Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 5. 2014,
10.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 20. 5. 2014, 10.36

6 let, 7 mesecev

S pravo mero hrupa boste naredili več

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če se dela lotevate v udobju domačega naslanjača, se vam lahko v popolni tišini pogosto zgodi, da vas bo prav to mirno okolje oviralo pri produktivnosti. Rešitev lahko poiščete v spletni kavarni.

Medtem ko študije kažejo, da je v popolnoma tihem ali, nasprotno, preglasnem delovnem okolju težko ohranjati konstantno raven koncentracije, kreativnosti in produktivnosti, se odpira vmesna pot, ki spodbuja naše možgane in nam pomaga, da smo osredotočeni na delo, ki ga opravljamo.

Gre za hrup, ki se giblje med 70 in 50 decibeli, prav nihanje med obema stopnjama pa možgane spodbuja, da v istem času predelajo večjo količino informacij. To pomeni, da bomo s pravo količino hrupa v okolici pri delu bistveno bolj učinkoviti.

Prava mera hrupa kjerkoli in kadarkoli Ugotovitve dolgoletnih raziskav vplivov zvoka oziroma hrupa na kreativnost izkorišča spletna aplikacija Coffitivity, ki nam ponuja prav to, kar nekako namiguje že s svojim imenom – občutek, da smo prav v tistem trenutku v kavarni.

Seveda se je storitev po prvotni obliki, ki je ponujala le zvoke jutranjega srkanja kave v udobnem naslanjaču kavarne, še nekoliko razvila. Zahtevnejšemu uporabniku tako ponuja več različnih okolij, med katerimi se lahko preprosto pomika.

Svoje okolje za delo lahko tako menjate med kavarno, restavracijo in fakulteto, med delom pa se lahko še malo pozabavate s pogovorom z drugimi uporabniki, ki so vam na voljo prek klepeta na spletni strani, in si tako resnično ustvarite pravo kavarniško vzdušje.

Za večjo produktivnost tudi na poti Tako nam lahko z znanimi zvoki kadarkoli in kjerkoli pomagajo pri tem, da se izključimo iz okolice in si ustvarimo popolnoma svoj svet, v katerem lahko ustvarjamo brez motenj in s spodbujevalnikom, ki ga predstavlja konstanten hrup.

Snovalci aplikacije so poskrbeli, da bo uporabnikom po vsem svetu hrup vedno na dosegu roke oziroma slušalk, saj so v želji po kar največji praktičnosti poleg spletne strani razvili še aplikacije za mobilne telefone, ki jih poganjata operacijska sistema Android ali iOS.

Ne spreglejte