Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 4. 2014,
13.32

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slovenija prvi maj praznik dela glasba veselje

Sreda, 30. 4. 2014, 13.32

1 leto, 8 mesecev

Top 10 pesmi za dobro voljo v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred nami sta dva praznična dneva. In kljub gospodarski krizi in nestabilnemu političnemu ozračju smo prepričani, da se Slovenci še znamo veseliti.

Prihajata dva praznična dneva, dva dneva, ko se bomo lahko spočili, odšli na kresovanje in tam ob kozarčku ali dveh že tradicionalno do kosti obrali vse naše politične veljake. A vseeno, Slovenci, tako smo prepričani, se znamo poveseliti. Dokaz za to so številne veselice, zabave in rajanja, ki nam kljub obremenitvam ne jemljejo dobre volje in ne uničujejo razpoloženja. Na sončni strani Alp imamo glasbo, ki nas spravi v dobro voljo, in pred koncem delovnega dne smo vam je nekaj pripravili tudi mi, da vas, še preden greste domov, spravimo v dobro, praznično voljo.

Ni je veselice brez Golice. In res je, ni je veselice brez Avsenikovih viž, brez najboljšega slovenskega glasbenega izdelka. Priznajte, da vam bo srce, ko se boste nanjo zavrteli ob kresu, zaigralo, ker ste doma na sončni strani Alp, saj je besedilo Avsenikove himne Sloveniji še kako aktualno tudi danes. Bravo, Slavko!

Andrej, ki je tako pogumno za vse večne čase "namočil" svojega sina Martina z zimzelenim lulčkom, je preroško zapel skladbo Država že leta nazaj, a zdi se, da vsake toliko pride prav, saj z nje obrišemo prah in postane aktualna. Prerok Šifrer je poskrbel za eno od tistih pesmi, ki jih pojemo, čeprav ne vemo, ali je prav. Privoščimo si jo!

Legendarno pesem pevke Nicole smo v slovenskem jeziku prevedli v Vsaj malo miru. Verjamemo, da se bo pred dvema prazničnima dnevoma še kako prilegel tudi mir. Dajte možgančke na "off", Nicole na "full" in prepevajte: Ein bisschen frieeedennnn. No, pa tudi malce sonca manjka, da bi lahko za sosede pripravili pravi domači, slovenski piknik s čevapčiči in pleskavicami na žaru.

Eden naših najbolj produktivnih bendov v zabavni glasbi Agropop je v drugem delu svojega delovanja izdal tudi skladbo Pleše kolo vsa Slovenija. Nekoliko vizionarsko skladbo pa danes zlorabljamo, da se vsaj malo nasmehnete. Saj veste, nasmeh nič ne stane. Za zdaj. Dokler ga morebiti ne obdavčijo.

Vam moramo o skladbi zasedbe Rani mraz ( vemo, da jo je pel Balašević, a že takrat, ko je bil še v omenjeni skupini, zato je to pač skladba omenjene zasedbe), ki v preteklem režimu ni bila ravno med najbolj priljubljenimi pri oblasteh, sploh kaj povedati? Ampak dobro dene, kajne?

Saj smo že na začetku rekli, da vas bomo nasmejali, kajne? To je naš namen. Priznajmo si, da bi, če ne bi bilo teh malih rok, danes tanko piskali.

Natalija Nacionale prisega na dve stvari: zabavo in dekolte. In če ne drugače, na drugega prisegamo tudi sami, a prepričani smo, da nam manjka tudi malce zabave. Če bi nam Natalija resnično natočila vinca rujnega, bi si verjetno še tisti brez posluha upali peti z njo. Nam je pa neznansko všeč njen vidik položaja Slovenije v Evropi. In dekolte. Natalija, iz tvojih ust v božja ušesa! Mi to zmoremo!

"Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog, če mu kdo nastavi zanko, ga uženem v kozji rog," je pel Kekec, veseli junak ljudi na sončni strani Alp. Pa še res je, kajne?

Se vam je danes zgodilo kaj čudnega, težkega, kaj, kar vas je spravilo v slabo voljo? Bobby vas bo rešil in po njem se boste samo še smejali. Pa ne mislimo Marleyja, ampak tistega, ki si požvižga, da mu je lepše in boljše. Ko ga poslušamo, imamo občutek, da je doma v sosednji vasi, saj tudi nas to že nekaj časa spravlja v dobro voljo in nam daje upanje: nasmeh, prijatelji, pesmi, tisti, ki jih imamo radi.

Sanjska dežela, obljubljena dežela, dežela, ki ima ljudi, kot jih ni niti v sanjah, visoke gore, pogled na morje, mesteca mala … Slovenija, dežela obljubljena! Pa smo tukaj! Zdaj pa: VESELE PRAZNIKE!

Ne spreglejte