Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 11. 2018,
10.18

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

1

Natisni članek

Gaber Glavič HDD Jesenice HK Olimpija Alpska liga

Ponedeljek, 26. 11. 2018, 10.18

5 let, 4 mesece

Trenerska menjava na Gorenjskem

Poraz na derbiju sodu izbil dno: Glavič ni več trener Jesenic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

1

HDD Jesenice HK Olimpija Gaber Glavič | Gaber Glavič ni več trener Jesenic. | Foto Urban Meglič/Sportida

Gaber Glavič ni več trener Jesenic.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Vodstvo aktualnih državnih hokejskih prvakov HDD Sij Acroni Jesenice je sporočilo, da je upravni odbor kluba po porazu Jesenic z Olimpijo (3:4) sprejel odločitev, da s funkcije glavnega trenerja odstavi Gabra Glaviča, ki je moštvo vodil od julija leta 2017. Ekipo bo na naslednjih dveh tekmah vodil dozdajšnji Glavičev pomočnik Aleš Burnik, po besedah predsednika Jesenic Anžeta Pogačarja eden od kandidatov za novega glavnega trenerja. Tega bodo na Gorenjskem imenovali najpozneje v desetih dneh.

Olimpija Jesenice
Sportal Olimpija po pravi drami Jesenicam zadala še en poraz

Sodelovanje HDD Sij Acroni Jesenice in Gabra Glaviča se je končalo po sezoni in nekaj mesecih. Potem ko je nekdanji reprezentančni vratar v lanskem tekmovalnem obdobju z železarji v domačih tekmovanjih osvojil vse, kar se je dalo (pokalno lovoriko in naslov državnega prvaka), v Alpski ligi pa z njimi obstal v polfinalu, Gorenjcem letos ne gre po načrtih. 

V nedeljo izpostavil pomanjkanje financ ...

Ekipa je v primerjavi z lansko precej osiromašena na branilskih mestih. Na Jesenicah po odhodu branilcev Aleksandra Magovca, Mihe Logarja in Davida Planka niso našli ustrezne zamenjave. Že lani se je iz napada v obrambo preselil Nik Pem, nazadnje še Urban Sodja. 

Sodu je izbil dno četrti poraz železarjev na četrti tekmi sezone z Olimpijo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Sodu je izbil dno četrti poraz železarjev na četrti tekmi sezone z Olimpijo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Manjkalo nam je nekaj stvari, o katerih govorim že od začetka sezone. A več kot to ne morem. Nobenega igralca nismo nadomestili v obrambi, težko nam je v obrambni tretjini, ker enostavno težko pridemo iz nje. Isti dan, ko se je predsednik odločil, da bo peljal klub naprej, sem začel iskati nadomestitve, pa jih ni. Pred tednom dni jih je bilo težko dobiti, ker ji ni bilo, zdaj pa jih ni zaradi financ. Zdaj imamo zadaj dva hokejista, ki sta vse življenje igrala v napadu. Ne moremo primerjati z lanskim letom, po katerem so odšli trije, tega se ne da kar nadomestiti," je Glavič po nedeljskem porazu v Tivoliju izpostavil pomanjkanje financ, ki po njegovih besedah klubu onemogočajo, da bi v svoje vrste pripeljal branilsko okrepitev.

Nov trener najpozneje v desetih dneh 

Predsednik Anže Pogačar upa, da bodo najpozneje v desetih dneh imenovali novega glavnega trenerja. Želi si, da bi bil to nekdo, ki pozna jeseniški položaj, in ne izključuje možnosti, da to postane začasni novi trener Aleš Burnik. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik Anže Pogačar upa, da bodo najpozneje v desetih dneh imenovali novega glavnega trenerja. Želi si, da bi bil to nekdo, ki pozna jeseniški položaj, in ne izključuje možnosti, da to postane začasni novi trener Aleš Burnik. Foto: Vid Ponikvar

"Štirje zaporedni porazi proti Olimpiji in še nekateri drugi, kot je bil tisti s Crveno zvezdo, so nas pripeljali do te odločitve. Pa tudi igra ni na ravni, kot smo pričakovali. Gaber je odločitev sprejel profesionalno. V takih trenutkih je trener tisti, ki mora prevzeti odgovornost. Enkrat smo sestanek z Gabrom že imeli, takrat smo se pogovorili in menjave ni bilo, zdaj bo do nje prišlo. Do danes nismo iskali drugega trenerja, saj niti ne bi bilo pošteno do ekipe in Gabra," nam je razloge za končanje sodelovanja navedel predsednik HDD Sij Acroni Jesenice Anže Pogačar. Slednji si želi, da bi novega trenerja imenovali najpozneje v roku desetih dni, a verjame, da ga bodo še prej. 

Kot pravi, bodo v kratkem opravili pogovore s potencialnimi kandidati. Pogačar je potrdil, da je med temi tudi Aleš Burnik, ki bo za zdaj začasno vodil ekipo na dveh tekmah. Pogačar se zaveda, da doma ni prav velike trenerske izbire, želi pa si, da bi trenersko taktirko prevzel nekdo, ki pozna razmere, položaj Jesenic.

Začasno ga bo nasledil Burnik

Jeseničani po nedeljskem porazu z Olimpijo, ki so ji premoč priznali na vseh štirih letošnjih tekmah - tudi v finalu pokala Slovenije, v Alpski ligi zasedajo sedmo mesto, za večnimi slovenskimi tekmeci zaostajajo pet točk.

Zmaji so v lepi prednosti pred Gorenjci tudi v državnem prvenstvu. Nedeljski spopad namreč ni okrepil njihovega računa le v Alpski ligi, pač pa tudi v domačem prvenstvu, v katerem imajo po sedmih tekmah rednega dela maksimalnih 21 točk, Jeseničani pa 14. To pomeni, da bodo imeli zmaji, če ne bo presenečenj, v finalu prednost domačega terena. 

Aleš Burnik bo na prihodnjih dveh tekmah vodil železarje. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Aleš Burnik bo na prihodnjih dveh tekmah vodil železarje. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Glaviča bo zdaj na trenerskem mestu Jesenic vsaj začasno, za prihodnji dve tekmi zamenjal njegov pomočnik Aleš Burnik, ki kot selektor deluje v reprezentanci do 20 let.

Jeseničane nov obračun čaka že v sredo, ko bodo gostili Zell am See. Naslednji derbi bo 22. decembra v Tivoliju.

Preberite še:

Pokal Slovenije HK Olimpija HK triglav Kranj
Sportal Triglavani na kolena spravili vodilno Crveno zvezdo

 

Ne spreglejte