SiolNET. Trendi Ustvarimo boljši svet
Siol.net

Foto: Thinkstock

  • Messenger
  • Messenger

Vaše projekte bomo nagradili

Siol.net

Foto: Thinkstock

Imate vizijo, idejo ali načrt, kako pomagati svoji skupnosti? Ste aktivno vključeni v kakšen dobrodelen projekt? Pišite nam in najbolj izvirne bomo spodbudili z majhno donacijo.

Kako si vi zamišljate boljši svet?

V preteklih mesecih ste dokazali, da imate ogromno idej in neskončno količino srčnosti, s katero nam pomagate ustvarjati boljšo, lepšo in tudi bolj prijazno skupnost. Lidl Slovenija je prek svoje vizije po boljšem svetu prisluhnil številnim projektom slovenskih društev, zavodov ali organizacij in jim pomagal, da so lažje stopili po zastavljeni poti.

Od žabic do neznanca v stiski: vaše ideje ne poznajo meja!

Tudi najmanjše živa bitja potrebujejo pooč dobrih ljudi. Iščemo vaše ideje! Tudi najmanjše živa bitja potrebujejo pooč dobrih ljudi. Iščemo vaše ideje! Prisluhnili smo številnim vašim zgodbam in jih z veseljem predstavili vsem našim bralcem. Naj omenimo samo nekatere.

Spomladi ste reševali žabice, ki so se po naključju znašle po prometni cesti, presunile pa so nas tudi številne zgodbe junakov, ki so premagovali nečloveške telesne napore, samo z enim ciljem – pomagati tistim, ki so se znašli v težavah.

Matej Markovič je preplaval, prekolesaril in pretekel vso Slovenijo, da bi zbral denar za šolske potrebščine, Grega Čepon pa se je na dolgo kolesarsko pot podal z enim samim namenom: da bi otrokom omogočil prave počitnice.

Prepričalo nas je poslanstvo ranča Weter, kjer negujejo in skrbijo za konje s posebnimi potrebami. To so tisti, ki so pri nekdanjih lastnikih utrpeli tako hude poškodbe, da niso več primerni za posvojitev.

Zelo radi pa prisluhnemo tudi aktivnostim najmlajših junakov, ki zavihajo rokave in pomagajo polepšati svojo okolico. Med njimi so nas nedvomno navdušili slovenski taborniki, ki sodelujejo pri obnovi slovenskih gozdov, navdihujoče pa so tudi zgodbe šolarjev, ki so v sodelovanju z Eko šolo in Lidlom Slovenija združili moči pri projektu z odgovornim ciljem: zmanjšati količino zavržene hrane.

Da ljudje v stiski niso sami, dokazujejo vsakodnevne nesebične akcije društva Žvižgač, katerega člani so postali vzor mladim, ki jim pomagajo in tako družbi vračajo z dobrosrčnimi dejanji.

 

Ples v dežju organizacije Europa Donna Ples v dežju organizacije Europa Donna

Jeseni smo v Ljubljani zaplesali s pogumnimi ženskami, ki so preplavile Slovensko cesto in s svojim rožnatim plesom prenašale pomembno sporočilo: rak na dojkah ni tabu, preventiva je ključna za uspešno zdravljenje. Članice organizacije Europa Donna so nam dale nov navdih in zagon, da predstavimo nove zgodbe o junaštvu in borbenosti.

Le kaj bo prinesla zima?

Predstavite nam svoj projekt

Radi bi spoznali še več dobrih idej, pomagajte nam, da jih predstavimo vsej Sloveniji.

Kakšne ideje pravzaprav iščemo? Vse tiste, ki pripomorejo k boljšemu svetu!

Živali potrebujejo pomoč: psi, mačke, konji, ptiči … številne živalske vrste potrebujejo pomoč človeka. Zavržene, pozabljene živali, mogoče tiste, ki so na robu izumrtja. Kako jim lahko pomagamo? Kaj potrebujejo, da bodo lažje zaživele v naši skupnosti? Pošljite nam svoj načrt!

Sosed je v stiski: vedno več sosedskih skupnosti se združuje s ciljem pomagati drug drugemu – z majhnimi pozornostmi, s pomočjo na domu ali z brezplačno izmenjavo dobrin. Ste se med njimi znašli tudi sami? Kako bi lahko še izboljšali življenja najbližjih?

Kje so zelena drevesa? Vedno bolj pomemben člen v naši družbeni verigi je tudi skrb za okolje. Zato recikliramo, ne smetimo, prisluhnimo potrebam okolice in varčujemo z energijo. Imate zamisel, kako bi lahko bili še bolj uspešni?

Narišite smeha na obrazu vsakega otroka! Vsi otroci imajo pravico do brezskrbnega otroštva. So najbolj ranljivi člani naše družbe, zato si zaslužijo še malo več pozornosti. Prisluhnimo njihovim potrebam in jim zagotovimo boljši vsakdan. Pomagajte jim z izvirnim načrtom!

Pomoč za lepši jutri: Znanje je tudi pomemben člen pri iskanju lepše prihodnosti. Dragoceno je tako za mlade, starejše kot vse tiste, ki so se znašli na socialnem robu. Ste morda med tistimi, ki čutijo to potrebo po nesebičnem širjenju novega znanja in verjamejo v to, da bi morali znanje širiti med vse ljudi?

Naša družba je mavrična – v vseh pogledih: raznolikost je naša prednost. Veliko izmed vas se trudi, da bi izbrisali predsodke v naši družbi. Povejte nam svojo zgodbo, razkrijte nam svojo strategijo za strpnejšo družbo.

Junaki so vedno med nami! Imate prijatelja, soseda ali znanca, ki si zasluži posebno mesto v naših zgodbah za boljši svet? Bi morda predlagali sami sebe? Pošljite nam zgodbo junakov, ki živijo med nami. Zelo radi bi, da postanejo naši novi vzorniki.

* Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin