Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 11. 2016,
15.01

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Pošta Slovenije

Foto: Thinkstock

Natisni članek

spletni nakup PS Paketomat Pošta Slovenije advertorial

Torek, 22. 11. 2016, 15.01

2 meseca

Katere so največje pasti pri nakupovanju prek spleta

Vsebino omogoča Pošta Slovenije

Foto: Thinkstock

internet nakupovanje par zima prazniki | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Šoping prek spleta je nedvomno najudobnejši, najhitrejši in najbolj pomirjujoč način nakupovanja. Seveda samo pod pogojem, da se držimo nekaterih osnovnih pravil varnega spletnega nakupovanja.

Po eni strani tako preprosto, po drugi pa lahko včasih tudi vir številnih pasti – pri nakupovanju v spletnih trgovinah je treba biti posebej previden in imeti nekaj osnovnega znanja, ki vam bo zagotovilo varen nakup.

Sodelujte v nagradni igri in se potegujte za prikupne nagrade.

Komu lahko zaupate?

Nakupujte samo pri podjetjih ali na tistih spletnih straneh, ki jih poznate. Zavedati se morate, da z vsakim spletnim nakupom izpostavite svojo identiteto, saj prodajalcu razkrijete vse svoje osebne podatke, s katerimi lahko razpolagajo in jih izkoristijo za neznane namene.

Kaj boste kupovali?

Zaupanje v spletnega trgovca je povezano tudi z njegovimi izdelki. Prepričajte se, da imate vse informacije o izdelku, ki ga kupujete – datum dobave, garancijo, odpoved rezervacije in kontaktno številko podjetja. Ne kupujte mačka v žaklju, bodite natančni in preudarni.

Kako boste plačali?

Najvarnejši način plačevanja pri spletnih nakupih je nedvomno plačilo po povzetju.

Če se boste vendarle odločili za plačilo s plačilno kartico, najprej preverite varnost, ki jo zagotavlja spletna povezava. Pri večini spletnih brskalnikov se pojavi posebna ikona – ključ ali ključavnica, ki nakazujeta, da je spletna stran varna. Na to vas bo opozorila tudi spletna trgovina, ki vam mora ponujati vse varnostne informacije.

Med postopkom nakupa imejte vedno v mislih zlato pravilo: ne posredujte več podatkov, kot je treba, zato nikar ne razkrivajte PIN-kode ali drugih gesel in nikakor ne pošiljajte številke bančnega računa ali drugih informacij o osebnih financah.

Po končanem nakazilu denarja si shranite vse informacije o spletni transakciji, da jih boste lahko uporabljali kot dokazilo, če se bo postopek zapletel.

Olajšajte si dostavo paketa

Paket, darilo, računalnik | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Nova storitev Pošte Slovenija vam bo konkretno olajšala spletne nakupe. Po vsej Sloveniji je namreč postavila napredne paketomate, ki vam zagotavljajo, da boste naročeni paket prevzeli kjerkoli in kadarkoli boste želeli. Preprosto in učinkovito!

Zato bodite naslednjič, ko boste nakupovali prek spleta, pozorni in že ob naročilu izberite PS Paketomat v svoji bližini.

Če vam spletni trgovec med postopkom ne ponudi možnosti izbire PS Paketomata, namesto svojega naslova za dostavo vpišite kar naslov PS Paketomata, kamor želite dostavo.

To naredite tako, da izberete Pošto Slovenije za dostavo vašega paketa, za vaš naslov izpišete lokacijo izbranega paketomata, dodate vašo mobilno številko in prevzamete paket.

  • izberite Pošto Slovenije za dostavo vašega paketa;

  • za vaš naslov izpišite lokacijo izbranega paketomata;

  • dodajte vašo mobilno številko;

  • in prevzemite paket.

Pametna in napredna storitev Pošte Slovenija je popolnoma prilagojena vašemu načinu življenja. Ko boste naslednjič kupovali prek spleta, vam ne bo treba več razmišljati o tem, kako boste dobili svoj paket, saj vas bo čakal točno tam, kjer boste želeli. Brez časovnih pritiskov.

Vsi PS Paketomati so dostopni vse dni v tednu 24 ur na dan.

Sodelujte v nagradni igri

Nagradna igra je končana. Nagrajenci so:

Tomaž Markun
Špela Rome
Danilo Vranešič

 

Čestitamo!

Ne spreglejte