Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2013,
20.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

prigrizek jogurt jagode oreščki lešniki orehi kruh puran losos

Petek, 16. 8. 2013, 20.03

8 let

Hitri in zdravi prigrizki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prigrizki so, vsaj za tiste, ki skrbijo za svojo težo in zdravo življenje, skoraj kot smrtni sovražniki.

Da bi si jih lahko privoščili tudi v zdravi obliki, smo našli hitre in primerne prigrizke, ki ne bodo uničili vaše diete. Vsakdo izmed nas, pa naj še tako pazi na svojo postavo in zdravo življenje, si kdaj pa kdaj zaželi prigrizkov. Če jih pozorno izberemo, so lahko ne le dobra protiutež pokovki, čipsu in drugim stvarem za grizljanje, ampak nam lahko dajo dovolj energije za lažje preživljanje časa med obroki.

Grški jogurt z oreščki Grški jogurt je v primerjavi z navadnim veliko bolj poln beljakovin in ima višjo energijsko vrednost. Dodajte mu malo oreščkov, lahko tudi zmletih, in okus se bo spremenil, povečali mu boste vsebnost vlaknin, za boljši okus pa lahko dodate tudi nekaj jagodičastega sadja.

Oreščki z zmrznjenimi malinami Oreščke, če lahko, se odločite za orehe in lešnike, sesekljajte. Ne smete jih povsem zmleti, saj bodo izgubili okus, ki ga potrebujemo. V skodelico dodajte dve pesti zmrznjenih malin ali gozdnih sadežev in žlico medu. Vse skupaj dobro premešajte in počakajte od pet do deset minut, da se sadje začne nekoliko mehčati.

Puran in avokado Na žaru, brez maščobe pečen puranov file, ki ste ga pred tem samo rahlo posolili, ohladite na sobno temperaturo. Avokado narežite na rezine, nekoliko debelejše kot sir, in z njimi obložite pečeno puranje meso. Nato ga zvijte v rulado, ohladite in postrezite narezanega na koške. Ni le dobro in zdravo, temveč tudi prava paša za oči.

Jagode s kokosovim mlekom in oreščki Mleko in koščke kokosa dobro zmešajte v mešalniku. Zmrznjene jagode, najbolje bo, če imate gozdne, dodajte kokosovemu mleku. Na vsak deciliter mleka dodajte eno pest jagod in mešajte še nekaj časa. Mleko je seveda odličen vir beljakovin, jagode pa vir C-vitamina in vlaknin. Gosto mešanico stresite v lonček in posujte z oreščki ter jo pustite v hladilniku za približno pol ure.

Lososov file z jabolkom Riba in jabolko? Seveda, le poskusili ju še niste. Specite lososov file, kot ga spečete po navadi. Na nekoliko ohlajenega položite rezine jabolk in vtaknite med dve tenki rezini polnozrnatega ali kislega kruha. Pred tem jih lahko tudi popečete na olivnem olju v ponvi, a potem je to sendvič, ki ga morate pojesti takoj.

Ne spreglejte