TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2010,
15.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 1. 6. 2010, 15.24

8 let

Viator & Vektor v zadnji fazi prodaje Sistemske tehnike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po neuradnih informacijah so pogovori med 100-odstotnim lastnikom Sistemske tehnike, Skupino Viator & Vektor, in kupcem v zadnji fazi sklenitve dogovora.

Tako naj bi Ravensko podjetje Sistemska tehnika kmalu dobilo novega lastnika. V Viator & Vektorju so pojasnili le, da pogovori v zvezi z dezinvestiranje skupine potekajo, podrobnosti pa ne razkrivajo.

Ne želijo izdati vsebine razgovorov "Upravni odbor družbe Skupina Viator & Vektor je v lanskem letu sprejel sklep o izvajanju aktivnostih dezinvestiranja. Pogovori v zvezi z dezinvestiranjem potekajo, vendar zaradi poslovnega interesa ne želimo izdati vsebine in podrobnosti razgovorov," so na vprašanje, ali prodajajo Sistemsko tehniko, pojasnili v Skupini Viator & Vektor.

Svoj delež na 100 odstotkov povečali lani Viator & Vektor je svoj delež v Sistemski tehniki na 100 odstotkov povečal lani, ko je avstrijski družbi Steyr-Daimler-Puch v zameno za njen 17,47-odstotni delež v Sistemski tehniki prodal licenco za izdelavo osemkolesnikov. Že takrat je prvi mož Viator & Vektorja Zdenko Pavček omenil, da je možnost odprodaje Sistemske tehnike realna.

Med interesenti za nakup se je omenjal tudi Metal Med interesenti za nakup Sistemske tehnike se je v preteklosti v medijih neuradno omenjal tudi ravenski Metal, kjer pa so danes za odgovore na vprašanja, povezana s Sistemsko tehniko, nedosegljivi.

Licenca za izdelavo osemkolesnikov neuporabna V Viator & Vektorju so ob povečanju deleža v Sistemski tehniki septembra lani ocenili, da je licenca za izdelavo osemkolesnikov za Sistemsko tehniko neuporabna, ker podjetje v Sloveniji leta 2006 ni dobilo posla izdelave osemkolesnikov za Slovensko vojsko.

Osredotočeni povsem na civilni program Sistemska tehnika, ki je pred letom 2006 več kot 60 odstotkov proizvodnje realizirala na vojaškem programu, se je po izgubi "orožarskega posla stoletja" prestrukturirala in se osredotočila povsem na civilni program, delež vojaškega programa družbe pa je zdaj omejen na servisiranje šestkolesnikov valuk.

Sistemska tehnika ima okoli 270 zaposlenih Sistemska tehnika ima danes okoli 270 zaposlenih in med drugim izdeluje metalurško opremo, valje za hladno valjanje pločevin, tehnološke linije, opravlja pa tudi storitve toplotne obdelave in laboratorijske meritve.

V letu 2008 Sistemska tehnika in Armas 22 milijonov evrov prihodkov V letu 2008 sta imeli podjetji Sistemska tehnika in Sistemska tehnika Armas skupaj 22 milijonov evrov prihodkov, kar je bilo 12 odstotkov več kot leto prej, in en milijon evrov dobička. V letu 2009 je bilo poslovanje še boljše, saj sta bila presežena realizacija in dobiček, a je bilo poslovanje vseeno nekaj odstotkov pod planom zaradi slabega zadnjega četrtletja, so pred časom pojasnili v Sistemski tehniki.

Ne spreglejte