TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
21. 1. 2016,
12.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Veselin Vujović evropsko prvenstvo

Četrtek, 21. 1. 2016, 12.07

8 let

Zdajšnji selektor zdaj razume nekdanjega (video)

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dan potem. Po porazu z Nemčijo in izpadu z evropskega prvenstva (14. mesto) je nekoliko jasnejše vtise o turnirju glede na prihodnost strnil selektor rokometašev Veselin Vujović.

Rokometna reprezentanca je končala evropsko prvenstvo na Poljskem na 14. mestu. Remizirala je s Španijo in izgubila s Švedsko in Nemčijo. Zadnji poraz je bil tudi najbolj boleč, saj bi ta tekma Slovencem lahko zagotovila napredovanje med najboljšo 12-erico prvenstva ob zelo dobrem izhodišču. Če povzamemo misli selektorja Veselina Vujovića, ki je uporabil bistveno manj ostre izraze kot neposredno po tekmi, dramatičnih sprememb ne bo.

"Nimam pravice, da se igram z ugledom"

V reprezentanci oziroma na treningih pa bodo dobili priložnost nekateri mlajši fantje. Aprila Slovence čaka izjemno pomemben kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, ki ga bo morda gostila Ljubljana. Odločitev bo znana ob koncu evropskega prvenstva.

"Mislim, da reprezentanca ni razočarala do te mere, da bi moralo priti do rezov, pokov. Bili smo dobri proti dobrim, narediti pa moramo vse, da v prihodnje ne bo črnih lukenj kot prozi Nemcem. Potrebna je temeljita analiza," je dejal slovenski selektor, ki bo spomladi na seznam uvrstil nekatere mlajše igralce, da se mu bodo skušali dokazati na treningu. Omenil je Vida Levca in Nejca Cehteta, oba člana Gorenja.

"Ali naj pokličem Aleša Pajoviča in Miladina Kozlino? To bi bil korak nazaj. Videli bomo, kako bodo ti mladi izgledali pred tekmeci z 210 centimetri in 130 kilogrami," je na več kot očitna dva svetova slovenskega prvenstva in mednarodnega rokometa opozoril nekoč najboljši igralec planeta.

"Ali bodo fantje pokazali, da so boljši od teh … Nimam pravice, da se igram z ugledom slovenskega rokometa, da si nekaj izmislim in da se ne uvrstimo na olimpijske igre. Naša naloga je, da pogledamo, kaj lahko izboljšamo. Po olimpijskem ciklu bo zveza ocenila, ali lahko Vujović ali kdo drug konkurira s takšno ekipo," je dejal Črnogorec, ki se še ni obširneje pogovoril s predsednikom zveze Franjem Bobincem. Kot pravi, je ta po tekmi igralcem čestital za bojevitost in dejal, naj dvignejo glave.

Razumevanje in olimpijske igre

Najbolj očitna hiba, ki seveda ni nova, je pomanjkanje golov z razdalje. V zvezi s tem je Vujović razvil zanimivo misel: "Zdaj razumem nekdanjega selektorja Borisa Deniča, zakaj je igral takšen rokomet z nenehnim tekom. Ker je bila ekipa nemočna na postavljen napad. Zato se je posluževal lahkih golov."

Zdaj igralce spet čaka klubsko udejstvovanje, pred aprilskim turnirjem pa bodo imeli načeloma teden dni časa za priprave.

Ne spreglejte