Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 2. 2018,
12.25

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

film biografski film bostonski maraton Jake Gyllenhaal TV Telekoma Slovenije

Sreda, 14. 2. 2018, 12.25

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Moč je v meni (Stronger)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Moč je v meni (Stronger)

Izjemen Jake Gyllenhaal v navdihujoči življenjski zgodbi moškega, ki je leta 2013 preživel bombni napad na bostonskem maratonu in v eksploziji izgubil obe nogi, ne pa tudi volje do življenja.

ZDA/2017/114 min.
Režija: David Gordon Green
Igrajo: Jake Gyllenhaal, Tatiana Maslany, Miranda Richardson, Nate Richman, Richard Lane Jr.
Žanr: Biografska drama
Ocena IMDb: 7,0/10│ Rotten Tomatoes: 92 %

Film pripoveduje življenjsko zgodbo Jeffa Baumana, ki je preživel bombni napad na bostonskem maratonu leta 2013 in v eksploziji izgubil obe nogi, ne pa tudi volje do življenja.

Samo 30 ur pred amputacijo je bil 27-letni Bauman obdan z množico na cilju maratona, kjer je čakal svoje nekdanje dekle, nato pa se mu je življenje v trenutku obrnilo na glavo.

Med težkim okrevanjem in rehabilitacijo je Jeff pomagal policiji ujeti napadalca, zaradi česar je bil v Bostonu označen za junaka. Toda to mu še vedno ni pomagalo sprejeti dejstva, da je ostal brez obeh nog ...


"Moč je v meni je film, ki ga morate videti, ne glede na to, kako zelo mislite, da to ni potrebno." Michael Phillips, Chicago Tribune



"Za Bostončane, predvsem moške, je nekako tipično, da so zelo zaprti in samozadostni tudi v bolečini. Jeff mi ni na dolgo in široko razlagal, kako se počuti.

Obenem pred produkcijo o svojem življenju ni hotel ničesar skriti, zato mi je dovolil, da sem ga opazoval pri njegovem novem življenju." Jake Gyllenhaal (Jeff Bauman)


"Film je žilav, vzdržljiv in nazadnje neuničljiv – povsem tak kot zgodba, ki jo pripoveduje." Adam Graham, Detroit News


"Jake Gyllenhaal si zasluži čestitke za svoj briljanten in zabavno nepričakovan nastop v tej mogočni biografiji o žrtvi bostonskega bombnega napada. Film ne olepšuje Baumanove zgodbe – in to naredi vso razliko." Peter Travers, Rolling Stone


Moč je v meni (Stronger) | Foto:


Zanimivosti:

• Scenarij Johna Pollona temelji na istoimenskih spominih, ki jih je Jeff Bauman spisal s pomočjo Breta Witterja.

Jake Gyllenhaal in resnični Jeff Bauman sta bila na bejzbolski tekmi, ki se je odvila na bostonskem štadionu Fenway Park na dan domoljubov 18. aprila 2016, slavnostna metalca prve žogice.

• Številne stranske like v filmu so upodobile resnične osebe, kar velja tudi za večino medicinskega osebja in strokovnjakov s področja protetike. Ti so v improviziranih prizorih uprizorili resnične dogodke.

• Gyllenhaal je za vlogo prejel hollywoodsko filmsko nagrado za najboljšega igralca, v tej kategoriji pa je bil nominiran tudi za nagrado filmskih kritikov.

Zvezdnik filma Jake Gyllenhaal v pogovoru z resničnim Jeffom Baumanom. | Foto: Zvezdnik filma Jake Gyllenhaal v pogovoru z resničnim Jeffom Baumanom.

• Film so snemali sočasno z Bostonskimi heroji (Patriots Day). V tem akcijsko-dramatičnem trilerju o bombnem napadu na bostonski maraton je glavno vlogo odigral Mark Wahlberg, Baumana pa je upodobil Dan Whelton.

• Baumanov nekdanji nadzornik v Costscu Kevin se je udeležil avdicije za vlogo samega sebe. Zanjo sicer ni bil izbran, zato pa se v več kot enem prizoru pojavi kot statist.

• Modrooki Gyllenhaal v filmu nosi temnorjave leče.

• Čeprav film finančno ni bil uspešen, so ga kritiki zelo pohvalili, pri čemer so še posebej izpostavili scenarij in izjemno igro Gyllenhaala, kot odličnega pa so ga ocenili tudi obiskovalci ameriških kinematografov.


V videoteki DKino si oglejte tudi:


Napovednik filma Moč je v meni:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte