski okrepitvi. Ekipo je sestavil trener, on je odgovarjal zanjo. Tuja branilca nista zadovoljila pričakovanj, kriterijev trenerja. Nisem jih odslovil jaz ali kdorkoli drug, temveč je to naredil trener.

Zadnjo besedo pri sestavi ekipe in slovesih je imel torej Glavič.
Da, tako je. Moramo vedeti, da nismo klub, ki si lahko privošči, da menja tujce na en mesec.

Je bo imelo vodstvo pri nadaljnjem kadrovanju več?
O tem zdaj nismo govorili, nismo se še pogovarjali. Verjetno pa je bomo imeli več, da.

"Ekipo je sestavil trener, on je odgovarjal zanjo. Tuja branilca nista zadovoljila pričakovanj, kriterijev trenerja. Nisem jih odslovil jaz ali kdorkoli drug, temveč trener." | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Ekipo je sestavil trener, on je odgovarjal zanjo. Tuja branilca nista zadovoljila pričakovanj, kriterijev trenerja. Nisem jih odslovil jaz ali kdorkoli drug, temveč trener." Foto: Urban Urbanc/Sportida

Pred sezono ste si želeli pripeljati čim več sinov Jesenic, kar vam, z izjemo Davida Rodmana, ni uspelo. Kar nekaj domačih fantov naj ne bi spadalo v trenersko vizijo. Sašo Rajsar je po zmagovitem zadetku, s katerim je Olimpija osvojila pokalno lovoriko, dejal, da je toliko bolj sladek, ker je zadel proti kolektivu, iz katerega so ga "zjagali" … Upate, da boste v prihodnje dočakali več vrnitev?
Upamo, seveda. Jaz sem zagovornik tega, da damo priložnost Jeseničanom, domačim fantom, da je ekipa čim bolj domača, ker vemo, da tisti, ki so iz tega okolja, igrajo najbolj s srcem za ekipo. Pa tudi ni kakšnih dodatnih finančnih obremenitev, kot so stanovanja, letalske karte, kar se klubu s tako nizkim proračunom, kot smo mi, zelo pozna. Letos nam bo to težko uspelo, za prihodnost pa nikoli ne vem, kaj bo prinesla. Lahko le upamo, da se še kdo vrne.

Verjetno pa iščete oziroma boste iskali nove branilske moči? "Če ne bi verjel, da je ta ekipa sposobna dati več od sebe, kar je dokazala na začetku letošnje sezone, potem se vsekakor ne bi odločil za menjavo trenerja. Mislim, da ne more na enem branilcu sloneti vse oziroma to, da gre ekipi dobro ali slabo," o tem, da trenutno ne iščejo novih okrepitev, pravi Pogačar. | Foto: Vid Ponikvar "Če ne bi verjel, da je ta ekipa sposobna dati več od sebe, kar je dokazala na začetku letošnje sezone, potem se vsekakor ne bi odločil za menjavo trenerja. Mislim, da ne more na enem branilcu sloneti vse oziroma to, da gre ekipi dobro ali slabo," o tem, da trenutno ne iščejo novih okrepitev, pravi Pogačar. Foto: Vid Ponikvar
O tem se bomo pogovarjali z novim trenerjem, videli, kaj potrebuje, in se po pogovorih odločili, kako si lahko pridemo nasproti.

V tem trenutku torej ne iščete branilca?
Ne.

Verjamete, da je s tem kadrom takoj mogoče izboljšati igro.
Če ne bi verjel, da je ta ekipa sposobna dati več od sebe, kar je dokazala na začetku letošnje sezone, potem se vsekakor ne bi odločil za menjavo trenerja. Mislim, da ne more na enem branilcu sloneti vse oziroma to, ali gre ekipi dobro ali slabo. V ekipi jih je 25.

A reševanje branilskega položaja s prestavljanjem napadalcev (Nik Pem, Urban Sodja) med branilce verjetno ni najboljša rešitev.
Zagotovo ni. Žal je Korošec še vedno poškodovan. Letos je utrpel dva pretresa možganov. Prvi je bil hujši, drugi ne tako hud, tako da upam, da bo v desetih dneh nazaj.

Tik pred derbijem se je poškodoval še kanadski napadalec Philippe Paradis, ki ga je plošček v soboto zadel v predel reber, na derbiju ni igral. Koliko časa naj bi bil odsoten?
Na srečo ni nič zlomljenega, šlo pa je za močan udarec. Pravijo, da naj bi počival okoli deset dni, v sredo ga zagotovo ne bo, nato pa upamo, da se hitro vrne.

"Igralci so plačani. Oprema je. Ni pa lahko. Vemo, da je borba iz meseca v mesec, da je hokej precej drag šport. Ne glede na to, da so nekatere ekipe v Alpski ligi polprofesionalne, je tekmovanje zelo profesionalno." | Foto: Urban Meglič/Sportida "Igralci so plačani. Oprema je. Ni pa lahko. Vemo, da je borba iz meseca v mesec, da je hokej precej drag šport. Ne glede na to, da so nekatere ekipe v Alpski ligi polprofesionalne, je tekmovanje zelo profesionalno." Foto: Urban Meglič/Sportida

To, da denarja ni na pretek, ni skrivnost. So igralci prejeli, kar jim pripada za to sezono?
Igralci so plačani. Oprema je. Ni pa lahko. Vemo, da je borba iz meseca v mesec, da je hokej precej drag šport. Ne glede na to, da so nekatere ekipe v Alpski ligi polprofesionalne, je samo tekmovanje zelo profesionalno. Razdalje med klubi v tekmovanju so ogromne, tako da ni preprosto, ampak se borimo po najboljših močeh.

Kakšne so kratkoročne želje za klub, česa si želite do konca leta?
Predvsem si želim, da se ustvari pozitivno ozračje, da se popravi igra.

Kje ste videli največje težave Jesenic? Omenjate, da si želite pozitivnega ozračja.
Ne mislim samo na ozračje v ekipi, ampak vse jeseniško hokejsko okolje. Hokej se igra za občinstvo, za navijače. Če teh ni, ni sponzorjev, ni financ. Vse je povezano. Že dolgo upamo, da bodo tudi ljudje prepoznali zgodbo in v večjem številu prišli na tekme.

Pokalne lovorike Jeseničanom ni uspelo osvojiti, predsednik upa na naslov državnega prvaka, v alpski ligi pa si želi vsaj ponovitve zadnjih let, ko so obstali v polfinalu. | Foto: Vid Ponikvar Pokalne lovorike Jeseničanom ni uspelo osvojiti, predsednik upa na naslov državnega prvaka, v alpski ligi pa si želi vsaj ponovitve zadnjih let, ko so obstali v polfinalu. Foto: Vid Ponikvar
Med cilji do konca sezone pa vztrajate pri naslovu državnega prvaka?
Ta cilj si na Jesenicah postavimo ne glede na sestavo ekipo. To je bil vedno cilj, nikakor se ne predajamo. Na vsaki tekmi želim, da dajo fantje vse od sebe, da se v drugi polovici rednega dela Alpske lige uvrstimo čim višje, končnica pa je tako in tako zgodba zase. Upamo in želimo si, da ponovimo zadnje rezultate, ko smo bili vedno v polfinalu.

Preberite še:

Pokal Slovenije HK Olimpija HK triglav Kranj
Sportal Triglavani na kolena spravili vodilno Crveno zvezdo

 

Ne spreglejte