SiolNET. Trendi Zdravje
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Privoščite si svoj popoln dan

3

termometer

Popoln dan za žensko pomeni paket vseh priljubljenih stvari. Saj veste - nakupovanje, druženje s prijateljicami in družino. A dan ima le 24 ur - kakšen je idealen razpored priljubljenih stvari?

Da ženske obožujejo druženje in nakupovanje, ni nobena skrivnost. Morda ste že slišali prijateljico, ki vam je pripovedovala, kako izvrsten dan je imela, pri tem pa ni pozabila omeniti niti druženja ob dobrem kosilu. Kolikšna je "doza" družine, prijateljev, nakupovanja in drugih priljubljenih ženskih opravil, je poskušala razvozlati nemška univerza v Bremnu v sodelovanju z ameriškim inštitutom za tehnologijo v Georgii.

Rezultati raziskave so bogati – izvedena je bila kar na 900 ženskah v starosti 38 let. Njihovi idealni aktivnosti sta spanje in romantika – želijo si osem ur neprekinjenega spanja in 106 minut kakovostno preživetega časa s partnerjem. Popoln dan jim pomeni tudi delo z računalnikom, zadostovalo naj bi 98 minut, 78 minut bi namenile sprostitvi in 57 minut telefonskim pogovorom. V hrani je treba uživati, obenem pa tudi počasi jesti, je bilo najverjetneje vodilo anketirank, saj so hrani namenile kar 75 minut.

Popoln dan vključuje tudi rekreacijo – raje kot v službi bi se potile v telovadnici. Na vrhu seznama prioritet sta partner in družina, sledita pa druženje in sprostitev. S prijateljicami bi se družile 82 minut, priljubljenemu ženskemu opravilu, nakupovanju, pa bi namenile precej manj časa, "le" 56 minut. Prav ta rezultat je strokovnjake malce presenetil, zato so povprašali anketiranke, zakaj so namenile nakupovanju toliko manj časa. Vzrok naj bi bila pogostost nakupovalnih pohodov oziroma dejstvo, da so stvari, ki jih počno redkeje, bolj zanimive, prav zato si vzamejo več časa.

Koliko časa namenjate zgoraj omenjenim bolj ali manj prijetnim opravilom? Se strinjate z ugotovitvami raziskave?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin