Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 7. 2012,
13.46

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 26. 7. 2012, 13.46

8 let, 1 mesec

Top 10 filmskih slačipunc (in fant)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na velikem platnu si te dni predvsem nežnejši spol lahko spočije oči na razgaljenih telesih v filmu Vroči Mike, ob tej priložnosti pa se spomnimo še na tista, ki so burila domišljijo v preteklosti.

10. Natalie Wood kot Louise Hovick – Gypsy Rose Lee

Ciganka (Gypsy), 1962

Natalie Wood se je kot slačipunca izkazala v vlogi sramežljive Louise, prvorojenke menedžerke Rose Hovick, ki jo je upodobila Rosalind Russell. Ko Louisina plesno nadarjena mlajša sestra June pobegne s plesalcem, njuna mama vso svojo energijo usmeri v to, da bi iz Louise naredila zvezdo, pa čeprav v burleskni beznici. Izkaže se, da je Louise, ki nastopa pod umetniškim imenom Gypsy Rose Lee, na odru veliko bolj samozavestna kot sicer.

9. Valerie Perrine kot Honey Bruce

Lenny, 1974

Biografska drama Boba Foosa govori o kontroverznem, samodestruktivnem in najvplivnejšem komiku petdesetih in šestdesetih let 20. stoletja v Ameriki – Lennyju Bruceu, ki ga je upodobil Dustin Hoffman. Valerie Perrin je zaigrala njegovo ženo – slačipunco. Oba igralca sta bila nominirana za nagrado oskar, pa tudi sicer je film dobil vrsto uglednih filmskih priznanj.

8. Elizabeth Berkley kot Nomi Malone

Slačipunce (Showgirls), 1995

Elizabeth je upodobila Nomi, ki se v Las Vegasu najprej zaposli kot plesalka v nekem baru, nato pa se ji uspe uvrstiti v elitno plesno skupino kazina Stardust, kjer začne spoznavati krut in dvoličen svet zabave v mestu luči.

7. Heather Graham kot Jade

Prekrokana noč (The Hangover), 2009

Komedija, ki ji je uspelo nasmejati velik del občinstva, pa se ima za svoj uspeh zahvaliti kar nekaj stranskim vlogam. Med njimi je poleg Mika Tysona, čudaškega gangsterja Leslieja Chowa in policistov Franklina in Gardnerja, zagotovo tudi striptizeta Jade, s katero se Stu (Ed Helms) celo poroči, vendar se tega nihče od fantov ne spomni. Jade je upodobila zabavno, netipično striptizeto, mamo samohranilko v Vegasu.

6. Robert Carlyle kot Gaz

Do nazga (The Full Monty), 1997

"Do nazga" je šel tudi Robert Carlyle, film pa si je prislužil nominacije za kar štiri oskarje. Zgodba spremlja brezposelnega Gaza, ki komaj zbere za preživnino svojega sina, zato se odloči, da bo s skupino njemu podobnih moških ustanovil skupino slačifantov. Kljub pomanjkanju talenta za tovrstne nastope fantom s svojo nerodno zagnanostjo uspe osvojiti srca vreščečih gledalk.

5. Marisa Tomei kot Cassidy

Rokoborec (The Wrestler), 2008

Film Darrena Aronofskega o ostarelem rokoborcu, ki živi za zbledelo kariero in je odtujen od svoje hčerke, je prejel zlatega beneškega leva in bil nominiran za dva oskarja. Zgarani rokoborec Randy Robinson - The Ram se ob glavni zgodbi tudi zaplete v romantičen odnos z lokalno striptizeto Cassidy, ki jo je upodobila Marisa Tomei.

4. Natalie Portman kot Alice

Bližnji odnosi (Closer), 2004

Gre za ljubezensko zgodbo o seksu, ljubosumju, maščevanju, moških kapricah, ženski muhavosti in lažeh. Natalie je upodobila striptizeto Alice, ki nastopa v londonskem klubu, kjer spozna zapeljivega pisca Dana. Črna labodka Natalie se je za vlogo v filmu Mika Nicholsa Bližnji odnosi morala naučiti plesa ob drogu, film pa ji je prinesel zlati globus za stransko igralko.

3. Salma Hayek kot Santanico Pandemonium

Od zore do mraka (From Dusk Till Dawn), 1996

Mehiško igralko smo v tem kultnem vampirskem filmu Roberta Rodrigueza lahko videli med nagajivim plesom s pitonom. V njem igrata tudi George Clooney in Quentin Tarantino kot brata, oborožena bančna roparja, ki se skozi Teksas prebijata proti mehiški meji, vmes pa se ustavita v striptiz klubu, kjer ju poleg Santanico pričaka še kup drugih vampirjev.

2. Jessica Alba kot Nancy Callahan

Mesto greha (Sin City), 2005

Robert Rodriguez je z Mestom greha oživil stripovske junake Franka Millerja. Jessica Alba je upodobila Nancy Callahan pri 19 letih, ki iz enajstletne preplašene in suhljate deklice odraste v prelepo in samozavestno dekle, ki svoje čare razgalja na odru.

1. Demi Moore kot Erin Grant

Striptiz (Striptease), 1996

Demi Moore je z vlogo v filmu Striptiz zaslužila 12,5 milijona dolarjev in takrat postala najbolje plačana igralka na svetu. Film so kritiki sicer raztrgali, prejel pa je kar šest zlatih malin, med drugim za najslabši scenarij, najslabšega režiserja in najslabšo glavno igralko. Demi se je za vlogo v Striptizu intenzivno pripravljala, med drugim je obiskala tudi lepotnega kirurga in si privoščila novo oprsje. Kljub slabim odzivom pa Striptiz še danes ostaja v spominu gledalcev, čeprav morda le zaradi razgaljene Demi in ne zaradi dobre zgodbe.

Ne spreglejte