Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 10. 2016,
15.44

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Pošta Slovenije

Natisni članek

advertorial Pošta Slovenije paket

Ponedeljek, 24. 10. 2016, 15.44

2 meseca, 1 teden

Paketomati Pošte Slovenije

Prevzem pošiljk 24 ur na dan, sedem dni na teden

Vsebino omogoča Pošta Slovenije

Foto: Thinkstock

Ste za dostavo vašega spletnega nakupa že preizkusili paketomate Pošte Slovenije? Z njimi je prejemanje in pošiljanje paketov še preprostejše in prijaznejše, tudi izven delovnega časa poštnih poslovalnic.

Pošta Slovenije svojim uporabnikom ponuja širok nabor storitev s katerimi lahko pošiljanje in prejem pošiljk prilagodijo svojim potrebam. S samopostrežnimi avtomati – poimenovali so jih Paketomati – dodajajo novo dimenzijo udobja in prinašajo mnoge prednosti. Trenutno je nameščenih 24 paketomatov v 16 krajih po Sloveniji.

Ena od pomembnejših prednosti je, da je prevzem mogoč kadarkoli, 24 ur na dan, sedem dni v tednu, takrat, ko prejemniku to ustreza, najkasneje pa v roku treh dni. Po tem času paket še pet dni počaka na najbližji pošti.

Sedem sekund: toliko traja preprost in hiter prevzem paketa na PS Paketomatu, ki je za zdaj nameščen na 24 lokacijah v 16 slovenskih mestih. | Foto: Pošta Slovenije Sedem sekund: toliko traja preprost in hiter prevzem paketa na PS Paketomatu, ki je za zdaj nameščen na 24 lokacijah v 16 slovenskih mestih. Foto: Pošta Slovenije

Unikatna koda zagotavlja varnost in diskretnost

Postopek prevzema paketa na Paketomatu traja le nekaj sekund, prepoznava prejemnika pa poteka prek številke mobilnega telefona in unikatne kode, ki jo ob vsaki dostavi prejme in pozna samo naslovnik. Ker je prevzem mogoč v vsakem trenutku dneva, dolge vrste za prevzem paketov postajajo preteklost. Prevzem na Paketomatih tako ni le hiter in preprost, temveč tudi diskreten.

Prejemniku ni treba ugibati ali poizvedovati, kdaj bo paket pripravljen za dostavo, saj prejemnika o tem obvestijo s kratkim sporočilom (SMS), ko prejme tudi kodo za prevzem. Če želi prejemnik še pred tem vedeti, kje je njegov paket, so na Pošti Slovenije zagotovili možnost sledenja.

S pametnim telefonom še preprosteje!

Če slovenski spletni trgovec že ponuja PS Paketomat kot mesto dostave, je treba izbrati najbližjo oziroma najprimernejšo lokacijo paketomata in vpisati še mobilno številko, na katero bo naslovnik prejel SMS-sporočilo in v njem kodo za prevzem paketa.

V kolikor pa spletni trgovec ne ponuja možnosti dostave v PS Paketomat, si to zagotovite sami na način, da izberete Pošto Slovenije za dostavo vašega paketa in za vaš naslov izpišete kar lokacijo izbranega paketomata in seveda dodate vašo mobilno številko.

Uporabniki pametnih telefonov prejmejo tudi kodo QR, ki nadomesti prepoznavo s številko mobilnega telefona in geslom (PIN). Na paketomatu lahko to kodo QR še hitreje preprosto skenirate in tako odprete vrata predala v paketomatu, kjer je paket.

Paketomat Pošte Slovenije je preprost, primeren in udoben način za prejemanje in tudi pošiljanje paketov. | Foto: Paketomat Pošte Slovenije je preprost, primeren in udoben način za prejemanje in tudi pošiljanje paketov.

Plačilo po povzetju? Brez težav!

Med slovenskimi spletnimi nakupovalci je še vedno zelo priljubljen način plačevanja po povzetju. Paketomati Pošte Slovenije to seveda upoštevajo: plačilo paketa s storitvijo "odkupnina brez naloga" je mogoče s plačilnimi karticami Maestro, MasterCard inVisa.

Paketomat je primeren tudi za pošiljanje paketov

Paketomat Pošte Slovenije je preprost, primeren in udoben način tudi za pošiljanje paketov. Vsi pripravljalni postopki, tudi izbira velikosti paketa in tisk spremnice, potekajo prek spletne aplikacije PS Pošlji paket. Ustrezno pripravljen paket zgolj odložite v izbrani paketomat ali na pošti. Vse skupaj zahteva le tri preproste korake!

Stalna dostopnost, preprostost, hitrost, popolna diskretnost in varnost – to so značilnosti novih paketomatov Pošte Slovenije, s katerimi je poslovanje s paketi še bližje željam in pričakovanjem uporabnikov.

Ne spreglejte