Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 12. 2016,
8.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Pošta Slovenije

Natisni članek

advertorial Pošta Slovenije paketi prazniki prazniki dostava spletni nakup

Četrtek, 8. 12. 2016, 8.00

2 meseca, 2 tedna

Paketna logistika Pošte Slovenije

Najboljša pot za vaše pakete, tudi tiste z novoletnimi darili

Vsebino omogoča Pošta Slovenije
paket | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Pošta Slovenije prejemnikom paketov ponuja številne možnosti dostave, ki ustrezajo najrazličnejšim željam in potrebam uporabnikov.

Predpraznično decembrsko obdobje je čas, ko nam vendarle uspe najti malo več časa za tiste, ki so nam najbližji in nam največ pomenijo. Takrat se tudi odločimo, da bomo koga izmed njih obdarili, neredko pa s kakšnim nakupom razveselimo tudi sebe. Pri spletnem nakupovanju, ki je zaradi svoje praktičnosti in dostopnosti vse pogostejši način kupovanja daril, pa ni pomembna le izbira zaupanja vrednega spletnega prodajalca, temveč tudi izbira zanesljivega partnerja za dostavo.

Ritem sodobnega življenja je intenziven in za vsakega od nas nekoliko drugačen. Vsem pa je v današnjih časih skupno, da imamo zelo malo prostega časa in da smo v času običajne dostave pošiljk nekje daleč od doma, ali v svojih službah ali po drugih opravkih.

Današnji vsakdan je intenziven, zato se Pošta Slovenije prilagaja ritmu uporabnikov

Pri Pošti Slovenije razumejo značilnosti današnjega vsakdana, zato ne pričakujejo, da se bo prejemnik paketa prilagajal običajnim potem poštnih dostavljavcev. Z namenom, da bi se približali svojim uporabnikom, ki izberejo Pošto Slovenije za dostavo svojih spletnih nakupov, ter zadostili njihovim željam in pričakovanjem, omogočajo številne načine pošiljanja in prejemanja paketnih pošiljk, ki so večinoma na voljo prav vsak dan.

Intenziven ritem današnjega vsakdana nam ne dopušča, da smo doma takrat, ko so pismonoše in dostavljalci paketov na svojih dostavnih poteh. Ob številnih možnostih dostave, ki jih ponuja Pošta Slovenije, pa bo paket - tudi tisti s spletnimi nakupi - hitro našel pot do svojega prejemnika. | Foto: Intenziven ritem današnjega vsakdana nam ne dopušča, da smo doma takrat, ko so pismonoše in dostavljalci paketov na svojih dostavnih poteh. Ob številnih možnostih dostave, ki jih ponuja Pošta Slovenije, pa bo paket - tudi tisti s spletnimi nakupi - hitro našel pot do svojega prejemnika.

Dostava na izbrano mesto ob izbranem času

Prejemniki paketa, ki ga dostavlja Pošta Slovenije, lahko izberejo tako mesto kot čas dostave. Če v času dostave prejemnik ne bo doma, lahko izbere, da mu ga dostavijo v službo, kjer ga bo osebno prevzel. Odloči se lahko tudi za dostavo k prijatelju, sorodniku ali sosedu, prav tako tudi na izbrano pošto (v Sloveniji jih je več kot 500), kjer ga prevzame kadarkoli med odpiralnim časom te pošte.

Paket na pošti hranijo osem ali 15 dni, pošiljateljem paketov pa je na pošti na voljo tudi širok nabor blaga in dokumentov za opremo pošiljk, kot so paketna embalaža, polnila za notranjo zaščito vsebine, obrazci za sprejem pošiljk …

Prav tako je možno naročiti čas dostave – zelo priljubljena je možnost čim zgodnejše dostave, na območju določenih pošt pa ponujajo tudi dostavo po 16. uri, ki je primerna za tiste, ki po delovnem dnevu vendarle najraje prevzamejo paket na svojem domačem naslovu. Za naslovnike v mestu Ljubljana je možna – in tudi izredno priljubljena – dostava med 18. in 20. uro.

V vsakem primeru bo dostavljalec tik pred dostavo prejemnika poklical ali ga o dostavi obvestil s kratkim sporočilom (SMS). Prejemnik lahko naroči ponovno brezplačno dostavo ali prepošiljanje na drug naslov, v primeru dostave brez potrditve za pošiljke v notranjem prometu pa tudi na posebej dogovorjeno mesto na prejemnikovem naslovu – na primer na teraso, balkon, pod nadstrešek ali v bližnjo lopo.

Prejemnik paketa, ki ga dostavlja Pošta Slovenije, lahko naroči ponovno brezplačno dostavo ali prepošiljanje na drug naslov, v primeru dostave brez potrditve za pošiljke v notranjem prometu pa tudi na posebej dogovorjeno mesto na prejemnikovem naslovu. | Foto: Shutterstock Prejemnik paketa, ki ga dostavlja Pošta Slovenije, lahko naroči ponovno brezplačno dostavo ali prepošiljanje na drug naslov, v primeru dostave brez potrditve za pošiljke v notranjem prometu pa tudi na posebej dogovorjeno mesto na prejemnikovem naslovu. Foto: Shutterstock

Ena od novejših možnosti je omrežje samopostrežnih PS Paketomatov, ki se širi po vsej Sloveniji. Uporaba PS Paketomatov je preprosta, dostopni so 24 ur dnevno, sedem dni v tednu. Več o pošiljanju in sprejemanju paketov na PS Paketomatih lahko preberete v posebnem prispevku.

Prevzem in oddaja paketov, ki jih dostavlja Pošta Slovenije, je možna tudi na 114 bencinskih servisih Petrola po vsej Sloveniji.

Brezgotovinsko plačevanje odkupnin tudi pri pismonošah

Nakup s plačilom po povzetju, uradno se temu reče paket z odkupnino, je za kupca najvarnejši način spletnega nakupovanja, zato so na Pošti Slovenije poskrbeli za podporo brezgotovinskega plačevanja pri več oblikah dostave. Več kot 500 pismonoš, ki dostavljajo paketne pošiljke, so opremili s plačilnimi terminali (POS) in tako omogočili plačevanje odkupnine s karticami Mastercard, Maestro, Visa, Karanta in Diners Club – tudi na obroke.

Sledenje paketa, ki ga dostavlja Pošta Slovenije, je možno v vsakem trenutku njegove poti tudi prek pametnega mobilnega telefona. | Foto: Sledenje paketa, ki ga dostavlja Pošta Slovenije, je možno v vsakem trenutku njegove poti tudi prek pametnega mobilnega telefona.

V vsakem trenutku podatki o poti paketa

Paketnim pošiljkam, ki jih dostavlja Pošta Slovenije, je mogoče slediti na več načinov, tudi s poizvedbo na pošti ali prek klicnega centra pošte na brezplačni telefonski številki 080 14 00. Najhitrejši način pa je gotovo prek namenske spletne strani za sledenje pošiljk na spletnem mestu Pošte Slovenije. Veliki uporabniki se lahko odločijo tudi za programski paket za vzpostavitev Spletnega servisa za sledenje, ki omogoča neposreden dostop do poštnega strežnika, kjer so podatki o statusih pošiljk.

Pošta Slovenije tako nadaljuje svojo predanost, da uporabnikom ponudi čim več možnosti, s katerimi bo upravičila njihovo zaupanje glede izbire dostavljalca za pakete in ostale pošiljke.

Ne spreglejte